Translate this page

Editor's Choise

Γνωρίστε την Katherine Aly...

Εικόνα
...I'm just a cloud over your head let it pour me down in your veins...  Όλοι γνωρίζουμε πως υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες με ελληνική καταγωγή που έχουν επιλέξει να δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό. Κάποιοι από αυτούς παραμένουν εντελώς άγνωστοι στο ευρύ ελληνικό κοινό όταν την ίδια στιγμή απολαμβάνουν πολύ μεγάλη αναγνώριση της δουλειάς τους στη χώρα που ζουν. Μια χαρακτηριστική τέτοια περίπτωση είναι και αυτή της Katherine Aly που σας παρουσιάζω σε αυτό το άρθρο, μια καλλιτέχνιδα που έχοντας σπουδάσει Arts & Culture στο University of Amsterdam, έχει αναπτύξει στο έπακρο όλες αυτές τις ευαισθησίες που τη βοηθούν να είναι διαρκώς ανήσυχη μέσα στη δημιουργικότητά της. Με καταγωγή από την Κεφαλονιά, γεννημένη στη Κρήτη και μεγαλωμένη στην Κατερίνη την οποία η ίδια αναφέρει σαν τόπο καταγωγής της, η Katherine Aly από τη στιγμή που βρήκε τον εαυτό της περπατώντας τα πρώτα βήματα στα μουσικά μονοπάτια, είχε σαν όνειρο να βρεθεί στο UK. Η τύχη της χαμογέλασε και οι συγκυρίες την βοήθη

Braid - No Coast (2014)


Οι Braid είναι μια από τις σημαντικότερες emo/post hardcore μπάντες που σχηματίστηκε το 1993 στο Ιλινόις. Μετά από πολλές αλλαγές στο line up στο ξεκίνημά τους η σύνθεσή τους διαμορφώθηκε ως εξής: Bob Nanna στην κιθάρα και τα φωνητικά, Todd Bell στο μπάσο, Chris Broach στην κιθάρα και τα φωνητικά και Roy Ewing στα ντραμς. Ο Roy Ewing αντικαταστάθηκε το 1997 από τον Damon Atkinson.

Το συγκρότημα διαλύθηκε το 1999, οι Nanna, Bell, και Atkinson σχημάτισαν τους Hey Mercedes μαζί με τον Mark Dawursk ενώ ο Broach ασχολήθηκε περισσότερο με τους The Firebird Band που μέχρι τότε ήταν side project.
Η μπάντα επανασυγκροτήθηκε το 2004 για μια μεγάλη περιοδεία σε ΗΠΑ και Καναδά από τον Ιούνιο ως τον Αύγουστο και άρχισε να δραστηριοποιείται ξανά το 2011 κυκλοφορώντας ένα EP με τίτλο "Closer to Closed" και παίρνοντας μέρος σε διάφορα shows, ενώ παράλληλα ετοίμαζαν τα τραγούδια για το νέο τους άλμπουμ με τίτλο "No Coast" που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες από τη Topshelf Records.
To "No Coast" ακούγεται "φρέσκο", με υπέροχα παραμορφωμένες κιθάρες, φανταστικά άτονα και συναισθηματικά φωνητικά και δυνατές, κοφτές αλλαγές στο τέμπο, ενώ είναι φανερό το πόσο έχουν ωριμάσει φωνητικά οι δύο κιθαρίστες του γκρουπ Bob Nanna και Chris Broach. Στο "East End Hollows" ο Nanna τραγουδάει: “...another drink/another lifetime of regret/another song so we can sing along...” Υπάρχει στο δίσκο ένα ρεύμα νοσταλγίας, σαν ένα ποτάμι που κυλάει στραβά, φαινομενικά απρογραμμάτιστα, αλλά κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει γι'αυτό μια μπάντα που δεν έχει κυκλοφορήσει κανένα studio άλμπουμ για 20 σχεδόν χρόνια. Άλλες σημαντικές στιγμές του εξαιρετικού "No Coast" είναι τα: "Many Enemies", "Doing Yourself In", "Bang" και το κορυφαίο για μένα "Climber New Entry".


Περισσότερα για το άλμπουμ "No Coast" των Braid στο link που ακολουθεί:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

LP - Lost On You (2016)

Γεωργία Νταγάκη

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

The Renegades - Matelot (1965)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)