Translate this page

Editor's Choise

IOTA PHI - MAZI (new single, 2024)

Εικόνα
“Η Βασίλισσα της avant-garde pop” - Esquire    “Queen of the Revolution” – Madame Figaro “Stunningly emotive vocals... atmospheric soundscapes” - Rolling Stone India “Ilia has perfected a performative style like no other in the music industry…she gradually shed her layers as she shuffled into a hypnotic and futuristic goth-pop that took a mystical turn with the use of the traditional organ of santour, creating a perfectly orchestrated musical chaos.” Maro Angelopoulou – Europavox Η IOTA PHI μετά την συνεργασία της με το εμβληματικό γκρουπ των ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ στο κομμάτι Ίριδα", κυκλοφορεί το πρώτο single από τον επερχόμενο της δίσκο. Σε σύνθεση και παραγωγή της ίδιας, με σταθερό συνεργάτη τον Μιχάλη Δέλτα, το ΜΑΖΙ είναι ένα αναπάντεχο και τολμηρό κράμα διαφορετικών μουσικών ειδών. Στοιχεία ρεμπέτικου, ντραμς 808, ηλεκτρονικός πειραματισμός και tribal στοιχεία συνθέτουν το ηχοτόπιο του ΜΑΖΙ. Ένα love story ή μια ιστορία για τις ψυχές των ανθρώπων. Την κυκλοφορία του πρώτου της δίσκο

ELIOT - Lotus (2022)

 


...η άνοδος του vibe της εποχής των 80's είναι εμφανής σε όλο το “Lotus”...!!!

Το ντεμπούτο άλμπουμ του ELIOT "Lotus", υφαίνει ένα πολυεπίπεδο synth pop electronica μωσαϊκό για τον πολύπλοκο συναισθηματικό κόσμο , συνδυάζοντας μια εξαιρετική σύνθεση τραγουδιστών και μουσικών με τη ευαίσθητη και πλούσια σε εικόνες τραγουδοποιία του.  Στο άλμπουμ τραγουδά και ο ίδιος.

Αυτό το combo παράγει ένα ατμοσφαιρικό ταξίδι με  δυνατές μελωδίες που εξερευνούν τη ζωή και την αγάπη. Συνθέτοντας με καλά επιλεγμένα αναλογικά synths, drum machines και πραγματικά όργανα, ο ELIOT παραδίδει μια ισορροπημένη παραγωγή.

Όπως ο Λωτός βυθίζεται σε λασπωμένα νερά κάθε βράδυ και ως εκ θαύματος αναδύεται  το επόμενο πρωί αστραφτερός και καθαρός, έτσι είναι και το ατμοσφαιρικό ταξίδι που θα οδηγήσει το άλμπουμ  αυτό τον ακροατή του.

Οι ποικίλες επιρροές του προέρχονται από τους νέους ρομαντικούς και την πρώιμη ντίσκο μέχρι την electronica και τη dance, χωρίς να παραμερίζει την επίδραση που είχε η ποπ μουσική σε όλους μας. Η άνοδος του vibe της εποχής των 80's είναι εμφανής σε όλο το “Lotus”.

Η σύνθεση των τραγουδιών του είναι τόσο χαρακτηριστική, οικεία και ελκυστική όσο και οι τραγουδιστές που ερμηνεύουν τα τραγούδια.

Το "Lotus" έχει μια εξαιρετική φωνητική σύνθεση που σε παρασύρει αμέσως.  Από τα ανερχόμενα νέα ταλέντα όπως οι morphy (This Time), Runes (Heartbeat) και το βρετανικό δίδυμο Sweetooth (Runnin') μέχρι τους καθιερωμένους και διάσημους τραγουδιστές όπως η Ελληνίδα ροκ ντίβα Evi Hassapides Watson (Summer) και η Αμερικανίδα ερμηνεύτρια  Beth Hirsch (Let the Sun Rise). Ο καθένας τους φέρνει το δικό του χαρακτήρα και στυλ στο άλμπουμ, όπως και όταν ο ίδιος ο ELIOT τραγουδάει τέσσερα από τα κομμάτια του (Breathe in Breathe Out, Ghosts, War & Neon Bluebird - σε παραγωγή Silverhook).

Η φωνή του ELIOT διατηρεί τη καθαρότητά  της ανεξάρτητα από την επιλογή του να τραγουδήσει σε διαφορετικές φωνητικές περιοχές.  Το ηχόχρωμά του «στολίζεται» με επιδέξια εκφρασμένη θεατρική ενσάρκωση που αναβαθμίζει τα τραγούδια του σε "οπτική" απόδοση.  

Το "Lotus" κυκλοφορεί από την Amour Records, EMI/Universal με την ψηφιακή μορφή του να περιλαμβάνει 9 κομμάτια. Η deluxe έκδοση θα κυκλοφορήσει σε βινύλιο, περιλαμβάνοντας  bonus remixes.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)