Translate this page

Editor's Choise

Dead Can Dance - Our Day Will Come (new song - 2026)

Εικόνα
Το "Our Day Will Come" είναι το νέο single των Dead Can Dance, το οποίο κυκλοφόρησε στις 20 Μαρτίου 2026. Αποτελεί την πρώτη τους νέα κυκλοφορία μετά από αρκετά χρόνια και σηματοδοτεί την έναρξη μιας σειράς μηνιαίων κυκλοφοριών για το 2026. Το τραγούδι φέρει πολιτικό μήνυμα αλληλεγγύης μεταξύ Ιρλανδίας και Παλαιστίνης, με τον τίτλο να παραπέμπει σε γνωστό ιρλανδικό σύνθημα. Το συγκρότημα ανακοίνωσε ότι το 50% των εσόδων από το single θα διατεθεί στον οργανισμό Medical Aid for Palestinians (MAP). Οι Dead Can Dance επέλεξαν να απομακρυνθούν από τις μεγάλες streaming πλατφόρμες (λόγω της στάσης τους απέναντι στην AI μουσική και την εκμετάλλευση των καλλιτεχνών) και διαθέτουν το κομμάτι αποκλειστικά μέσω του Bandcamp και της δικής τους δισκογραφικής, Holy Tongue Records. Το κομμάτι κινείται σε folk και ambient μονοπάτια, με τον Brendan Perry να έχει τον κεντρικό δημιουργικό ρόλο. Η ηχογράφηση και η μίξη έγιναν στο στούντιο Temenos στην Επίδαυρο. Κάθε αγορά στο Bandcamp περιλαμβάν...

Uninersal Trilogy - Pop Crisis (2012)

Οι Universal Trilogy,πρωτοπόροι της εγχώριας αγγλόφωνης ηλεκτρονικής σκηνής,κατάφεραν σε μια πορεία 17 χρόνων και με 7 δισκογραφικές δουλειές στο ενεργητικό τους να γίνουν σημείο αναφοράς του ευρύτερου μουσικού τοπίου της χώρας. Εκφραστές της σκηνής της Θεσσαλονίκης οι Universal Trilogy προσαρμόζουν όλα τα χαρακτηριστικά του εναλλακτικού ρεύματος στη δική τους φιλοσοφία.
Με πολλά live στην Ελλάδα και το εξωτερικό, οι P.X. Harris, CJ Aos και Nomik, επιστρέφουν δισκογραφικά έπειτα από 8 χρόνια με νέο album που έχει τίτλο "Pop Crisis".
Το Group, αποτελούμενο από τους  P.X. Harris,CJ Aos και Nomik ξεκίνησε να εμφανίζεται στη Θεσσαλονίκη σε underground clubs και σε parties.
Το 1995 κυκλοφόρησαν το "Global EP" και άρχισαν να γίνονται ευρύτερα γνωστοί, ενώ την ίδια χρονιά κέρδισαν το αθηναϊκό κοινό με την εμφάνισή τους στο Ρόδον Club στον τότε πανελλήνιο διαγωνισμό rock τραγουδιού.
Μετά από ένα χρόνο επέστρεψαν στο Ρόδον σαν guests και παρουσίασαν το 1ο τους album με τίτλο "Multimorphic". Το 2ο album με τίτλο "Front Line" κυκλοφόρησε το 1997, τότε εμφανίστηκαν σαν guests στα πλαίσια του πανελλήνιου διαγωνισμού Djs που έγινε στην Αθήνα.
Ακολούθησαν 3 χρόνια πειραματισμών σε νέους ήχους ετοιμάζοντας το επόμενο album, εν τω μεταξύ συμμετέχουν στο soundtrack της ταινίας "Η διακριτική γοητεία των αρσενικών" με το "Rave Tango" σε συνεργασία με τον Στέφανο Κορκολή. Παράλληλα εμφανίζονται σε πολλά live σε Ελλάδα και εξωτερικό (Ιταλία, Γερμανία). Κάποια πράγματα από το νέο τους album παρουσίασαν στο κοινό της Θεσσαλονίκης το Φεβρουάριο του 2000 παίζοντας aupport στους "Death In Vegas" στο Club του Μύλου.
Το πολύ αναμενόμενο 3ο τους album κυκλοφόρησε τελικά το 2001 με τίτλο "Plus (+)" και 2 κομμάτια ξεχωρίζουν και παίζονται συνεχώς στα ραδιόφωνα, είναι τα "Inside Blue" και "Make My Day", δίνουν συναυλίες μαζί με "Elbow" και "Scissor Sisters" και εμφανίζονται σε διάφορες μουσικές σκηνές.
Το 2002 ο γνωστός παραγωγός John Antony (Genesis, Roxy Music, Ace, Queen, κλπ) έρχεται στην Ελλάδα και μαζί δουλεύουν νέο και παλιότερο υλικό, έτσι το 2004 δημιουργείται το 4ο τους album με τίτλο "Ι Τhought It Was All Over".
Κάπου εκεί σταμάτησαν να δημιουργούν μέχρι τον Απρίλιο του 2011 οπότε παρουσίασαν το single "One On One" σαν δείγμα του νέου τους album "Pop Crisis" που ακολούθησε ένα χρόνο αργότερα.
Πιο ώριμοι και δημιουργικοί, μέσα από το “Pop Crisis” μας παρουσιάζουν ένα φρέσκο ηλεκτρονικό ήχο με αναφορές στα αγαπημένα τους breakbeats, τα χαρακτηριστικά 90s synths, τις στιλιζαρισμένες pop rock κιθάρες και τα μελωδικά vocals. Το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να χαρακτηριστεί από την στιβαρή παραγωγή, το uplifting tempo που ισορροπεί απόλυτα ανάμεσα στη dance και στην pop, στο trip hop και το Dubstep, στη rock και την indie electronica.
Εδώ σας παρουσιάζω το "Free Fall", ένα κομμάτι που έχει ξεχωρίσει από το πραγματικά πολύ καλό αυτό νέο τους album, άλλα κομμάτια που ξεχωρίζουν επίσης είναι τα “One On One”, “Pop Crisis”, “Strange Disease” και “Your Love Is My Treasure”.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

LP - Lost On You (2016)

Kate Pierson - Radios and Rainbows - new album (2024)

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

Maud the moth + trajedesaliva - Bordando el manto terrestre (2023)

IOTA PHI - MAZI (new single, 2024)

The Renegades - Matelot (1965)

Depeche Mode - Memento Mori (2023)