Translate this page

Editor's Choise

Maud the moth + trajedesaliva - Bordando el manto terrestre (2023)

Εικόνα
 ...ένα μουσικό ταξίδι γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo... Το dark ambient project, trajedesaliva (Mon Ninguén & unavena) από τη Γαλικία της Ισπανίας, συνεργάζεται με τον γεννημένο στη Μαδρίτη τραγουδιστή και πιανίστα Maud the Moth (Amaya López-Carromero) για να δημιουργήσει ένα soundtrack για το έργο του Remedios Varo.   Το soundtrack έχει το τίτλο "Bordando el manto terrestre" (Κεντώντας τον μανδύα της Γης) και είναι ένα μουσικό ταξίδι dark ambient/drone/gothic synth με μια πινελιά νεοκλασικού και αιθέριου και περιστρέφεται γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo, ενός ζωγράφου που γεννήθηκε στην Ισπανία το 1908 και έζησε εξόριστος στο Μεξικό μέχρι τον θάνατό του το 1963. Χρησιμοποιώντας αναλογικά συνθεσάιζερ, ένα οπλοστάσιο ακουστικών οργάνων και πολύπλευρων φωνών, οι μουσικοί των δύο αyτών project φέρνουν αντίστοιχες ιδιοσυγκρασίες στην παλέτα, δημιουργώντας ένα soundtrack γεμάτο συμβ

alone. - Somewhere in the Sierras (2015)

Στις αρχές του 2014 ο κιθαρίστας, συνθέτης και εκ των δημιουργών των A Lot Like Birds, Michael Franzino, ξεκίνησε μια πετυχημένη εκστρατεία μέσω του Indiegogo για να χρηματοδοτήσει την έναρξη μιας νέας, προσωπικής δουλειάς σε πιο μαλακούς μουσικούς τόνους. Σε μια προσπάθεια να βυθίσει πλήρως τον εαυτό του μέσα στην δημιουργική διαδικασία, απομονώθηκε σε μια καλύβα κάπου στην οροσειρά Σιέρα για δυο μήνες ώστε να συνθέσει εκεί το άλμπουμ. Στη συνέχεια, αφού επέστρεψε από το δάσος και με την βοήθεια του μηχανικού και παραγωγού Dryw Owens έγινε η ηχογράφηση και το άλμπουμ κυκλοφόρησε πριν από έναν περίπου μήνα.
Το προσωπικό αυτό project του Franzino ονομάστηκε alone., ο τίτλος του άλμπουμ, "Somewhere in the Sierras" και το εξώφυλλο είναι μια δημιουργία του Marco Mazzoni.
Διαλέξτε οποιοδήποτε τραγούδι του άλμπουμ και παρατηρήστε πως δεν μοιάζει καθόλου με κάποιο άλλο. Υπάρχουν παρόμοιες ιδέες που επιπλέουν μεταξύ ορισμένων κομματιών αλλά ούτε ακούγονται παρόμοιες ούτε έχουν έχουν τον ίδιο ρυθμό. Το "A Scopare Ma Non Sentire" που ανοίγει το άλμπουμ ακούγεται επικό με καταιγιστικές κιθάρες ενώ το "You Are My Sunshine" που ακολουθεί είναι ένα παλιό νανούρισμα. Το "Leave Me" είναι ένα υπέροχο synthpop κομμάτι από το οποίο λείπει τελείως η κιθάρα. Οι πιο rock στιγμές του άλμπουμ είναι τα  "Close Without Closure" (υπέροχα τα φωνητικά της Danika McClure) και "Please Try", το κομμάτι αυτό έχει ίσως τον πιο δυνατό ρυθμό από όλα τονίζοντας και πάλι το πόσο ταλαντούχος είναι ο Joe Arrington στα τύμπανα. Το "More Friend" είναι ένα σκοτεινό κομμάτι που κλιμακώνεται και γίνεται πιο ισχυρό στη συνέχεια με εξαιρετικά χορωδιακά φωνητικά.
Συνολικά ο Franzino σε αυτό το project, προσφέρει περισσότερα από όσα οι περισσότεροι θεωρούσαν πως ήταν ικανός να κάνει. Σίγουρα πλέον λάμπει ως καλλιτέχνης-μουσικός κατακτώντας ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο. Για τον γράφοντα ο Michael Franzino μας πρόσφερε έναν από τους καλύτερους post-rock δίσκους της χρονιάς και για τους οπαδούς του την προσμονή ενός εξαιρετικού τέταρτου άλμπουμ με τους A Lot Like Birds.

Στην ηχογράφηση πήραν μέρος οι:

Michael Franzino: Vocals, Guitars, Bass, Programming, Alternate Percussion
Danika McClure: Vocals, Cello
Joseph Arrington: Drums
Joe Kye: Violin
Sean Farnworth: Trumpet
Dryw Owens: Programming, Alternate Percussion

Engineered, Produced, Mixed, by Dryw Owens
Mastered by Stephan Hawkes

Διαλέξαμε και σας παρουσιάζουμε το "Close Without Closure"


Περισσότερα για το alone. - Somewhere in the Sierras θα βρείτε στο link που ακολουθεί:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)