Translate this page

Editor's Choise

JACART - "Θέλω να Ταξιδέψω" (2021)

Εικόνα
...όταν η παράδοση ανταμώνει με τη ροκ...    Οι jacart κυκλοφορούν το παρθενικό τους τραγούδι με τίτλο “Θέλω να ταξιδέψω” από τον επερχόμενο δίσκο τους με τίτλο “Σταγόνες της Βροχής” που θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2021. Οι jacart σχηματίστηκαν το 2019 στην πόλη των Ιωαννίνων μεταξύ δύο φίλων, από την Κατερίνα και τον James, ενώ τον Νοέμβριο του 2020 κατά τη διαδικασία παραγωγής του debut Album τους προστέθηκε στα κρουστά ο Νικόδημος. Σε μία δύσκολη εποχή όπως αυτή του 2020, βρέθηκε μια καλή ευκαιρία να ζωντανέψουν και να ηχογραφηθούν τραγούδια που για χρόνια ήταν σκονισμένα σε ένα συρτάρι. Μια συνεργασία φίλων, ένα project ηχογραφημένο στο σαλόνι ενός σπιτιού, με διάθεση μιας δημιουργικής ατμόσφαιρας και συναισθημάτων μέσα από νότες, loops, ρυθμούς και μελωδικούς σκοπούς από την ελληνική παράδοση μέχρι το ροκ.   Το τραγούδι «Θέλω να Ταξιδέψω» είναι μία ιδιαίτερα ατμοσφαιρική και σύγχρονη διασκευή σε ένα από τα λίγα Παραδοσιακά τραγούδια του Πηλίου. Η επιλογή του τραγουδιού δεν είνα

The Murlocs - Loopholes (2014)


Οι The Murlocs σχηματίστηκαν στην Μελβούρνη της Αυστραλίας στις αρχές του 2011 από τον Ambrose Kenny-Smith. Η μουσική τους περιγράφεται σαν παραμορφωμένη soulful R&B με σαφέστατες όμως surf-coast επιρροές. Με up tempo πιατίνια, θορυβώδεις κιθάρες και τα φωνητικά-στριγκλιές του Ambrose μοιάζει σαν ένα μαγευτικό όσο και τρελό dance party.

Μετά την κυκλοφορία του εξαιρετικού EP με τίτλο "Tee Pee" που κυκλοφόρησε το 2012, αρκούσε μια θαυμάσια εμφάνιση στο Meredith Music Festival τον ίδιο χρόνο για να θέσει νέα standards για το γκρουπ.
Στα δυο χρόνια που ακολούθησαν ετοίμασαν υλικό για ηχογράφηση αλλά το μεγαλύτερο μέρος του χάθηκε όταν κλάπηκε το laptop του παραγωγού τους Stu Makenzie. Ακολούθησε νέα επεξεργασία, που όπως λέει ο Ambrose ίσως έκανε καλό σε πολλά από τα κομμάτια και έτσι ετοιμάστηκε και κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ τους με τίτλο "Loopholes" από την Flightless.
Πρόκειται για έναν απολαυστικό δίσκο, garage, surf rock με blues αποχρώσεις. Όμορφο ξεκίνημα του άλμπουμ με το "Control Freak", εντυπωσιακά φωνητικά από τον Ambrose, ένα γρύλισμα-θρήνος που μαζί με την εξαιρετική φυσαρμόνικα ακολουθούν άριστα το πολύ καλά δουλεμένο rhythm section. Το "Paranoid Joy" είναι το πρώτο single που ξεχώρισε ενώ το "Lonely Crown", το πιο down tempo κομμάτι του άλμπουμ, είναι μια μεγάλη σύνθεση. Το "Space Cadet" είναι η κορυφαία στιγμή του, ένα κομμάτι που αντιπροσωπεύει ακριβώς το πνεύμα της μπάντας. Τα "Rattle The Chain" και "Loopholes" είναι οι πιο blues στιγμές του δίσκου. Προσωπικά ξεχώρισα ακόμα το θαυμάσιο "Evolve & Absorb"

Οι Murlocs είναι:

Callum Shortal- Guitar, Backing Vocals,
Ambrose Kenny Smith- Lead Vocals, Harmonica,
Matt Blach- Drums, Backing Vocals,
Andrew Crossley- Bass Guitar,
Jamie Harmer- Guitar, Backing Vocals


Περισσότερα για τους The Murlocs και το "Loopholes" θα βρείτε στο link που ακολουθεί:Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

LP - Lost On You (2016)

Γεωργία Νταγάκη

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

The Renegades - Matelot (1965)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)