Translate this page

Editor's Choise

IOTA PHI - MAZI (new single, 2024)

Εικόνα
“Η Βασίλισσα της avant-garde pop” - Esquire    “Queen of the Revolution” – Madame Figaro “Stunningly emotive vocals... atmospheric soundscapes” - Rolling Stone India “Ilia has perfected a performative style like no other in the music industry…she gradually shed her layers as she shuffled into a hypnotic and futuristic goth-pop that took a mystical turn with the use of the traditional organ of santour, creating a perfectly orchestrated musical chaos.” Maro Angelopoulou – Europavox Η IOTA PHI μετά την συνεργασία της με το εμβληματικό γκρουπ των ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ στο κομμάτι Ίριδα", κυκλοφορεί το πρώτο single από τον επερχόμενο της δίσκο. Σε σύνθεση και παραγωγή της ίδιας, με σταθερό συνεργάτη τον Μιχάλη Δέλτα, το ΜΑΖΙ είναι ένα αναπάντεχο και τολμηρό κράμα διαφορετικών μουσικών ειδών. Στοιχεία ρεμπέτικου, ντραμς 808, ηλεκτρονικός πειραματισμός και tribal στοιχεία συνθέτουν το ηχοτόπιο του ΜΑΖΙ. Ένα love story ή μια ιστορία για τις ψυχές των ανθρώπων. Την κυκλοφορία του πρώτου της δίσκο

Marian Call - Yippee Ki Yay - EP (2014)

Η Marian Call είναι συνθέτης και τραγουδίστρια γεννημένη στο Gig Harbor της Ουάσινγκτον που σήμερα ζει και δραστηριοποιείται μουσικά στο Juneau της Αλάσκα.
Γεννήθηκε σε μια οικογένεια μουσικών, ανατράφηκε ακούγοντας Μπαχ, Μπετόβεν και Τζόνι Μίτσελ και πέρασε πάνω από είκοσι χρόνια ανάμεσα σε χορωδίες, jazz combos, rock groups, χορωδίες gospel και πειραματικά μουσικά σύνολα. Όλες αυτές οι μουσικές επιρροές συναντιόνται στην alternative folk μουσική που πλέον γράφει η ίδια.

Η Marian έγινε ευρύτερα γνωστή μετά τη κυκλοφορία του τρίτου της άλμπουμ με τίτλο "Got To Fly" καθώς τραγούδια του δίσκου ακούγονταν στις τηλεοπτικές σειρές, "Firefly" και "Battlestar Galactica".
Για τις γιορτές που έρχονται σε λίγες μέρες, η Marian ηχογράφησε ζωντανά την εμφάνισή της στο show, "Holiday Music for People who are Tired of Holiday Music". Το EP που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες στο διαδίκτυο έχει το τίτλο "Yippee Ki Yay", (επιφώνημα χαράς που χρησιμοποιούσαν ευρέως οι Αμερικανοί κάου μπους στα μέσα του 19ου αιώνα). Περιλαμβάνει παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα τραγούδια άψογα ερμηνευμένα από την Marian, (προσωπικά η φωνή της μου θυμίζει Amanda Palmer) και μεταξύ αυτών θα βρούμε μια εξαιρετική διασκευή στο "River" της Joni Mitchell αλλά και μια "ιδιαίτερη" απόδοση στο "Christmas in L.A." που θα τη χαρακτήριζα ακατάλληλη για τα παιδιά. Τραγούδι που ξεχώρισα είναι το "Magnificat"...!!!



Περισσότερα για το άλμπουμ "Yippee Ki Yay" της Marian Call θα βρείτε στο link που ακολουθεί:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)