Translate this page

Editor's Choise

Maud the moth + trajedesaliva - Bordando el manto terrestre (2023)

Εικόνα
 ...ένα μουσικό ταξίδι γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo... Το dark ambient project, trajedesaliva (Mon Ninguén & unavena) από τη Γαλικία της Ισπανίας, συνεργάζεται με τον γεννημένο στη Μαδρίτη τραγουδιστή και πιανίστα Maud the Moth (Amaya López-Carromero) για να δημιουργήσει ένα soundtrack για το έργο του Remedios Varo.   Το soundtrack έχει το τίτλο "Bordando el manto terrestre" (Κεντώντας τον μανδύα της Γης) και είναι ένα μουσικό ταξίδι dark ambient/drone/gothic synth με μια πινελιά νεοκλασικού και αιθέριου και περιστρέφεται γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo, ενός ζωγράφου που γεννήθηκε στην Ισπανία το 1908 και έζησε εξόριστος στο Μεξικό μέχρι τον θάνατό του το 1963. Χρησιμοποιώντας αναλογικά συνθεσάιζερ, ένα οπλοστάσιο ακουστικών οργάνων και πολύπλευρων φωνών, οι μουσικοί των δύο αyτών project φέρνουν αντίστοιχες ιδιοσυγκρασίες στην παλέτα, δημιουργώντας ένα soundtrack γεμάτο συμβ

Alpha Male Tea Party - Droids (2014)

"‘Droids’ is one gut-busting plat de resistance; a near-perfect, and balanced, serving of the post-rock food pyramid." - 4.5/5: Already Heard 

Οι  Alpha Male Tea Party είναι ένα συγκρότημα από το Λίβερπουλ που η μουσική του δεν έχει καμία σχέση με άλλων συγκροτημάτων από τη πόλη αυτή. Παίζουν προοδευτική math-rock μουσική, ένα συναρπαστικό μείγμα πειραματικής παραμόρφωσης με επιθετικά και μελωδικά κιθαριστικά riffs και πολύ δυνατές εναλλαγές στους ρυθμούς.

Η μπάντα αποτελείται από τους: Ben Griffiths (μπάσο και φωνή), Greg Chapman (ντραμς και κρουστά) και Tom Peters (κιθάρα και φωνή).
Το 2013 κυκλοφόρησαν το debut album  τους με τίτλο "AMTP" και ακολούθησε το ίδιο έτος το EP με τίτλο  “Real Ale and Model Rail: A Lonely Man’s Guide To Not Committing Suicide”.
Στις αρχές του καλοκαιριού κυκλοφόρησε από την Superstar Destroyer Records το δεύτερο album του συγκροτήματος, με τίτλο "Droids".
Πρόκειται για ένα συναρπαστικό album που στο άκουσμα κάθε κομματιού προσφέρει διαφορετική γεύση. Ο δίσκος ανοίγει με το "Happy as Larry, Larry Is Dead", αυτό είναι και το μοναδικό που χαρακτηρίζεται από τα φωνητικά, όλα τα άλλα κομμάτια είναι instrumental.
Ακολουθεί το καταπληκτικό "You Eat Houmous, Of Course You Listen To Genesis" με τη κιθάρα να έχει αναλάβει να κάνει τα φωνητικά, υπέροχα riffs, μπορείτε να αισθανθείτε τη συγκίνηση και το πάθος που κρύβεται σε κάθε ένα. Το "Theme From Mastermind" είναι ένα καλό παράδειγμα της math-rock σε όλο της το μεγαλείο. Απαλό, αδύναμο, βαρύ και χαοτικό, σε ίσα μέρη εξαιρετικά δεμένα μεταξύ τους, μια υπέροχη μουσική διαδρομή με τα τελευταία 22 δευτερόλεπτα του κομματιού να περιέχουν κορυφαία δουλειά στη κιθάρα. Το "Judas The Tenderiser" ακούγεται σαν τους Adebisi Shank στα πιο έξαλλα τους. Βαριές παραμορφωμένες κιθάρες που λίγο πριν το τέλος βυθίζονται σιγά σιγά και πριν χαθούν τελείως ξεκινούν και πάλι φτάνοντας σε ένα λαμπρό φινάλε. Το "Athlete’s Face" έχει κάποιες βαριές στιγμές σε συνδυασμό  με ορισμένα θαυμάσια περίπλοκα riffs. Και εδώ, όπως σε όλα τα κομμάτια του δίσκου, τα "δεσίματα" είναι εξαιρετικά.
Κορυφαία στιγμή του album είναι το "You Are My The Rock", φοβερές εναλλαγές ρυθμών και heavy riffs, η μπάντα εδώ ακούγεται σαν να παίζει ελεύθερα και με μια σφοδρή λαχτάρα για ζωή ενώ κιθάρα και ντραμς δίνουν ένα στοιχείο νόμου και τάξης στο εμπνευσμένο αυτό κομμάτι.
Ο δίσκος κλείνει με τέσσερα κομμάτια που έχουν τεράστιους και με πολύ χιούμορ, τίτλους. Το "Your Happiness Was Stored On A Hard Drive And Is Now Corrupt" είναι ένα υπέροχο post-rock κομμάτι, το "Reach For The Stars Kid But Don’t Blame Me If It Makes You Miserable" ένα καθαρόαιμο math-rock, το "God Is Love But Satan Does That Thing You Like With His Tongue" είναι ένα μείγμα post-rock με heavy κιθαριστικα riffs.
Για το τέλος του δίσκου οι Alpha Male Tea Party διάλεξαν ένα κομμάτι που θα αφήσει τον ακροατή να παρακαλάει για περισσότερα. Με το "I Haven’t Has A Lunch Break Since Windows Vista Came Out" έχεις την αίσθηση ότι όλο το ύφος του album συμπυκνώνεται σε 5 λεπτά, Ένα υπέροχο τέλος.
Ακούστε το "Droids" ολόκληρο, εξαιρετικό από την αρχή ως το τέλος, διασκεδαστικό και συναρπαστικό, θα σας μεταφέρει σε ένα μουσικό και συναισθηματικό ταξίδι που δεν θα θέλετε να τελειώσει.



Περισσότερα για το "Droids" των Alpha Male Tea Party, στο link που ακολουθεί:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)