Translate this page

Editor's Choise

IOTA PHI - MAZI (new single, 2024)

Εικόνα
“Η Βασίλισσα της avant-garde pop” - Esquire    “Queen of the Revolution” – Madame Figaro “Stunningly emotive vocals... atmospheric soundscapes” - Rolling Stone India “Ilia has perfected a performative style like no other in the music industry…she gradually shed her layers as she shuffled into a hypnotic and futuristic goth-pop that took a mystical turn with the use of the traditional organ of santour, creating a perfectly orchestrated musical chaos.” Maro Angelopoulou – Europavox Η IOTA PHI μετά την συνεργασία της με το εμβληματικό γκρουπ των ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ στο κομμάτι Ίριδα", κυκλοφορεί το πρώτο single από τον επερχόμενο της δίσκο. Σε σύνθεση και παραγωγή της ίδιας, με σταθερό συνεργάτη τον Μιχάλη Δέλτα, το ΜΑΖΙ είναι ένα αναπάντεχο και τολμηρό κράμα διαφορετικών μουσικών ειδών. Στοιχεία ρεμπέτικου, ντραμς 808, ηλεκτρονικός πειραματισμός και tribal στοιχεία συνθέτουν το ηχοτόπιο του ΜΑΖΙ. Ένα love story ή μια ιστορία για τις ψυχές των ανθρώπων. Την κυκλοφορία του πρώτου της δίσκο

Little Barrie - Death Express (2017)


R.I.P. Virgil Howe...!!!

Πέρασαν τέσσερις ολόκληροι μήνες από το τελευταίο μου άρθρο εδώ. Λίγο το καλοκαίρι, οι δουλειές, η μετακόμιση αλλά το σπουδαιότερο, έλλειψη ενός άλμπουμ που θα με συγκινήσει.
Ώσπου μια μέρα ξεκίνησα να παρακολουθώ τη τηλεοπτική σειρά, "Better Call Saul" και κόλλησα με το κομμάτι που ακούγεται στην αρχή κάθε επεισοδίου. Διαρκεί λίγα δευτερόλεπτα στα οποία προλαβαίνει να ξεδιπλωθεί ένα θανάσιμο riff. Αναρωτήθηκα τι άκουγα, Growlers, Allah Las η κάποιο άλλο Καλιφορνέζικο γκρουπ; Ψάχνοντας έπεσα πάνω στους Little Barrie, μια μπάντα από το Nottingham της Αγγλίας που ξεκίνησε να δισκογραφεί το 2000 έχοντας ως τώρα κυκλοφορήσει πέντε άλμπουμ και αρκετά singles και EPs πολλά από τα οποία έγιναν με παραγωγό τον Edwynn Collins.

Η μπάντα αποτελείται από τους:
Barrie Cadogan - Guitar & Vocals
Lewis Wharton - Bass & Vocals
Virgil Howe - Drum & Vocals

Ο Virgil Howe, γιός του κιθαρίστα των YES Steve Howe, έφυγε από τη ζωή ξαφνικά στις 12 Σεπτεμβρίου 2017 από άγνωστη αιτία, σε ηλικία 42 ετών.

Οι Little Barrie έχουν ως τώρα αποδείξει πως μπορούν πολύ εύκολα να ανακατέψουν τα μπλουζ, το χαρντ ροκ, την ψυχεδέλεια, το παλιό ροκ ακόμα και την φανκ, την σόουλ και την R&B και να μας παρουσιάσουν μια μουσική που είναι τόσο οικεία και ακούγεται νέα.

Το πέμπτο τους άλμπουμ κυκλοφόρησε στις 7 Ιουλίου του 2017 με τίτλο "Death Express" και είναι το πρώτο που έφτιαξαν μόνοι τους στο δικό τους χώρο, ηχογραφώντας τα τραγούδια ανάμεσα στις πρόβες με το δικό τους ρυθμό. Όταν το "Death Express" παρουσιάστηκε ήταν μια παρτίδα τραγουδιών που χτύπησαν τον ακροατή με βαριά riff, βροντερά τύμπανα και σκοτεινές μελωδικές γραμμές που γρυλίζουν απειλητικά.
Ο κιθαρίστας Barrie Cadogan ξεδιπλώνει όλο το ταλέντο του χωρίς να υπερβάλει στο παίξιμό του. Ο τραγουδιστής Virgil Howe και ο μπασίστας Lewis Wharton είναι επίσης ανιδιοτελείς και δίνουν ένα ροκ μεστό ρυθμό που έχει αρκετή λάμψη όταν χρειαστεί να βγει μπροστά.
Σαν αποτέλεσμα όλων αυτών θεωρώ πως έχουμε το πιο σφιχτό, σκληρότερο και πιό εντυπωσιακό έργο τους μέχρι σήμερα.
Κορυφαίες στιγμές του άλμπουμ τα: "Copter", "Golden Age", "You Won't Stop Us", "Love or Love", "Produkt" και φυσικά το "Better Call Saul".



Περισσότερα για τους Little Barrie θα βρείτε στο: https://www.littlebarrie.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)