Translate this page

Editor's Choise

Flowers for Bodysnatchers - Funeral for a Dying Star (2026)

Εικόνα
  Στον σκιασμένο καθεδρικό ναό του ήχου που ονομάζεται Flowers for Bodysnatchers' Funeral for a Dying Star, ο Duncan Ritchie δημιουργεί ένα στοιχειωτικό γοτθικό νεοκλασικό αριστούργημα που χρησιμεύει ως ένας βαθύς φόρος τιμής στο σκοτάδι που μας περιβάλλει όλους. Οι διογκωμένες ορχηστρικές χορδές συνυφαίνονται με μελαγχολικά μοτίβα πιάνου και ατμοσφαιρικά ηχοχρώματα, θυμίζοντας την αδυσώπητη φθορά του ουράνιου φωτός σε αιώνια νύχτα, όπου οι ελεγειακές μελωδίες θρηνούν την ευθραυστότητα της ύπαρξης εν μέσω ψιθύρων απώλειας, απομόνωσης και κοσμικής λήθης. Αυτό το ηχητικό ρέκβιεμ βυθίζει τους ακροατές σε ένα κινηματογραφικό μωσαϊκό μελαγχολίας και τρόμου, μεταμορφώνοντας προσωπικές και καθολικές σκιές σε μια όμορφα έρημη τελετουργία που παραμένει σαν την τελευταία, ξεθωριασμένη λάμψη του λυκόφωτος. Ο ήχος από τα βαθιά synths το πιάνο και τα έγχορδα δημιουργούν μία ατμόσφαιρα μελαγχολική, απομονωμένη και μεγαλοπρεπή με θέμα την μοναξιά και τη φθορά στο αχανές διάστημα. In the shadowed ...

HalfNote - Wish I Couldn't (new single 2014)

Οι HalfNote δημιουργήθηκαν επίσημα το 2011 όμως τα βήματά τους στην Ελληνική μουσική σκηνή είχαν γίνει από το 2009 με διαφορετικές σαφώς συνθέσεις της μπάντας. Η τωρινή σύνθεση του συγκροτήματος, όπου έχει μείνει έτσι από τα τέλη του 2011,αποτελείται από τους Γαβρίλη Παναγιώτη , Κουτσουδάκη Γιάννη και Μητρόπαπα Δημήτρη.
Το συγκρότημα διαθέτει δικό του , αυθεντικό υλικό καθώς και κάποιες διασκευές προσαρμοσμένες στον ήχο του συγκροτήματος.
Σε κάθε ζωντανή εμφάνιση, η μπάντα προσπαθεί να δημιουργήσει με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο, μια αξέχαστη μουσική εμπειρία αφιερώνοντας ένα μέρος του προγράμματος, σε live μουσικούς αυτοσχεδιασμούς.

Έχοντας λάβει μέρος σε αρκετά φεστιβάλ αλλά και σε διάφορες μουσικές σκηνές της περιοχής, οι HalfNote είναι από τα πλέον ενεργά συγκροτήματα της Αργολίδας. Το 2012, το συγκρότημα κυκλοφορεί την πρώτη του επίσημη δουλειά με 7 κομμάτια στο promo EP "Lies" που ηχογραφήθηκαν στα Delight Studios από τον Chris Zantioti.

Έτσι άρχισαν να γίνονται ευρύτερα γνωστοί και να αποκτούν θαυμαστές σε όλη τη χώρα. Το 2013 κέρδισαν το πρώτο βραβείο στο 6ο band festival που διοργάνωσε το Ghost House με τη συμμετοχή 45 συγκροτημάτων και μουσικών από όλη την Ελλάδα. Τον Μάρτιο κέρδισαν και το πρώτο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό Nakas Band Festival 2014 που διοργανώθηκε στην αίθουσα του Ωδείου Φ.Νάκας (Ιπποκράτους 41) και πήραν μέρος 83 συγκροτήματα.

Μόλις χτές οι HalfNote κυκλοφόρησαν το νέο τους single με τίτλο "Wish I Couldn't", ένα πολύ όμορφο groovy rock κομμάτι που μας άρεσε πολύ και σας το παρουσιάζουμε.


Περισσότερα για τους HalfNote στο link που ακολουθεί:



Σχόλια