Translate this page

Editor's Choise

Σαββέρια Μαργιολά - «Μες του Αιγαίου» (2022)

Εικόνα
  ...μες στου Αιγαίου τα νησιά άγγελοι φτερουγίζουν... και μέσα στο φτερούγισμα τριαντάφυλλα σκορπίζουν... Μια νέα διασκευή του παραδοσιακού τραγουδιού «Μες του Αιγαίου» κυκλοφορεί διά χειρός του Δημήτρη “James” Μπασδάνη με τη φωνή της Σαββέριας Μαργιολά.  Το «Μες του Αιγαίου» αποτελεί το πρώτο single από τον επερχόμενο πολυσυμμετοχικό δίσκο του συνθέτη με τίτλο «Πηλίου και Αιγαίου γωνία». Η ιδιαίτερη ερμηνεία της Σαββέριας σε συνδυασμό με την ατμοσφαιρική αφαιρετικότητα της ενορχήστρωσης του Δημήτρη έχουν ως αποτέλεσμα το ιδιαίτερο ύφος της συγκεκριμένης διασκευής.  Οι κιθαριστικές πινελιές μαζί με τις «πειραγμένες» μουσικές δένουν αρμονικά με τη χροιά της ερμηνεύτριας και τη διαχρονικότητα του αγαπημένου κομματιού. Το κόνσεπτ άλμπουμ θα περιέχει διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών από τη γενέτειρα του δημιουργού το Πήλιο και από τραγούδια αγαπημένα του Αιγαίου, με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών.  Ο δίσκος αναμένεται να κυκλοφορήσει από την Music Art Lab σε ψηφιακή και φυσική μορφή στι

Chelsea Wolfe - Birth Of Violence (2019)


...drink my dreams and sell my soul...

Αφήνοντας σιγά-σιγά πίσω μας έναν ακόμα χρόνο θα ήθελα να σας παρουσιάσω ένα από τα άλμπουμ που με εντυπωσίασαν περισσότερο το 2019. Το "Birth Of Violence" της Chelsea Wolfe κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο από την Sargent House.

Η Chelsea πέρα από φωνάρα, είναι εξαιρετική συνθέτρια και ακόμη πιο εξαιρετική μουσικός. Οι δε ατμόσφαιρες που δημιουργεί διέπονται από μια ακαταμάχητη μελαγχολία και ένα πολύ ελκυστικό έρεβος. Με σπασμένα φρένα και με τη δημιουργικότητα στο μάξιμουμ, μας προσφέρει ένα ακόμη folk/dark americana διαμάντι.

Αρμονία, τέχνη, σουρεαλιστικά τοπία, gothic και folk. Η κιθάρα, ακουστική, επιμένει να κινείται σε experimental διαδρομές σε συνδυασμό με τα κύματα από τα πλήκτρα. Η φωνή της, σαγηνευτική και πνευματική, πολύπλοκα σε μιαίνει. Αισιοδοξία και θρήνος. “The Mother Road”, όταν η ανάγκη για αγάπη, έμφυτη, κυριαρχεί σε όλο το album. To “American Darkness” γράφτηκε για ένα όνειρο, βασισμένο σε Tarot, σαν να ερμηνεύει τον χρησμό: όλη η μαγεία και τα σύμβολα που τόσο παθιασμένα κυνηγάει, βρίσκονταν ανέκαθεν μέσα της και μας προσκαλεί να χορέψουμε απελευθερωμένοι σε αυτό που αποκαλούμε εαυτό. “Birth Of Violence”, sister of the road, τα μεσοδιαστήματα του μεσουρανήματος της, υποδεικνύουν τη συνείδηση αλλά και τους προσωπικούς της στόχους. “Deranged For Rock & Roll”, παραδομένη προκαλεί, “drink my dreams, sell my soul”. O συμβιβασμός δύναμης-τρυφερότητας, “Be All Things”, ισούται της συμφιλίωσης, να θες να γίνεις τα πάντα και τίποτα την ίδια στιγμή. To θηλυκό στοιχείο είναι η προέλευση, η αρχή, μέσα από ακόμη ένα όνειρο, που ονόμασε “Erde”.


“When Anger Turns To Honey”, καθώς η αίσθηση ότι πρέπει να τα «βγάλουμε πέρα» μόνοι μας δυναμώνει και ο θυμός γίνεται τροφή, να θυμάσαι πως είσαι ο κυνηγός και όχι το θύμα. “Dirt Universe” (“they say glory comes from dirt”), αφού η στάση όλων των εμπλεκόμενων δείχνει πως έχουν αποστραγγιστεί από κάθε ίχνος συναισθήματος (πολιτική, θρησκευτική, ιδεολογική και κοινωνική βία), ξεφωνίζει πως τα όπλα, δεν μπορούμε να τα πολεμήσουμε με όπλα, στο φινάλε του “Little Grave”. Δελεάζεται από την αντίθεση της ασχήμιας και της ομορφιάς, “Preface To A Dream Play”, όταν ο χρόνος μηδενίζει, η ανάγκη για στιγμές εξέλιξης, απόλαυσης και ικανοποίησης παγιδεύεται στη μοναξιά. “You were right, hell is on earth”. Πομπώδες. O αυτοκινητόδρομος “Highway” γίνεται συνώνυμο της επιτυχίας της. Το “The Storm”, δεν είναι κάτι άλλο από μια σύντομη καταιγίδα με μπουμπουνητά.

Το "Birth Of Violence" της Chelsea Wolfe είναι ευαίσθητο και σκληρό, ένα άλμπουμ γεμάτο αστάθεια και ειλικρίνεια που μοιάζει με γυαλί και ξύλο και είναι τόσο όμορφο, σκοτεινό και ομολογιακό.

Περισσότερα για το άλμπουμ "Birth Of Violence" της Chelsea Wolfe, στο link που ακολουθει:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)