Translate this page

Editor's Choise

Φοίβος Δεληβοριάς - Anime (2022)

Εικόνα
  Τι να ‘ναι αυτό που κρύβεται πίσω από μία μόνο λέξη; Το "Αnime" είναι το 8ο κατά σειράν studio album του Φοίβου Δεληβοριά. Τραγούδια που γεννήθηκαν στην κινούμενη άμμο των ετών 2018-2022, με την ψυχή ταραγμένη, μειλίχια ή σε έκσταση και με την κιθάρα σαν ένα είδος προέκτασής της. Ο έρωτας και η επικαιρότητα, η κοινωνία και ο εαυτός, η βία και το δόσιμο, ο πόλεμος και το παιδί, είναι μερικά απ’ τα παράθυρά του. Ο ήχος -ευτυχής συνύπαρξη του Φοίβου, της μπάντας του και του ποιητή-παραγωγού Βασίλη Ντοκάκη- αιχμαλωτίστηκε στα παλιά στούντιο της Φίνος Φιλμ και σε ένα μικρό στουντιάκι πλάι στο Α΄ νεκροταφείο Αθηνών, έχει δηλαδή αρκετές ψυχές με το μέρος του. Ο τίτλος είναι αυτό που είναι -γράφεται στα ελληνικά και στα λατινικά με τα ίδια γράμματα και ακουμπάει με διάφορους τρόπους την εμψύχωση. Πέραν της στενής καλλιτεχνικής οικογένειας του Φοίβου (Σωτήρης Ντούβας, Κωστής Χριστοδούλου, Κώστας Παντέλης, Yoel Soto και Νεφέλη Φασούλη) και του τρομερού παιδιού Βασίλη Ντοκάκη, συμμετ

ELIOT - Lotus (2022)

 


...η άνοδος του vibe της εποχής των 80's είναι εμφανής σε όλο το “Lotus”...!!!

Το ντεμπούτο άλμπουμ του ELIOT "Lotus", υφαίνει ένα πολυεπίπεδο synth pop electronica μωσαϊκό για τον πολύπλοκο συναισθηματικό κόσμο , συνδυάζοντας μια εξαιρετική σύνθεση τραγουδιστών και μουσικών με τη ευαίσθητη και πλούσια σε εικόνες τραγουδοποιία του.  Στο άλμπουμ τραγουδά και ο ίδιος.

Αυτό το combo παράγει ένα ατμοσφαιρικό ταξίδι με  δυνατές μελωδίες που εξερευνούν τη ζωή και την αγάπη. Συνθέτοντας με καλά επιλεγμένα αναλογικά synths, drum machines και πραγματικά όργανα, ο ELIOT παραδίδει μια ισορροπημένη παραγωγή.

Όπως ο Λωτός βυθίζεται σε λασπωμένα νερά κάθε βράδυ και ως εκ θαύματος αναδύεται  το επόμενο πρωί αστραφτερός και καθαρός, έτσι είναι και το ατμοσφαιρικό ταξίδι που θα οδηγήσει το άλμπουμ  αυτό τον ακροατή του.

Οι ποικίλες επιρροές του προέρχονται από τους νέους ρομαντικούς και την πρώιμη ντίσκο μέχρι την electronica και τη dance, χωρίς να παραμερίζει την επίδραση που είχε η ποπ μουσική σε όλους μας. Η άνοδος του vibe της εποχής των 80's είναι εμφανής σε όλο το “Lotus”.

Η σύνθεση των τραγουδιών του είναι τόσο χαρακτηριστική, οικεία και ελκυστική όσο και οι τραγουδιστές που ερμηνεύουν τα τραγούδια.

Το "Lotus" έχει μια εξαιρετική φωνητική σύνθεση που σε παρασύρει αμέσως.  Από τα ανερχόμενα νέα ταλέντα όπως οι morphy (This Time), Runes (Heartbeat) και το βρετανικό δίδυμο Sweetooth (Runnin') μέχρι τους καθιερωμένους και διάσημους τραγουδιστές όπως η Ελληνίδα ροκ ντίβα Evi Hassapides Watson (Summer) και η Αμερικανίδα ερμηνεύτρια  Beth Hirsch (Let the Sun Rise). Ο καθένας τους φέρνει το δικό του χαρακτήρα και στυλ στο άλμπουμ, όπως και όταν ο ίδιος ο ELIOT τραγουδάει τέσσερα από τα κομμάτια του (Breathe in Breathe Out, Ghosts, War & Neon Bluebird - σε παραγωγή Silverhook).

Η φωνή του ELIOT διατηρεί τη καθαρότητά  της ανεξάρτητα από την επιλογή του να τραγουδήσει σε διαφορετικές φωνητικές περιοχές.  Το ηχόχρωμά του «στολίζεται» με επιδέξια εκφρασμένη θεατρική ενσάρκωση που αναβαθμίζει τα τραγούδια του σε "οπτική" απόδοση.  

Το "Lotus" κυκλοφορεί από την Amour Records, EMI/Universal με την ψηφιακή μορφή του να περιλαμβάνει 9 κομμάτια. Η deluxe έκδοση θα κυκλοφορήσει σε βινύλιο, περιλαμβάνοντας  bonus remixes.

Spotify

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)