Translate this page

Editor's Choise

Γνωρίστε την Katherine Aly...

Εικόνα
...I'm just a cloud over your head let it pour me down in your veins...  Όλοι γνωρίζουμε πως υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες με ελληνική καταγωγή που έχουν επιλέξει να δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό. Κάποιοι από αυτούς παραμένουν εντελώς άγνωστοι στο ευρύ ελληνικό κοινό όταν την ίδια στιγμή απολαμβάνουν πολύ μεγάλη αναγνώριση της δουλειάς τους στη χώρα που ζουν. Μια χαρακτηριστική τέτοια περίπτωση είναι και αυτή της Katherine Aly που σας παρουσιάζω σε αυτό το άρθρο, μια καλλιτέχνιδα που έχοντας σπουδάσει Arts & Culture στο University of Amsterdam, έχει αναπτύξει στο έπακρο όλες αυτές τις ευαισθησίες που τη βοηθούν να είναι διαρκώς ανήσυχη μέσα στη δημιουργικότητά της. Με καταγωγή από την Κεφαλονιά, γεννημένη στη Κρήτη και μεγαλωμένη στην Κατερίνη την οποία η ίδια αναφέρει σαν τόπο καταγωγής της, η Katherine Aly από τη στιγμή που βρήκε τον εαυτό της περπατώντας τα πρώτα βήματα στα μουσικά μονοπάτια, είχε σαν όνειρο να βρεθεί στο UK. Η τύχη της χαμογέλασε και οι συγκυρίες την βοήθη

HalfNote - Wish I Couldn't (new single 2014)

Οι HalfNote δημιουργήθηκαν επίσημα το 2011 όμως τα βήματά τους στην Ελληνική μουσική σκηνή είχαν γίνει από το 2009 με διαφορετικές σαφώς συνθέσεις της μπάντας. Η τωρινή σύνθεση του συγκροτήματος, όπου έχει μείνει έτσι από τα τέλη του 2011,αποτελείται από τους Γαβρίλη Παναγιώτη , Κουτσουδάκη Γιάννη και Μητρόπαπα Δημήτρη.
Το συγκρότημα διαθέτει δικό του , αυθεντικό υλικό καθώς και κάποιες διασκευές προσαρμοσμένες στον ήχο του συγκροτήματος.
Σε κάθε ζωντανή εμφάνιση, η μπάντα προσπαθεί να δημιουργήσει με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο, μια αξέχαστη μουσική εμπειρία αφιερώνοντας ένα μέρος του προγράμματος, σε live μουσικούς αυτοσχεδιασμούς.

Έχοντας λάβει μέρος σε αρκετά φεστιβάλ αλλά και σε διάφορες μουσικές σκηνές της περιοχής, οι HalfNote είναι από τα πλέον ενεργά συγκροτήματα της Αργολίδας. Το 2012, το συγκρότημα κυκλοφορεί την πρώτη του επίσημη δουλειά με 7 κομμάτια στο promo EP "Lies" που ηχογραφήθηκαν στα Delight Studios από τον Chris Zantioti.

Έτσι άρχισαν να γίνονται ευρύτερα γνωστοί και να αποκτούν θαυμαστές σε όλη τη χώρα. Το 2013 κέρδισαν το πρώτο βραβείο στο 6ο band festival που διοργάνωσε το Ghost House με τη συμμετοχή 45 συγκροτημάτων και μουσικών από όλη την Ελλάδα. Τον Μάρτιο κέρδισαν και το πρώτο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό Nakas Band Festival 2014 που διοργανώθηκε στην αίθουσα του Ωδείου Φ.Νάκας (Ιπποκράτους 41) και πήραν μέρος 83 συγκροτήματα.

Μόλις χτές οι HalfNote κυκλοφόρησαν το νέο τους single με τίτλο "Wish I Couldn't", ένα πολύ όμορφο groovy rock κομμάτι που μας άρεσε πολύ και σας το παρουσιάζουμε.


Περισσότερα για τους HalfNote στο link που ακολουθεί:Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

LP - Lost On You (2016)

Γεωργία Νταγάκη

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

The Renegades - Matelot (1965)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)