Translate this page

Editor's Choise

Maud the moth + trajedesaliva - Bordando el manto terrestre (2023)

Εικόνα
 ...ένα μουσικό ταξίδι γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo... Το dark ambient project, trajedesaliva (Mon Ninguén & unavena) από τη Γαλικία της Ισπανίας, συνεργάζεται με τον γεννημένο στη Μαδρίτη τραγουδιστή και πιανίστα Maud the Moth (Amaya López-Carromero) για να δημιουργήσει ένα soundtrack για το έργο του Remedios Varo.   Το soundtrack έχει το τίτλο "Bordando el manto terrestre" (Κεντώντας τον μανδύα της Γης) και είναι ένα μουσικό ταξίδι dark ambient/drone/gothic synth με μια πινελιά νεοκλασικού και αιθέριου και περιστρέφεται γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo, ενός ζωγράφου που γεννήθηκε στην Ισπανία το 1908 και έζησε εξόριστος στο Μεξικό μέχρι τον θάνατό του το 1963. Χρησιμοποιώντας αναλογικά συνθεσάιζερ, ένα οπλοστάσιο ακουστικών οργάνων και πολύπλευρων φωνών, οι μουσικοί των δύο αyτών project φέρνουν αντίστοιχες ιδιοσυγκρασίες στην παλέτα, δημιουργώντας ένα soundtrack γεμάτο συμβ

Black Pumas - Black Pumas (2019)


...a new sound that transmutes soul into something idiosyncratically modern...!!!

Ο τραγουδιστής, τραγουδοποιός Eric Burton μεγάλωσε τραγουδώντας σε μια εκκλησία στη Δυτική Βιρτζίνια. Εκεί άρχισε να ανακαλύπτει πως οι άνθρωποι ανταποκρίνονται στη δύναμη της ανθρώπινης φωνής και αφού ταξίδεψε με την οικογένειά του στην Καλιφόρνια και στη συνέχεια στο Νέο Μεξικό τελικά εγκαταστάθηκε στο Austin σχεδόν το 2016. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιπλάνησης συνέχισε να εντυπωσιάζει όπου και αν έπαιζε, είτε στο δρόμο με μια κιθάρα στο χέρι, είτε σε καφέ, σε μπαρ, σε πάρτι, ακόμα και σε ένα μικρό ντοκιμαντέρ με τίτλο "Street Music" που έφτιαξε ο φωτογράφος Andrew Bennett.
Στις αρχές του φθινοπώρου του 2017 άρχισε να γράφει μια συλλογή από soul instrumentals με την πρόθεση να κάνει τελικά ένα πλήρες άλμπουμ και αυτό που χρειαζόταν ήταν ένας στιχουργός. Τη λύση έδωσε ο τοπικός παραγωγός Bryan Ray γνωρίζοντας τον μέσω email με τον βραβευμένο με Grammy Award, κιθαρίστα και παραγωγό Adrian Quesada. Ο Quesada υπήρξε μέλος των Grupo Fantasma και Brownout ενώ έχει κάνει σπουδαίες παραγωγές όπως το project ‘Look At My Soul: The Latin Shade Of Texas Soul.’ το 2018.
Οι δύο τους ξεκίνησαν περιοδείες και σε λίγο καιρό είχαν δημιουργήσει υλικό για ένα πλήρες άλμπουμ, έτσι γεννήθηκαν οι Black Pumas δίνοντας το όνομα και στο πρώτο τους δίσκο, παράλληλα ψηφίστηκαν ως η καλύτερη νέα μπάντα στα 2019 Music Awards του Ώστιν. Ο ήχος τους είναι μερικές φορές ψυχεδελικός, funky, τολμηρός, κινηματογραφικός, αλλά πάνω απ 'όλα, ψυχρός και ειλικρινής.


"Black Moon Rising", "Colors" και "Fire" είναι τα τρία κομμάτια που έχουν κυκλοφορήσει ως τώρα ενώ το ντεμπούτο τους άλμπουμ αναμένεται αργά το καλοκαίρι από την Karma Chief Records, μια νέα θυγατρική της Colemine Records που εδρεύει στο Οχάιο.

Περισσότερα για το άλμπουμ "Black Pumas" των Black Pumas θα βρείτε στο link που ακολουθεί:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)