Translate this page

Editor's Choise

IOTA PHI - MAZI (new single, 2024)

Εικόνα
“Η Βασίλισσα της avant-garde pop” - Esquire    “Queen of the Revolution” – Madame Figaro “Stunningly emotive vocals... atmospheric soundscapes” - Rolling Stone India “Ilia has perfected a performative style like no other in the music industry…she gradually shed her layers as she shuffled into a hypnotic and futuristic goth-pop that took a mystical turn with the use of the traditional organ of santour, creating a perfectly orchestrated musical chaos.” Maro Angelopoulou – Europavox Η IOTA PHI μετά την συνεργασία της με το εμβληματικό γκρουπ των ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ στο κομμάτι Ίριδα", κυκλοφορεί το πρώτο single από τον επερχόμενο της δίσκο. Σε σύνθεση και παραγωγή της ίδιας, με σταθερό συνεργάτη τον Μιχάλη Δέλτα, το ΜΑΖΙ είναι ένα αναπάντεχο και τολμηρό κράμα διαφορετικών μουσικών ειδών. Στοιχεία ρεμπέτικου, ντραμς 808, ηλεκτρονικός πειραματισμός και tribal στοιχεία συνθέτουν το ηχοτόπιο του ΜΑΖΙ. Ένα love story ή μια ιστορία για τις ψυχές των ανθρώπων. Την κυκλοφορία του πρώτου της δίσκο

Nick Cave & Warren Ellis - Carnage (2021)

 


...the moon in the night sky, with pale eyes
and pale skin and long hair covering her naked body
and sometime's she's laughing and sometimes she's crying...

To "Carnage" είναι ο νέος δίσκος για τον Nick Cave σε συνεργασία με τον Warren Ellis.

Οι δύο δημιουργοί δούλευαν το άλμπουμ στο στούντιο από τις αρχές του έτους και οι φήμες για αυτό άρχισαν να διαδίδονται όταν ο Nick Cave σε ερώτηση ενός fan στο website του The Red Hand Files, σχετικά με το πως περνάει στην καραντίνα, αποκρίθηκε ότι βρισκόταν ήδη στο στούντιο με τον επί χρόνια συνεργάτη του, και μέλος των Bad Seeds, Warren Ellis.

Όπως εξήγησε, έπειτα από την ακύρωση της προγραμματισμένης περιοδείας του σε Ευρώπη και Ηνωμένο Βασίλειο το 2021, ένιωσε πως ήρθε η ώρα να εκμεταλλευτεί το χρόνο του δημιουργώντας νέα τραγούδια.

Μετά από ένα μήνα ανελέητου teasing, το «Carnage» βρήκε την Πέμπτη 25/2 τον δρόμο του στις ψηφιακές πλατφόρμες. Είναι η πρώτη φορά για το ντουέτο που συνεργάζονται σε original δίσκο και όχι soundtrack, ανεβάζοντας τον πήχη των υποσχέσεων.

Ο Cave, απαντώντας σε ερώτηση ενός άλλου θαυμαστή είχε αναφερθεί στο άλμπουμ αυτό λέγοντας πως πρόκειται για «ένα βάναυσος αλλά πολύ όμορφο δίσκο, ενσωματωμένο σε μια κοινοτική καταστροφή.». Ο Ellis συμπληρώνει για τη δημιουργική διαδικασία που ακολούθησαν στη σύνθεση και ηχογράφηση του «Carnage» τις πρώτες εβδομάδες της καραντίνας: «Η δημιουργία του “Carnage” ήταν μία αναπτυσσόμενη διαδικασία έντονης δημιουργικότητας. Τα οκτώ τραγούδια βρίσκονταν εκεί με την μία ή την άλλη μορφή μέσα στις πρώτες δυόμισι μέρες και μετά ήταν απλά “ας φτιάξουμε ένα δίσκο”! Δεν υπήρχε τίποτα προμελετημένο σ’ αυτό».

Η πρώτη γρήγορη ακρόαση του σαραντάλεπτου άλμπουμ μας βυθίζει σε μια «σφαγή» γεμάτη μουσικές στροφές, ένα τρελό τρενάκι συναισθημάτων όπου ακούμε τις αισθήσεις και τις εικόνες της αποκάλυψης να βαριανασαίνουν ένα βήμα πίσω μας: ακριβώς όπως η ατελείωτη και διαβρωτική επίδραση της πανδημίας που κλείνει πλέον ένα χρόνο από τότε που άλλαξε ριζικά τις ζωές μας.

Ακούστε ολόκληρο το άλμπουμ στο Spotify:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)