Translate this page

Editor's Choise

IOTA PHI - MAZI (new single, 2024)

Εικόνα
“Η Βασίλισσα της avant-garde pop” - Esquire    “Queen of the Revolution” – Madame Figaro “Stunningly emotive vocals... atmospheric soundscapes” - Rolling Stone India “Ilia has perfected a performative style like no other in the music industry…she gradually shed her layers as she shuffled into a hypnotic and futuristic goth-pop that took a mystical turn with the use of the traditional organ of santour, creating a perfectly orchestrated musical chaos.” Maro Angelopoulou – Europavox Η IOTA PHI μετά την συνεργασία της με το εμβληματικό γκρουπ των ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ στο κομμάτι Ίριδα", κυκλοφορεί το πρώτο single από τον επερχόμενο της δίσκο. Σε σύνθεση και παραγωγή της ίδιας, με σταθερό συνεργάτη τον Μιχάλη Δέλτα, το ΜΑΖΙ είναι ένα αναπάντεχο και τολμηρό κράμα διαφορετικών μουσικών ειδών. Στοιχεία ρεμπέτικου, ντραμς 808, ηλεκτρονικός πειραματισμός και tribal στοιχεία συνθέτουν το ηχοτόπιο του ΜΑΖΙ. Ένα love story ή μια ιστορία για τις ψυχές των ανθρώπων. Την κυκλοφορία του πρώτου της δίσκο

Kovacs - Shades Of Black (2015)

«Προσπάθησαν να με κάνουν να τραγουδάω σαν τους ήδη υπάρχοντες τραγουδιστές»

Η 25χρονη Sharon Kovacs έρχεται από την Ολλανδία για να κατακτήσει το κόσμο της εναλλακτικής soul μουσικής. Όπλα της, η ιδιαίτερη "μαύρη" φωνή της (κάτι ανάμεσα σε Amy Winehouse και Etta James) και οι πολύ όμορφες συνθέσεις της με βάση κυρίως τη soul, αλλά και με λίγα pop στοιχεία.
Στο βλέμμα της και τη γούνα-κεφαλή λύκου που φοράει σε όλες σχεδόν τις εμφανίσεις της, οφείλεται το παρατσούκλι «η Κυρία των Λύκων».

Στο ξεκίνημα της καριέρας της, πέρασε από το rock, την soul, την jazz και την funk, όλα με ένα μαύρο twist. Η ίδια περιγράφει το στυλ της μουσικής της σαν μουσική από την ψυχή, με μια μαύρη νότα. Ειλικρινής, αληθινή μουσική.
Έχοντας κερδίσει υποτροφία για το Rock City Institute, ήρθε αντιμέτωπη με τους δασκάλους της που προσπάθησαν να την κάνουν να τραγουδάει σαν τους τραγουδιστές που υπάρχουν ήδη στο χώρο, αλλά θέλησε να είναι ο εαυτός της και να τραγουδάει με το δικό της τρόπο. Αρκετές φορές προσπάθησαν να την πετάξουν έξω με τις κλοτσιές, αυτό την έκανε να δουλέψει ακόμα πιο σκληρά ώστε να τους αποδείξει πως έκαναν λάθος.
Η πρώτη γνωριμία του κοινού με την Kovacs έγινε πέρσι, όταν κυκλοφόρησε το πρώτο της τραγούδι με τίτλο "My Love" κερδίζοντας την προσοχή πολλών με την ιδιαίτερη φωνή της.
Ακολούθησε στις αρχές του 2015 ένα ακόμα single, με τίτλο Diggin'. Στο τραγούδι αυτό το βιολί συνοδεύει αρμονικά την ερμηνεία της Kovacs.
Πρίν λίγες μέρες κυκλοφόρησε το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της, με τίτλο "Shades Of Black". Στο δίσκο αυτό ο οποίος ηχογραφήθηκε στη Κούβα, εκτός από τα δύο τραγούδια που αναφέραμε πιο πάνω, θα βρούμε το εξαιρετικό και αγαπημένο μου, "50 Shades Of Black" και τα υπέροχα, "The Devil You Know", "Fool Like You" και "Whiskey and Fun", καθώς και το αυτοβιογραφικό "Shirley (Sound of the Underground)", χωρίς αυτό να σημαίνει πως τα υπόλοιπα τραγούδια δεν αξίζουν.
Θα πρέπει, κανείς να εξαντλήσει την αυστηρότητά του για να βρει κάποιο σοβαρό ελάττωμα στο πρώτο άλμπουμ της Kovacs, και κάνετε υπομονή, το δεύτερο ετοιμάζεται ήδη.

Περισσότερα για την Kovacs θα βρείτε εδώ.


Tip: Όσοι δεν απολαύσατε ζωντανά την Kovacs στις πρόσφατες συναυλίες της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχετε μια ακόμα ευκαιρία, το Σάββατο 20 Ιουνίου στο Terra Vibe, μαζί με τον Robie  Williams στα πλαίσια του 20ου Rockwave Festival.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)