Translate this page

Editor's Choise

Σαββέρια Μαργιολά - «Μες του Αιγαίου» (2022)

Εικόνα
  ...μες στου Αιγαίου τα νησιά άγγελοι φτερουγίζουν... και μέσα στο φτερούγισμα τριαντάφυλλα σκορπίζουν... Μια νέα διασκευή του παραδοσιακού τραγουδιού «Μες του Αιγαίου» κυκλοφορεί διά χειρός του Δημήτρη “James” Μπασδάνη με τη φωνή της Σαββέριας Μαργιολά.  Το «Μες του Αιγαίου» αποτελεί το πρώτο single από τον επερχόμενο πολυσυμμετοχικό δίσκο του συνθέτη με τίτλο «Πηλίου και Αιγαίου γωνία». Η ιδιαίτερη ερμηνεία της Σαββέριας σε συνδυασμό με την ατμοσφαιρική αφαιρετικότητα της ενορχήστρωσης του Δημήτρη έχουν ως αποτέλεσμα το ιδιαίτερο ύφος της συγκεκριμένης διασκευής.  Οι κιθαριστικές πινελιές μαζί με τις «πειραγμένες» μουσικές δένουν αρμονικά με τη χροιά της ερμηνεύτριας και τη διαχρονικότητα του αγαπημένου κομματιού. Το κόνσεπτ άλμπουμ θα περιέχει διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών από τη γενέτειρα του δημιουργού το Πήλιο και από τραγούδια αγαπημένα του Αιγαίου, με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών.  Ο δίσκος αναμένεται να κυκλοφορήσει από την Music Art Lab σε ψηφιακή και φυσική μορφή στι

The Murlocs - Loopholes (2014)


Οι The Murlocs σχηματίστηκαν στην Μελβούρνη της Αυστραλίας στις αρχές του 2011 από τον Ambrose Kenny-Smith. Η μουσική τους περιγράφεται σαν παραμορφωμένη soulful R&B με σαφέστατες όμως surf-coast επιρροές. Με up tempo πιατίνια, θορυβώδεις κιθάρες και τα φωνητικά-στριγκλιές του Ambrose μοιάζει σαν ένα μαγευτικό όσο και τρελό dance party.

Μετά την κυκλοφορία του εξαιρετικού EP με τίτλο "Tee Pee" που κυκλοφόρησε το 2012, αρκούσε μια θαυμάσια εμφάνιση στο Meredith Music Festival τον ίδιο χρόνο για να θέσει νέα standards για το γκρουπ.
Στα δυο χρόνια που ακολούθησαν ετοίμασαν υλικό για ηχογράφηση αλλά το μεγαλύτερο μέρος του χάθηκε όταν κλάπηκε το laptop του παραγωγού τους Stu Makenzie. Ακολούθησε νέα επεξεργασία, που όπως λέει ο Ambrose ίσως έκανε καλό σε πολλά από τα κομμάτια και έτσι ετοιμάστηκε και κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ τους με τίτλο "Loopholes" από την Flightless.
Πρόκειται για έναν απολαυστικό δίσκο, garage, surf rock με blues αποχρώσεις. Όμορφο ξεκίνημα του άλμπουμ με το "Control Freak", εντυπωσιακά φωνητικά από τον Ambrose, ένα γρύλισμα-θρήνος που μαζί με την εξαιρετική φυσαρμόνικα ακολουθούν άριστα το πολύ καλά δουλεμένο rhythm section. Το "Paranoid Joy" είναι το πρώτο single που ξεχώρισε ενώ το "Lonely Crown", το πιο down tempo κομμάτι του άλμπουμ, είναι μια μεγάλη σύνθεση. Το "Space Cadet" είναι η κορυφαία στιγμή του, ένα κομμάτι που αντιπροσωπεύει ακριβώς το πνεύμα της μπάντας. Τα "Rattle The Chain" και "Loopholes" είναι οι πιο blues στιγμές του δίσκου. Προσωπικά ξεχώρισα ακόμα το θαυμάσιο "Evolve & Absorb"

Οι Murlocs είναι:

Callum Shortal- Guitar, Backing Vocals,
Ambrose Kenny Smith- Lead Vocals, Harmonica,
Matt Blach- Drums, Backing Vocals,
Andrew Crossley- Bass Guitar,
Jamie Harmer- Guitar, Backing Vocals


Περισσότερα για τους The Murlocs και το "Loopholes" θα βρείτε στο link που ακολουθεί:Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)