Translate this page

Editor's Choise

JACART - "Θέλω να Ταξιδέψω" (2021)

Εικόνα
...όταν η παράδοση ανταμώνει με τη ροκ...    Οι jacart κυκλοφορούν το παρθενικό τους τραγούδι με τίτλο “Θέλω να ταξιδέψω” από τον επερχόμενο δίσκο τους με τίτλο “Σταγόνες της Βροχής” που θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2021. Οι jacart σχηματίστηκαν το 2019 στην πόλη των Ιωαννίνων μεταξύ δύο φίλων, από την Κατερίνα και τον James, ενώ τον Νοέμβριο του 2020 κατά τη διαδικασία παραγωγής του debut Album τους προστέθηκε στα κρουστά ο Νικόδημος. Σε μία δύσκολη εποχή όπως αυτή του 2020, βρέθηκε μια καλή ευκαιρία να ζωντανέψουν και να ηχογραφηθούν τραγούδια που για χρόνια ήταν σκονισμένα σε ένα συρτάρι. Μια συνεργασία φίλων, ένα project ηχογραφημένο στο σαλόνι ενός σπιτιού, με διάθεση μιας δημιουργικής ατμόσφαιρας και συναισθημάτων μέσα από νότες, loops, ρυθμούς και μελωδικούς σκοπούς από την ελληνική παράδοση μέχρι το ροκ.   Το τραγούδι «Θέλω να Ταξιδέψω» είναι μία ιδιαίτερα ατμοσφαιρική και σύγχρονη διασκευή σε ένα από τα λίγα Παραδοσιακά τραγούδια του Πηλίου. Η επιλογή του τραγουδιού δεν είνα

Yawning Man - Historical Graffiti (2016)

...a unique recording by Yawning Man, the pioneers of desert Rock...!!!

Οι Yawning Man είναι ένα αμερικανικό πειραματικό ροκ συγκρότημα από τη La Quinta της Καλιφόρνια. Η μπάντα σχηματίστηκε το 1986 από τους Gary Arce, Alfredo Hernández, Mario Lalli, και Larry Lalli. Αν και για πολλά χρόνια έπαιζαν μόνο σε διάφορα γκαράζ στην έρημο και δεν έκαναν καμιά ηχογράφηση, θεωρούνται πως είναι οι "δημιουργοί" της Desert Rock έχοντας επηρεάσει πολλά συγκροτήματα σε ολόκληρο το κόσμο. Στη μουσική τους θα αναγνωρίσουμε επιρροές από Bauhaus, Adam and The Ants, Bow Wow Wow, Echo and the Bunnymen, Southern Death Cult, Joy Division, Killing Joke, Blind Idiot God κ.α.

Η σημερινή τους σύνθεση είναι: Gary Arce (κιθάρες), Mario Lalli (μπάσο και φωνητικά) και Alfredo Hernandez (ντραμς).
Πριν δυο εβδομάδες κυκλοφόρησε το νέο τους άλμπουμ με τίτλο "Historical Graffiti". Πρόκειται για μια ιδιαίτερη ηχογράφηση που έγινε κατά τη διάρκεια της νοτιοαμερικάνικης περιοδείας τους το 2015. Βρισκόντουσαν στο Μπουένος Άιρες όταν κλήθηκαν να ηχογραφήσουν για μια βραδιά στο παγκοσμίως γνωστό, θρυλικό studio ION. Πρόκειται για έναν χώρο όπου έχουν ηχογραφήσει κατά το παρελθόν πολλές μεγάλες προσωπικότητες της μουσικής από την Αργεντινή αλλά και ολόκληρο το κόσμο. Μια αργεντίνικη εφημερίδα έγραψε κάποτε πως η ιστορία της μουσικής από όλες τις χώρες του κόσμου έχει βρεθεί πίσω από τις πόρτες του ION studio.
Μαζί με τη μπάντα, εμφανίστηκαν ως guests οι αργεντινοί μουσικοί του τάνγκο, sara Ryan στο βιολί, Adolfo Trepiana στο ακορντεόν και η Malene Arce (σύζυγος του Gary Arce) στο mellotron.
Η κυκλοφορία του άλμπουμ (σε βινύλιο από την Lay Bare Recordings) και ψηφιακή μορφή στο Bandcamp, έρχεται να συμπέσει με την ευρωπαϊκή περιοδεία του συγκροτήματος με στάση  μεταξύ άλλων στο Reverence Festival και το Up In Smoke Festival.
Το εξώφυλλο του άλμπουμ είναι μια δημιουργία της αργεντινής tattoo artist, Yasmin Lamerain.


Περισσότερα για το άλμπουμ, "Historical Graffiti" των Yawning Man θα βρείτε στο link που ακολουθεί:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

LP - Lost On You (2016)

Γεωργία Νταγάκη

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

The Renegades - Matelot (1965)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)