Translate this page

Editor's Choise

Σαββέρια Μαργιολά - «Μες του Αιγαίου» (2022)

Εικόνα
  ...μες στου Αιγαίου τα νησιά άγγελοι φτερουγίζουν... και μέσα στο φτερούγισμα τριαντάφυλλα σκορπίζουν... Μια νέα διασκευή του παραδοσιακού τραγουδιού «Μες του Αιγαίου» κυκλοφορεί διά χειρός του Δημήτρη “James” Μπασδάνη με τη φωνή της Σαββέριας Μαργιολά.  Το «Μες του Αιγαίου» αποτελεί το πρώτο single από τον επερχόμενο πολυσυμμετοχικό δίσκο του συνθέτη με τίτλο «Πηλίου και Αιγαίου γωνία». Η ιδιαίτερη ερμηνεία της Σαββέριας σε συνδυασμό με την ατμοσφαιρική αφαιρετικότητα της ενορχήστρωσης του Δημήτρη έχουν ως αποτέλεσμα το ιδιαίτερο ύφος της συγκεκριμένης διασκευής.  Οι κιθαριστικές πινελιές μαζί με τις «πειραγμένες» μουσικές δένουν αρμονικά με τη χροιά της ερμηνεύτριας και τη διαχρονικότητα του αγαπημένου κομματιού. Το κόνσεπτ άλμπουμ θα περιέχει διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών από τη γενέτειρα του δημιουργού το Πήλιο και από τραγούδια αγαπημένα του Αιγαίου, με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών.  Ο δίσκος αναμένεται να κυκλοφορήσει από την Music Art Lab σε ψηφιακή και φυσική μορφή στι

Trajedesaliva - Ultratumba (2021)

«An extremely successful release. Highly cinematic, highly contemplative, desperate and a soundtrack for the lonely». WILLIAM ZIMMERMAN (The Noise beneath the Snow).

Trajedesaliva είναι ένα project από το Vigo της Ισπανίας αποτελούμενο από τον Mon Ninguén στα synths και την "unavena" στα φωνητικά, η ίδια γράφει τους στίχους στα κομμάτια που παράγουν και ο Mon τη μουσική. Οι δημιουργίες τους είναι dark ambient εμπνευσμένες από ένα σκοτεινό γοτθικό τοπίο με τη χρήση πειραματικών ηλεκτρονικών ήχων και οι στίχοι τους αφορούν γενικά την πολυπλοκότητα της γυναικείας εμπειρίας και το χάος που κρύβεται στην καθημερινότητα των ανθρώπων.

Ξεκίνησαν να ηχογραφούν το 1999 με το EP "El cuerpo y la ciudad", το 2000 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους full album με τίτλο "Mima" και ακολούθησαν το "Mima blanca" (2003) και σε συνεργασία με τους "Chaos Condensed" το "Ciertos animales de costumbres discretas" to 2006. Παράλληλα έχουν συμμετάσχει σε αρκετά compilation albums μαζί με άλλα ισπανικά γκρουπς της electronica dark ambient σκηνής της Ισπανίας.


Το νέο τους άλμπουμ "Ultratumba" είναι ένας οικογενειακός διάλογος, γεμάτος θλίψη, αποδοχή και ελπίδα αναζητώντας την προέλευση του μελαγχολικού συναισθήματος. Ηχογραφήθηκε με τη χρήση μόνο αναλογικών συνθεσάιζερ και φωνής, χωρίς αλληλουχίες ή προγραμματισμούς. Πρόκειται για ένα κομμάτι καθαρής χειροποίητης ηλεκτρονικής που βασίζεται σε dark ambient landscapes με διαφορετικά επίπεδα ήχου να πολεμούν συνεχώς μεταξύ τους για να μείνουν στην επιφάνεια. Έχει προσεγγίσεις κοντά σε drone και industrial noise αλλά με πολύ προσωπική άποψη, διατηρώντας πάντα μια μουσικότητα που κάνει το αποτέλεσμα να ξεπερνάει και τα δύο είδη. Οι στίχοι αποδίδονται αφηγηματικά και αυτό είναι κάτι που κάνει το άλμπουμ ακόμα πιο cinematic και ιδιαίτερα ξεχωριστό.

Μήπως είναι ώρα να φρεσκάρετε τα ισπανικά σας; Καλή ακρόαση...!!!

Περισσότερα για το άλμπουμ "Ultratumba" από τους Trajedesaliva στο link που ακολουθεί:


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)