Translate this page

Editor's Choise

JACART - "Θέλω να Ταξιδέψω" (2021)

Εικόνα
...όταν η παράδοση ανταμώνει με τη ροκ...    Οι jacart κυκλοφορούν το παρθενικό τους τραγούδι με τίτλο “Θέλω να ταξιδέψω” από τον επερχόμενο δίσκο τους με τίτλο “Σταγόνες της Βροχής” που θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2021. Οι jacart σχηματίστηκαν το 2019 στην πόλη των Ιωαννίνων μεταξύ δύο φίλων, από την Κατερίνα και τον James, ενώ τον Νοέμβριο του 2020 κατά τη διαδικασία παραγωγής του debut Album τους προστέθηκε στα κρουστά ο Νικόδημος. Σε μία δύσκολη εποχή όπως αυτή του 2020, βρέθηκε μια καλή ευκαιρία να ζωντανέψουν και να ηχογραφηθούν τραγούδια που για χρόνια ήταν σκονισμένα σε ένα συρτάρι. Μια συνεργασία φίλων, ένα project ηχογραφημένο στο σαλόνι ενός σπιτιού, με διάθεση μιας δημιουργικής ατμόσφαιρας και συναισθημάτων μέσα από νότες, loops, ρυθμούς και μελωδικούς σκοπούς από την ελληνική παράδοση μέχρι το ροκ.   Το τραγούδι «Θέλω να Ταξιδέψω» είναι μία ιδιαίτερα ατμοσφαιρική και σύγχρονη διασκευή σε ένα από τα λίγα Παραδοσιακά τραγούδια του Πηλίου. Η επιλογή του τραγουδιού δεν είνα

Chelsea Wolfe - Birth Of Violence (2019)


...drink my dreams and sell my soul...

Αφήνοντας σιγά-σιγά πίσω μας έναν ακόμα χρόνο θα ήθελα να σας παρουσιάσω ένα από τα άλμπουμ που με εντυπωσίασαν περισσότερο το 2019. Το "Birth Of Violence" της Chelsea Wolfe κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο από την Sargent House.

Η Chelsea πέρα από φωνάρα, είναι εξαιρετική συνθέτρια και ακόμη πιο εξαιρετική μουσικός. Οι δε ατμόσφαιρες που δημιουργεί διέπονται από μια ακαταμάχητη μελαγχολία και ένα πολύ ελκυστικό έρεβος. Με σπασμένα φρένα και με τη δημιουργικότητα στο μάξιμουμ, μας προσφέρει ένα ακόμη folk/dark americana διαμάντι.

Αρμονία, τέχνη, σουρεαλιστικά τοπία, gothic και folk. Η κιθάρα, ακουστική, επιμένει να κινείται σε experimental διαδρομές σε συνδυασμό με τα κύματα από τα πλήκτρα. Η φωνή της, σαγηνευτική και πνευματική, πολύπλοκα σε μιαίνει. Αισιοδοξία και θρήνος. “The Mother Road”, όταν η ανάγκη για αγάπη, έμφυτη, κυριαρχεί σε όλο το album. To “American Darkness” γράφτηκε για ένα όνειρο, βασισμένο σε Tarot, σαν να ερμηνεύει τον χρησμό: όλη η μαγεία και τα σύμβολα που τόσο παθιασμένα κυνηγάει, βρίσκονταν ανέκαθεν μέσα της και μας προσκαλεί να χορέψουμε απελευθερωμένοι σε αυτό που αποκαλούμε εαυτό. “Birth Of Violence”, sister of the road, τα μεσοδιαστήματα του μεσουρανήματος της, υποδεικνύουν τη συνείδηση αλλά και τους προσωπικούς της στόχους. “Deranged For Rock & Roll”, παραδομένη προκαλεί, “drink my dreams, sell my soul”. O συμβιβασμός δύναμης-τρυφερότητας, “Be All Things”, ισούται της συμφιλίωσης, να θες να γίνεις τα πάντα και τίποτα την ίδια στιγμή. To θηλυκό στοιχείο είναι η προέλευση, η αρχή, μέσα από ακόμη ένα όνειρο, που ονόμασε “Erde”.


“When Anger Turns To Honey”, καθώς η αίσθηση ότι πρέπει να τα «βγάλουμε πέρα» μόνοι μας δυναμώνει και ο θυμός γίνεται τροφή, να θυμάσαι πως είσαι ο κυνηγός και όχι το θύμα. “Dirt Universe” (“they say glory comes from dirt”), αφού η στάση όλων των εμπλεκόμενων δείχνει πως έχουν αποστραγγιστεί από κάθε ίχνος συναισθήματος (πολιτική, θρησκευτική, ιδεολογική και κοινωνική βία), ξεφωνίζει πως τα όπλα, δεν μπορούμε να τα πολεμήσουμε με όπλα, στο φινάλε του “Little Grave”. Δελεάζεται από την αντίθεση της ασχήμιας και της ομορφιάς, “Preface To A Dream Play”, όταν ο χρόνος μηδενίζει, η ανάγκη για στιγμές εξέλιξης, απόλαυσης και ικανοποίησης παγιδεύεται στη μοναξιά. “You were right, hell is on earth”. Πομπώδες. O αυτοκινητόδρομος “Highway” γίνεται συνώνυμο της επιτυχίας της. Το “The Storm”, δεν είναι κάτι άλλο από μια σύντομη καταιγίδα με μπουμπουνητά.

Το "Birth Of Violence" της Chelsea Wolfe είναι ευαίσθητο και σκληρό, ένα άλμπουμ γεμάτο αστάθεια και ειλικρίνεια που μοιάζει με γυαλί και ξύλο και είναι τόσο όμορφο, σκοτεινό και ομολογιακό.

Περισσότερα για το άλμπουμ "Birth Of Violence" της Chelsea Wolfe, στο link που ακολουθει:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

LP - Lost On You (2016)

Γεωργία Νταγάκη

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

The Renegades - Matelot (1965)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)