Translate this page

Editor's Choise

Maud the moth + trajedesaliva - Bordando el manto terrestre (2023)

Εικόνα
 ...ένα μουσικό ταξίδι γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo... Το dark ambient project, trajedesaliva (Mon Ninguén & unavena) από τη Γαλικία της Ισπανίας, συνεργάζεται με τον γεννημένο στη Μαδρίτη τραγουδιστή και πιανίστα Maud the Moth (Amaya López-Carromero) για να δημιουργήσει ένα soundtrack για το έργο του Remedios Varo.   Το soundtrack έχει το τίτλο "Bordando el manto terrestre" (Κεντώντας τον μανδύα της Γης) και είναι ένα μουσικό ταξίδι dark ambient/drone/gothic synth με μια πινελιά νεοκλασικού και αιθέριου και περιστρέφεται γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo, ενός ζωγράφου που γεννήθηκε στην Ισπανία το 1908 και έζησε εξόριστος στο Μεξικό μέχρι τον θάνατό του το 1963. Χρησιμοποιώντας αναλογικά συνθεσάιζερ, ένα οπλοστάσιο ακουστικών οργάνων και πολύπλευρων φωνών, οι μουσικοί των δύο αyτών project φέρνουν αντίστοιχες ιδιοσυγκρασίες στην παλέτα, δημιουργώντας ένα soundtrack γεμάτο συμβ

IOTA PHI - Wide Awake (C Dorian) (2022)

 

“Η βασίλισσα της avant-garde pop” - Esquire

“Stunningly emotive vocals” - XS Noize

“Stunningly emotive vocals...atmospheric soundscapes” - Rolling Stone India

Η IOTA PHI κυκλοφορεί το νέο της single “Wide Awake (C Dorian)” 1.4.2022 και ανακοινώνει την κυκλοφορία του πρώτου της άλμπουμ “ Homo Pauperis” (Poor Man) για το 2022.

Η ‘Ιλια υπογράφει το κομμάτι και την παραγωγή με συμπαραγωγό τον Μιχάλη Δέλτα (Stereo Nova). 

Ένα ηλεκτρονικό κομμάτι που ακροβατεί ανάμεσα σε διαφορετικά μουσικά είδη και ένα αναπάντεχο κινηματογραφικό βίντεο που εξερευνά την εμπειρία της ζωής μέσα από την στιγμή του θανάτου. “Τί θα εύχεσαι να είχες ζήσει όταν έρθει η στιγμή να φύγεις; Να βρεθείς στην καρδιά ενός ηφαιστείου; Να δώσεις ζωή; Να διαβάσεις τα όνειρα των ανθρώπων; Ίσως μπορείς να το κάνεις τώρα.”

H IOTA PHI είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια, συνθέτρια, σκηνοθέτρια και μουσικός παραγωγός. 

Ξεκίνησε την καριέρα της στο Λονδίνο και η πρώτη της δισκογραφική δουλειά κυκλοφόρησε από την Minos EMI, ανέβηκε στα ελληνικά μουσικά charts και κυκλοφόρησε σε 21 χώρες του εξωτερικού. 

Κατέχοντας “A larger-than-life σκηνική παρουσία” (Greek Reporter L.A), έχει ανοίξει για τους Orbital, τη Florence and the Machine, Marina and the Diamonds, Muse και άλλους.

Το “Enfant terrible” της μουσικής σκηνής της Μεσογείου, όπως την αποκαλεί ο αγγλικός τύπος, ενηλικιώνεται μουσικά και το 2019 κυκλοφορεί το EP “Kids Of Chaos” με συμπαραγωγό τoν Daniel Heath, υποψήφιο για Χρυσή Σφαίρα (Lana del Rey).

Η IOTA PHI έχει προταθεί στα “Berlin Music Video Awards” ανάμεσα στον James Blake, Alt-j, Bjork, στο International Film Festival "Cinema and You" Mariupol της Ουκρανίας, στο LA Cinefest των Ηνωμένων Πολιτειών και έχει βραβευτεί στο Athens Short Film Festival και το RODI Festival.

Με την performance της στο Pop Kultur Berlin κερδίζει αναφορές στην Spiegel και στο Musik Express της Γερμανίας, air time στο θρυλικό Radio 1 και επιλέγεται από το πανευρωπαικό δίκτυο φεστιβάλ INES ως INES talent για το 2021. 

Η τελευταία της κυκλοφορία “Wolves Mate For Life”, προπομπός του πρώτου της δίσκου, σε δική της σύνθεση και παραγωγή με την βοήθεια του Μιχάλη Δέλτα, βρίσκει τη θέση της στο ραδιόφωνο, κερδίζει πληθώρα καλών κριτικών στην Ευρώπη και μπαίνει στο Rolling Stone της Ινδίας.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)