Translate this page

Editor's Choise

Ioanna Gika - Thalassa (2019)

Εικόνα
...το "Roseate" δεν σου δημιουργεί μόνο αισθήσεις, αλλά σε κάνει να θες να περάσεις σε πράξεις, όπως «να ανάψεις ένα τσιγάρο» ή να βρεις κάποιον «να σε αγκαλιάσει»...!!!
(Roling Stone Magazine)

Η Ioanna Gika γεννήθηκε στην Ουάσιγκτον από Έλληνα πατέρα, αλλά μεγάλωσε σε διάφορες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας και βέβαια και για λίγα χρόνια στην Ελλάδα. Η Ioanna Gika είναι ένα κορίτσι του κόσμου, κοσμοπολίτισσα αλλά και βαθιά πολιτικοποιημένη χάρη στην οικογένειά της, ενώ ο παππούς της είχε λάβει μέρος και στη Σύσκεψη της Γενεύης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα εκπροσωπώντας τις ΗΠΑ.

Το ταλέντο της στη μουσική φάνηκε από τα παιδιά της χρόνια όπου συμμετείχε και σε διάφορα μιούζικαλ όπως το West Side Story και το Guys and ladys, όπου όμως επέμενε να αλλάζει τους στίχους των τραγουδιών. Δεν είναι τυχαίο ότι απόκτησε τη δική της μπάντα, τους Io Echo μαζί με τον Leopold Ross, κατορθώνοντας με το πρώτο τους άλμπουμ Ministry of Love να τραβήξει το ενδιαφέρον της Αμερικής, και όχι μόνο.

The Murlocs - Loopholes (2014)


Οι The Murlocs σχηματίστηκαν στην Μελβούρνη της Αυστραλίας στις αρχές του 2011 από τον Ambrose Kenny-Smith. Η μουσική τους περιγράφεται σαν παραμορφωμένη soulful R&B με σαφέστατες όμως surf-coast επιρροές. Με up tempo πιατίνια, θορυβώδεις κιθάρες και τα φωνητικά-στριγκλιές του Ambrose μοιάζει σαν ένα μαγευτικό όσο και τρελό dance party.

Μετά την κυκλοφορία του εξαιρετικού EP με τίτλο "Tee Pee" που κυκλοφόρησε το 2012, αρκούσε μια θαυμάσια εμφάνιση στο Meredith Music Festival τον ίδιο χρόνο για να θέσει νέα standards για το γκρουπ.
Στα δυο χρόνια που ακολούθησαν ετοίμασαν υλικό για ηχογράφηση αλλά το μεγαλύτερο μέρος του χάθηκε όταν κλάπηκε το laptop του παραγωγού τους Stu Makenzie. Ακολούθησε νέα επεξεργασία, που όπως λέει ο Ambrose ίσως έκανε καλό σε πολλά από τα κομμάτια και έτσι ετοιμάστηκε και κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ τους με τίτλο "Loopholes" από την Flightless.
Πρόκειται για έναν απολαυστικό δίσκο, garage, surf rock με blues αποχρώσεις. Όμορφο ξεκίνημα του άλμπουμ με το "Control Freak", εντυπωσιακά φωνητικά από τον Ambrose, ένα γρύλισμα-θρήνος που μαζί με την εξαιρετική φυσαρμόνικα ακολουθούν άριστα το πολύ καλά δουλεμένο rhythm section. Το "Paranoid Joy" είναι το πρώτο single που ξεχώρισε ενώ το "Lonely Crown", το πιο down tempo κομμάτι του άλμπουμ, είναι μια μεγάλη σύνθεση. Το "Space Cadet" είναι η κορυφαία στιγμή του, ένα κομμάτι που αντιπροσωπεύει ακριβώς το πνεύμα της μπάντας. Τα "Rattle The Chain" και "Loopholes" είναι οι πιο blues στιγμές του δίσκου. Προσωπικά ξεχώρισα ακόμα το θαυμάσιο "Evolve & Absorb"

Οι Murlocs είναι:

Callum Shortal- Guitar, Backing Vocals,
Ambrose Kenny Smith- Lead Vocals, Harmonica,
Matt Blach- Drums, Backing Vocals,
Andrew Crossley- Bass Guitar,
Jamie Harmer- Guitar, Backing Vocals


Περισσότερα για τους The Murlocs και το "Loopholes" θα βρείτε στο link που ακολουθεί:Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

LP - Lost On You (2016)

Γεωργία Νταγάκη

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)