Translate this page

Editor's Choise

Maud the moth + trajedesaliva - Bordando el manto terrestre (2023)

Εικόνα
 ...ένα μουσικό ταξίδι γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo... Το dark ambient project, trajedesaliva (Mon Ninguén & unavena) από τη Γαλικία της Ισπανίας, συνεργάζεται με τον γεννημένο στη Μαδρίτη τραγουδιστή και πιανίστα Maud the Moth (Amaya López-Carromero) για να δημιουργήσει ένα soundtrack για το έργο του Remedios Varo.   Το soundtrack έχει το τίτλο "Bordando el manto terrestre" (Κεντώντας τον μανδύα της Γης) και είναι ένα μουσικό ταξίδι dark ambient/drone/gothic synth με μια πινελιά νεοκλασικού και αιθέριου και περιστρέφεται γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo, ενός ζωγράφου που γεννήθηκε στην Ισπανία το 1908 και έζησε εξόριστος στο Μεξικό μέχρι τον θάνατό του το 1963. Χρησιμοποιώντας αναλογικά συνθεσάιζερ, ένα οπλοστάσιο ακουστικών οργάνων και πολύπλευρων φωνών, οι μουσικοί των δύο αyτών project φέρνουν αντίστοιχες ιδιοσυγκρασίες στην παλέτα, δημιουργώντας ένα soundtrack γεμάτο συμβ

Trajedesaliva - Ultratumba (2021)

«An extremely successful release. Highly cinematic, highly contemplative, desperate and a soundtrack for the lonely». WILLIAM ZIMMERMAN (The Noise beneath the Snow).

Trajedesaliva είναι ένα project από το Vigo της Ισπανίας αποτελούμενο από τον Mon Ninguén στα synths και την "unavena" στα φωνητικά, η ίδια γράφει τους στίχους στα κομμάτια που παράγουν και ο Mon τη μουσική. Οι δημιουργίες τους είναι dark ambient εμπνευσμένες από ένα σκοτεινό γοτθικό τοπίο με τη χρήση πειραματικών ηλεκτρονικών ήχων και οι στίχοι τους αφορούν γενικά την πολυπλοκότητα της γυναικείας εμπειρίας και το χάος που κρύβεται στην καθημερινότητα των ανθρώπων.

Ξεκίνησαν να ηχογραφούν το 1999 με το EP "El cuerpo y la ciudad", το 2000 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους full album με τίτλο "Mima" και ακολούθησαν το "Mima blanca" (2003) και σε συνεργασία με τους "Chaos Condensed" το "Ciertos animales de costumbres discretas" to 2006. Παράλληλα έχουν συμμετάσχει σε αρκετά compilation albums μαζί με άλλα ισπανικά γκρουπς της electronica dark ambient σκηνής της Ισπανίας.


Το νέο τους άλμπουμ "Ultratumba" είναι ένας οικογενειακός διάλογος, γεμάτος θλίψη, αποδοχή και ελπίδα αναζητώντας την προέλευση του μελαγχολικού συναισθήματος. Ηχογραφήθηκε με τη χρήση μόνο αναλογικών συνθεσάιζερ και φωνής, χωρίς αλληλουχίες ή προγραμματισμούς. Πρόκειται για ένα κομμάτι καθαρής χειροποίητης ηλεκτρονικής που βασίζεται σε dark ambient landscapes με διαφορετικά επίπεδα ήχου να πολεμούν συνεχώς μεταξύ τους για να μείνουν στην επιφάνεια. Έχει προσεγγίσεις κοντά σε drone και industrial noise αλλά με πολύ προσωπική άποψη, διατηρώντας πάντα μια μουσικότητα που κάνει το αποτέλεσμα να ξεπερνάει και τα δύο είδη. Οι στίχοι αποδίδονται αφηγηματικά και αυτό είναι κάτι που κάνει το άλμπουμ ακόμα πιο cinematic και ιδιαίτερα ξεχωριστό.

Μήπως είναι ώρα να φρεσκάρετε τα ισπανικά σας; Καλή ακρόαση...!!!

Περισσότερα για το άλμπουμ "Ultratumba" από τους Trajedesaliva στο link που ακολουθεί:


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)