Translate this page

Editor's Choise

Maud the moth + trajedesaliva - Bordando el manto terrestre (2023)

Εικόνα
 ...ένα μουσικό ταξίδι γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo... Το dark ambient project, trajedesaliva (Mon Ninguén & unavena) από τη Γαλικία της Ισπανίας, συνεργάζεται με τον γεννημένο στη Μαδρίτη τραγουδιστή και πιανίστα Maud the Moth (Amaya López-Carromero) για να δημιουργήσει ένα soundtrack για το έργο του Remedios Varo.   Το soundtrack έχει το τίτλο "Bordando el manto terrestre" (Κεντώντας τον μανδύα της Γης) και είναι ένα μουσικό ταξίδι dark ambient/drone/gothic synth με μια πινελιά νεοκλασικού και αιθέριου και περιστρέφεται γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo, ενός ζωγράφου που γεννήθηκε στην Ισπανία το 1908 και έζησε εξόριστος στο Μεξικό μέχρι τον θάνατό του το 1963. Χρησιμοποιώντας αναλογικά συνθεσάιζερ, ένα οπλοστάσιο ακουστικών οργάνων και πολύπλευρων φωνών, οι μουσικοί των δύο αyτών project φέρνουν αντίστοιχες ιδιοσυγκρασίες στην παλέτα, δημιουργώντας ένα soundtrack γεμάτο συμβ

Austra - Future Politics (2017)

“It might be fiction, but I see it ahead”

Οι Austra είναι ένα project εναλλακτικής ηλεκτρονικής μουσικής από το Τορόντο, με επιρροές από Nina Simone, NIN, Tori Amos, Fever Ray, Juan Atkins, Giorgio Moroder, Bjork, Diamanda Galas, Hercules και Love Affair.
Ιδρύθηκαν το 2009 από την Katie Stelmanis, μια εξαιρετική τραγουδίστρια με κρυστάλλινη χροιά.
Μέλη του σχήματος είναι ακόμα οι Maya Postepskι (drums), Dorian Wolf (bass and moog) και Ryan Wonsiak (keyboards). Μέλη της μπάντας υπήρξαν για κάποιο διάστημα και οι δίδυμες Sari και Romy Lightman (Baking singers), των Tasseomancy. Η μπάντα έχει κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ, δύο EPs και μια σειρά από singles, με τα δύο πρώτα άλμπουμ να έχουν μπει στα chart του Billboard.
Το 2004 οι Stelmanis και Postepski έπαιξαν σε μια μπάντα με το όνομα Galaxy, μαζί με την Emma McKenna. Ταυτόχρονα η Stelmanis άρχισε να κάνει ηλεκτρονική μουσική στο σπίτι και να γράφει industrial-inspired soundtracks για τον καλλιτέχνη-performer Jessy Powers, O Powers ήταν αυτός που την έπεισε να αρχίσει την εκτέλεση των τραγουδιών της ζωντανά και έτσι το 2008 η Stelmanis κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ της με τίτλο "Join Us" από την Blocks Recording Club. Αμέσως μετά περιόδευσε στην Ευρώπη κάνοντας εμφανίσεις μαζί με την Posteski και το 2009 δημιούργησε τους Austra. Αυτό είναι το μεσαίο όνομα της λετονικής καταγωγής Stelmanis, το οποίο είναι επίσης το όνομα της θεάς του φωτός στη λετονική μυθολογία.
Το 2010 η μπάντα έπαιξε στο South by South festival στο Austin του Texas με το όνομα "Private Life". Κάποιος άνθρωπος της Domino Records τους είδε να παίζουν και υπέγραψε δισκογραφικό συμβόλαιο μαζί τους.
Το debut album των Austra με τίτλο "Feel It Break" κυκλοφόρησε από την Domino Records στις 11 Μαΐου του 2011. Το άλμπουμ ήταν υποψήφιο για το βραβείο Polaris Music 2011 ενώ η εφημερίδα Toronto Star αλλά και η Star της Νέας Υόρκης το ονόμασαν άλμπουμ της χρονιάς.
Ακολούθησε το δεύτερο άλμπουμ με τίτλο, "Οlympia" που κυκλοφόρησε στις 18 Ιουνίου του 2013. Πρόκειται για ένα άλμπουμ που δεν γνώρισε την ίδια επιτυχία και περιγράφεται σαν ένας προσωπικός κύκλος τραγουδιών για την απώλεια και την δυναμική των δύο φύλλων.
Πριν δύο μέρες, στις 20 Ιανουαρίου 2017, κυκλοφόρησε το τρίτο άλμπουμ των Austra, με τίτλο "Future Politics". Για την δημιουργία του η Stelmanis πέρασε ένα μεγάλο διάστημα στο Μεξικό, όπου η electro cumbia ανακατεμένη με house, dance και techno μουσική επηρέασε το γράψιμο του άλμπουμ. Στιχουργικά η Stelmanis εμπνεύστηκε από τα βιβλία, "Inventing The Future: Post Capitalism in a World Without Work" των Nick Srnicek και Alex Williams και The Accelerationist Manifesto. Η ίδια δήλωσε ότι το υλικό για το άλμπουμ έχει γραφτεί πριν από τα πολιτικά γεγονότα του δεύτερου εξαμήνου του 2016.
Το "Future Politics" είναι ένα άλμπουμ που προσπαθεί να αναπτύξει τους προβληματισμούς μας για όσα συμβαίνουν γύρω μας και να μας κρατήσει αισιόδοξους για το μέλλον και μπορώ να πω πως τα καταφέρνει πολύ καλά. Ξεχώρισα τα κομμάτια, "Utopia", "Future Politics", "I'm A Monster", "Beyond A Mortal" και "Gaia".




Περισσότερα για το άλμπουμ "Future Politics" των Austra, θα βρείτε στο link που ακολουθεί:



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)