Translate this page

Editor's Choise

IOTA PHI - MAZI (new single, 2024)

Εικόνα
“Η Βασίλισσα της avant-garde pop” - Esquire    “Queen of the Revolution” – Madame Figaro “Stunningly emotive vocals... atmospheric soundscapes” - Rolling Stone India “Ilia has perfected a performative style like no other in the music industry…she gradually shed her layers as she shuffled into a hypnotic and futuristic goth-pop that took a mystical turn with the use of the traditional organ of santour, creating a perfectly orchestrated musical chaos.” Maro Angelopoulou – Europavox Η IOTA PHI μετά την συνεργασία της με το εμβληματικό γκρουπ των ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ στο κομμάτι Ίριδα", κυκλοφορεί το πρώτο single από τον επερχόμενο της δίσκο. Σε σύνθεση και παραγωγή της ίδιας, με σταθερό συνεργάτη τον Μιχάλη Δέλτα, το ΜΑΖΙ είναι ένα αναπάντεχο και τολμηρό κράμα διαφορετικών μουσικών ειδών. Στοιχεία ρεμπέτικου, ντραμς 808, ηλεκτρονικός πειραματισμός και tribal στοιχεία συνθέτουν το ηχοτόπιο του ΜΑΖΙ. Ένα love story ή μια ιστορία για τις ψυχές των ανθρώπων. Την κυκλοφορία του πρώτου της δίσκο

Beach Fossils - Clash the Truth (2013)


Γύρω στο 2009-2010, εμφανίστηκαν πολλά συγκροτήματα στις ΗΠΑ τα οποία είχαν κοινά χαρακτηριστικά: μια αγάπη για τα βρετανικά συγκροτήματα των ’80s ( αυτά που εμπνεύστηκαν από την 12χορδη κιθάρα και την φράντζα του Roger McGuinn και βαφτίστηκαν “C86” από μια 1986 κασέτα του τότε κραταιού περιοδικού ΝΜΕ), έναν θαυμασμό για αγόρια και κορίτσια τόσο ντροπαλά που κοίταζαν μόνο την πεταλιέρα της κιθάρας τους (“shoegazing” το είπαν αυτό) και μια στάση υπέρ της περήφανης, συνειδητής παραγωγής δίσκων με τα ελάχιστα δυνατά μέσα (file under: lo-fi ή ολογράφως low fidelity).
Προσθέτετε και αφαιρείτε ανάλογα με τα γούστα σας: Surfer Blood, The Drums, Wild Nothing, DIIV, Soft Moon, Cloud Nothings, Beach Fossils.
Αυτοί οι τελευταίοι, οι Beach Fossils, είναι το σχήμα μέσα από το οποίο εκφράζεται ο Dustin Payseur. Παρεμπιπτόντως, αυτό είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό των παραπάνω αναφερθέντων συγκροτημάτων: ένας κύριος συνθέτης που ανά δίσκο περιστοιχίζεται από διάφορους φίλους και συνεργάτες μουσικούς.
Ο Payseur εμφανίζεται στην δισκογραφία το 2010 με τον πρώτο ομώνυμο δίσκο των Beach Fossils (Beach Fossils, 2010 - Captured Tracks), έναν εξαίσιο δίσκο κιθαριστικής ποπ με πινελιές ερμηνευτικής και μουσικής πρωτοτυπίας (τα στοιχεία surf rock , η επιτηδευμένα βαριεστημένη απαγγελία των στίχων) που αμέσως κεντρίζει την προσοχή. Μετά από διάφορες αλλαγές στην σύνθεση του συγκροτήματος, η πιο γνωστή εκ των οποίων είναι η αποχώρηση του Cole Smith για να σχηματίσει τους DIIV, οι Beach Fossils κυκλοφορούν φέτος το Clash The Truth (2013 - Captured Tracks) . Ο δίσκος αυτός φανερώνει μια ωρίμανση σε σχέση με τα πρώτα βήματα του συγκροτήματος: πιο «επαγγελματική» παραγωγή, πλήρης μπάντα ( επιτέλους σταθερός drummer αντί για έναν περίεργο τυπάκο που παλιά στεκόταν όρθιος), και, πέρα από τα αμιγώς κιθαριστικά ποπ κομμάτια , μια εξερεύνηση σε post-punk και acoustic μονοπάτια.
Το όλο φανερώνει ένα πολύ πιο ευρύ, σύγχρονο και φρέσκο αποτύπωμα του κιθαριστικού ήχου του σήμερα. Με τα γκάζια τσίτα και μία μεγάλη αδυναμία στην παραμορφωτική ψυχεδέλεια της κιθάρας, οι Beach Fossils παρέδωσαν έναν από τους καλύτερους indie pop δίσκους της χρονιάς.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)