Translate this page

Editor's Choise

IOTA PHI - MAZI (new single, 2024)

Εικόνα
“Η Βασίλισσα της avant-garde pop” - Esquire    “Queen of the Revolution” – Madame Figaro “Stunningly emotive vocals... atmospheric soundscapes” - Rolling Stone India “Ilia has perfected a performative style like no other in the music industry…she gradually shed her layers as she shuffled into a hypnotic and futuristic goth-pop that took a mystical turn with the use of the traditional organ of santour, creating a perfectly orchestrated musical chaos.” Maro Angelopoulou – Europavox Η IOTA PHI μετά την συνεργασία της με το εμβληματικό γκρουπ των ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ στο κομμάτι Ίριδα", κυκλοφορεί το πρώτο single από τον επερχόμενο της δίσκο. Σε σύνθεση και παραγωγή της ίδιας, με σταθερό συνεργάτη τον Μιχάλη Δέλτα, το ΜΑΖΙ είναι ένα αναπάντεχο και τολμηρό κράμα διαφορετικών μουσικών ειδών. Στοιχεία ρεμπέτικου, ντραμς 808, ηλεκτρονικός πειραματισμός και tribal στοιχεία συνθέτουν το ηχοτόπιο του ΜΑΖΙ. Ένα love story ή μια ιστορία για τις ψυχές των ανθρώπων. Την κυκλοφορία του πρώτου της δίσκο

Khruangbin - The Universe Smiles Upon You (2015)

"...we wanted to make a record that just let the music happen, and we hope that’s what you can hear...!!!”

Οι Khruangbin είναι ένα τριμελές συγκρότημα από το Τέξας και αποτελείται από την Laura Lee στο μπάσο, τον Mark Speer στην κιθάρα και τον Donald Johnson στα τύμπανα. Σαφώς επηρεασμένοι από την Ταϊλανδέζικη funk της δεκαετίας του 60 - το όνομά τους μεταφράζεται κυριολεκτικά σε "Engine Fly", στα Ταϊλανδέζικα - οι Khruangbin φτιάχνουν μια μουσική με βαρύ μπάσο, ψυχεδελική, εμπνευσμένη από τα soundtracks του Ταραντίνο και με δροσερούς surf rock προσανατολισμούς.
Οι σπόροι του Khruangbin σπάρθηκαν όταν ο Mark και η Laura κλήθηκαν να περιοδεύσουν με τον Yppah συνοδεύοντας τον Bonobo σε όλη την Αμερικανική περιοδεία του το 2010. Αυτό οδήγησε τους δυο τους να κάνουν μουσική μαζί πιο σοβαρά, με τον Donald Johnson - ο ίδιος και ο Mark έπαιζαν μαζί επί χρόνια στην ίδια gospel μπάντα - να είναι η φυσική επιλογή στα τύμπανα.

Πριν δυο μέρες κυκλοφόρησε από την Late Night Tales το πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ με τίτλο "The Universe Smiles Upon You". 'Ενα άλμπουμ που ηχογραφήθηκε στο πνευματικό σπίτι τους, έναν απομακρυσμένο αχυρώνα, βαθιά στην ύπαιθρο του Τέξας όπου έκαναν και τις πρώτες πρόβες τους. Η μπάντα έχει πολλά ακούσματα από διαφορετικά είδη μουσικής αλλά αγαπάει ιδιαίτερα κασέτες Ταϊλανδέζικης μουσικής των 60'ς και 70'ς που συγκεντρώθηκαν από το "cult" blog, monrakplengthai και συλλογές pop, rock και funk της Νοτιοανατολικής Ασίας. Αυτό είχε βαρύ αντίκτυπο στην κατεύθυνση της μπάντας, οι κλίμακες που χρησιμοποιούνται και η καμπή των μελωδιών σε συνδυασμό με την ηρεμία της Τεξανής υπαίθρου, διαμόρφωσε τον προσωπικό, εξωτικό ήχο των Khruangbin.

Παρά το γεγονός ότι ήταν γνωστοί ως τώρα σαν instrumental γκρουπ, το "The Universe Smiles Upon You" χαρακτηρίζει τις πρώτες ηχογραφήσεις των Khruangbin με φωνητικά. Τα "People Everywhere (Still Alive)", "Balls and Pins" και το τελευταίο single "White Gloves" δείχνουν μια νέα διάσταση της μπάντας.

Οι ίδιοι λένε: "Νιώθουμε σαν να υπάρχει μια ευκολία που έρχεται από το να βυθίζεσαι σε ένα χώρο, μακριά από τους περισπασμούς της πόλης και της καθημερινής ζωής. Κάνουμε τη μουσική μας σε έναν αχυρώνα, σε ένα λόφο του Τέξας, επειδή έχει νόημα για μας. Όντας εκεί μας επιτρέπεται να κάνουμε τη μουσική που έρχεται φυσικά, και αυτό είναι που θέλουμε αυτό το άλμπουμ να είναι. Θέλουμε να κάνουμε ένα δίσκο που απλά αφήνει τη μουσική να συμβεί, και ελπίζουμε ότι αυτό είναι που μπορείτε να ακούσετε."

Σας παρουσιάζω εδώ το "White Gloves", ένα κομμάτι που μου αρέσει ιδιαίτερα.


Περισσότερα για το "The Universe Smiles Upon You" θα βρείτε στο link που ακολουθεί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)