Translate this page

Editor's Choise

Maud the moth + trajedesaliva - Bordando el manto terrestre (2023)

Εικόνα
 ...ένα μουσικό ταξίδι γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo... Το dark ambient project, trajedesaliva (Mon Ninguén & unavena) από τη Γαλικία της Ισπανίας, συνεργάζεται με τον γεννημένο στη Μαδρίτη τραγουδιστή και πιανίστα Maud the Moth (Amaya López-Carromero) για να δημιουργήσει ένα soundtrack για το έργο του Remedios Varo.   Το soundtrack έχει το τίτλο "Bordando el manto terrestre" (Κεντώντας τον μανδύα της Γης) και είναι ένα μουσικό ταξίδι dark ambient/drone/gothic synth με μια πινελιά νεοκλασικού και αιθέριου και περιστρέφεται γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo, ενός ζωγράφου που γεννήθηκε στην Ισπανία το 1908 και έζησε εξόριστος στο Μεξικό μέχρι τον θάνατό του το 1963. Χρησιμοποιώντας αναλογικά συνθεσάιζερ, ένα οπλοστάσιο ακουστικών οργάνων και πολύπλευρων φωνών, οι μουσικοί των δύο αyτών project φέρνουν αντίστοιχες ιδιοσυγκρασίες στην παλέτα, δημιουργώντας ένα soundtrack γεμάτο συμβ

Still Corners - Slow Air (2018)


...back to shoegaze sound...!!!

Οι Still Corners είναι ένα essential synth και dream pop duo  που δημιουργήθηκε το 2008 στο Λονδίνο και αποτελείται από την Tessa Murray (φωνητικά) και τον Greg Hughes (παραγωγός και multi-instrumentalist). Από το 2008 προστέθηκαν στο σχήμα οι Leon Dufficy (κιθάρα) και Luke Jarvis (μπάσο) για τις ζωντανές εμφανίσεις του γκρουπ. Αργότερα και συγκεκριμένα το 2013 προστέθηκε στο ζωντανό σχήμα και ο Jack Gooderman στα τύμπανα.
Το όνομά τους είναι εμπνευσμένο απο το ποίημα "New Hamshire" του Robert Frost, εκεί ο Greg διάβασε τη φράση "still corners" που αιχμαλώτισε το πνεύμα της μουσικής τους πολύ όμορφα.

Άρχισαν να ηχογραφούν το 2007, κυκλοφορώντας το EP "Remember Pepper" και αργότερα το 2010, κάποια singles, όπως το 7ιντσο "Do not Fall In Love / Wish", το "Great Pop Supplement" και το "Haunting Endless Summer" δείχνοντας τη μοναδική ικανότητα τους να δημιουργούν ηχητικά διαμαντάκια, όπου αποκρυσταλλώνουν μια αίσθηση ή μια στιγμή στο χρόνο.

Αυτό ακριβώς εντυπωσίασε κοινό και κριτική στο ντεμπούτο τους άλμπουμ, "Creatures of an Hour", το οποίο κυκλοφόρησε το 2011 από την εκλεκτική ετικέτα της Sub Pop και χάρη σε τραγούδια όπως το Endless Summer και το The Twilight Hour (το οποίο ακούστηκε μέχρι και στο Gossip Girl), βρέθηκε ανάμεσα στα καλύτερα της χρονιάς.

Η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερη, με το δεύτερο άλμπουμ τους "Strange Pleasures", επίσης στην Sub Pop, να ανοίγεται σε πιο κινηματογραφικά ηχητικά τοπία, ένα πεδίο όπου η αιθέρια φωνή της Tessa πραγματικά κάνει θαύματα. Στον δίσκο περιλαμβάνεται και η μεγαλύτερη επιτυχία τους και το τραγούδι που έχει χαρακτηρίσει την πρόσφατη dream pop, το The Trip, το οποίο έχει πάνω από 16.000.000 views στο youtube.


Για το τρίτο άλμπουμ τους "Dead Blue", το οποίο κυκλοφόρησαν στη δική τους δισκογραφική Wrecking Light το 2016, οι Still Corners επέλεξαν να κινηθούν σε πιο up-tempo ρυθμούς, δίνοντάς μας έναν synth-pop δίσκο που περιλαμβάνει τα υπέροχα, "Night Walk" και "Currents".

Το τελευταίο άλμπουμ τους "Slow Air", που μόλις κυκλοφόρησε, σημαίνει την επιστροφή τους στον shoegaze ήχο που τους καθιέρωσε καθώς απομακρύνονται κάπως από την synth pop και το electro του "Dead Blue", προς χάρη πιο αιθέριων και ελαφρώς ψυχεδελίζουσων συνθέσεων. Στο "Slow Air" κυρίαρχο ρόλο παίζει η ατμόσφαιρα που δημιουργείται και όχι η χορευτική διάθεση. Η αλλαγή αυτή είναι φανερή και με μία απλή παρατήρηση των εξώφυλλων του "Slow Air" και του "Dead Blue" και τους συμβολισμούς που περιέχουν. Το πρώτο single "Black Lagoon" έχει ήδη αγαπηθεί. Είναι ένα κομμάτι που συνδέει το παρόν της μπάντας με το πρόσφατο παρελθόν της και αποτελεί ότι πιο κοντινό στην έννοια hit.



Προσωπικά ξεχώρισα ακόμα το αεράτο “In The Middle Of The Night”, ένα κομμάτι που αγγίζει την ψυχεδελική πλευρά της ποπ και τα ταξιδιάρικα, "The Message" και "Fade Out".

Σημείωση 1: Το ντουέτο των Greg Hughes και Tessa Murray είναι μια από τις πιο ξεχωριστές περιπτώσεις της indie/dream pop της τρέχουσας δεκαετίας.

Σημείωση 2: Οι Still Corners θα βρεθούν για πρώτη φορά στη σκηνή του Gagarin, στις 21 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της περιοδείας τους, με αφορμή το ολοκαίνουργιο άλμπουμ τους Slow Air. Πληροφορίες εδώ.

Περισσότερα για το άλμπουμ "Slow Air" των Still Corners, στο link που ακολουθεί:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)