Translate this page

Editor's Choise

Maud the moth + trajedesaliva - Bordando el manto terrestre (2023)

Εικόνα
 ...ένα μουσικό ταξίδι γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo... Το dark ambient project, trajedesaliva (Mon Ninguén & unavena) από τη Γαλικία της Ισπανίας, συνεργάζεται με τον γεννημένο στη Μαδρίτη τραγουδιστή και πιανίστα Maud the Moth (Amaya López-Carromero) για να δημιουργήσει ένα soundtrack για το έργο του Remedios Varo.   Το soundtrack έχει το τίτλο "Bordando el manto terrestre" (Κεντώντας τον μανδύα της Γης) και είναι ένα μουσικό ταξίδι dark ambient/drone/gothic synth με μια πινελιά νεοκλασικού και αιθέριου και περιστρέφεται γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo, ενός ζωγράφου που γεννήθηκε στην Ισπανία το 1908 και έζησε εξόριστος στο Μεξικό μέχρι τον θάνατό του το 1963. Χρησιμοποιώντας αναλογικά συνθεσάιζερ, ένα οπλοστάσιο ακουστικών οργάνων και πολύπλευρων φωνών, οι μουσικοί των δύο αyτών project φέρνουν αντίστοιχες ιδιοσυγκρασίες στην παλέτα, δημιουργώντας ένα soundtrack γεμάτο συμβ

ELIOT - Lotus (2022)

 


...η άνοδος του vibe της εποχής των 80's είναι εμφανής σε όλο το “Lotus”...!!!

Το ντεμπούτο άλμπουμ του ELIOT "Lotus", υφαίνει ένα πολυεπίπεδο synth pop electronica μωσαϊκό για τον πολύπλοκο συναισθηματικό κόσμο , συνδυάζοντας μια εξαιρετική σύνθεση τραγουδιστών και μουσικών με τη ευαίσθητη και πλούσια σε εικόνες τραγουδοποιία του.  Στο άλμπουμ τραγουδά και ο ίδιος.

Αυτό το combo παράγει ένα ατμοσφαιρικό ταξίδι με  δυνατές μελωδίες που εξερευνούν τη ζωή και την αγάπη. Συνθέτοντας με καλά επιλεγμένα αναλογικά synths, drum machines και πραγματικά όργανα, ο ELIOT παραδίδει μια ισορροπημένη παραγωγή.

Όπως ο Λωτός βυθίζεται σε λασπωμένα νερά κάθε βράδυ και ως εκ θαύματος αναδύεται  το επόμενο πρωί αστραφτερός και καθαρός, έτσι είναι και το ατμοσφαιρικό ταξίδι που θα οδηγήσει το άλμπουμ  αυτό τον ακροατή του.

Οι ποικίλες επιρροές του προέρχονται από τους νέους ρομαντικούς και την πρώιμη ντίσκο μέχρι την electronica και τη dance, χωρίς να παραμερίζει την επίδραση που είχε η ποπ μουσική σε όλους μας. Η άνοδος του vibe της εποχής των 80's είναι εμφανής σε όλο το “Lotus”.

Η σύνθεση των τραγουδιών του είναι τόσο χαρακτηριστική, οικεία και ελκυστική όσο και οι τραγουδιστές που ερμηνεύουν τα τραγούδια.

Το "Lotus" έχει μια εξαιρετική φωνητική σύνθεση που σε παρασύρει αμέσως.  Από τα ανερχόμενα νέα ταλέντα όπως οι morphy (This Time), Runes (Heartbeat) και το βρετανικό δίδυμο Sweetooth (Runnin') μέχρι τους καθιερωμένους και διάσημους τραγουδιστές όπως η Ελληνίδα ροκ ντίβα Evi Hassapides Watson (Summer) και η Αμερικανίδα ερμηνεύτρια  Beth Hirsch (Let the Sun Rise). Ο καθένας τους φέρνει το δικό του χαρακτήρα και στυλ στο άλμπουμ, όπως και όταν ο ίδιος ο ELIOT τραγουδάει τέσσερα από τα κομμάτια του (Breathe in Breathe Out, Ghosts, War & Neon Bluebird - σε παραγωγή Silverhook).

Η φωνή του ELIOT διατηρεί τη καθαρότητά  της ανεξάρτητα από την επιλογή του να τραγουδήσει σε διαφορετικές φωνητικές περιοχές.  Το ηχόχρωμά του «στολίζεται» με επιδέξια εκφρασμένη θεατρική ενσάρκωση που αναβαθμίζει τα τραγούδια του σε "οπτική" απόδοση.  

Το "Lotus" κυκλοφορεί από την Amour Records, EMI/Universal με την ψηφιακή μορφή του να περιλαμβάνει 9 κομμάτια. Η deluxe έκδοση θα κυκλοφορήσει σε βινύλιο, περιλαμβάνοντας  bonus remixes.

Spotify

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)