Translate this page

Editor's Choise

IOTA PHI - MAZI (new single, 2024)

Εικόνα
“Η Βασίλισσα της avant-garde pop” - Esquire    “Queen of the Revolution” – Madame Figaro “Stunningly emotive vocals... atmospheric soundscapes” - Rolling Stone India “Ilia has perfected a performative style like no other in the music industry…she gradually shed her layers as she shuffled into a hypnotic and futuristic goth-pop that took a mystical turn with the use of the traditional organ of santour, creating a perfectly orchestrated musical chaos.” Maro Angelopoulou – Europavox Η IOTA PHI μετά την συνεργασία της με το εμβληματικό γκρουπ των ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ στο κομμάτι Ίριδα", κυκλοφορεί το πρώτο single από τον επερχόμενο της δίσκο. Σε σύνθεση και παραγωγή της ίδιας, με σταθερό συνεργάτη τον Μιχάλη Δέλτα, το ΜΑΖΙ είναι ένα αναπάντεχο και τολμηρό κράμα διαφορετικών μουσικών ειδών. Στοιχεία ρεμπέτικου, ντραμς 808, ηλεκτρονικός πειραματισμός και tribal στοιχεία συνθέτουν το ηχοτόπιο του ΜΑΖΙ. Ένα love story ή μια ιστορία για τις ψυχές των ανθρώπων. Την κυκλοφορία του πρώτου της δίσκο

Monophonics - Sound Of Sinning (2015)

“One of the best live soul bands I have ever seen!”  Al Bell (Record producer, songwriter, executive, and co-owner of legendary Stax Records)
Οι Monophonics είναι μια μπάντα μεγαλωμένη στο Bay Area της California που συνεχίζουν με περηφάνια τη μουσική παράδοση της περιοχής που κατάγονται, μια μουσική που άκμασε κατά τη διάρκεια της γέννησης της Funk και της Psychedelic Soul, στα τέλη της δεκαετίας του '60 και του '70.

Το γκρουπ ιδρύθηκε το 2005, με τα funky τύμπανα του Austin Bohlman, το αισθαντικό μπάσο του Myles O'Mahony, τις fuzzy κιθάρες του του Ian McDonald και τη τρομπέτα του Ryan Scott που μοιάζει με εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος να δημιουργούν έναν ιδιαίτερο ήχο ψυχεδελικής soul και βαριάς funk που παραπέμπει στο στυλ από τα τέλη του '60 και τις αρχές της δεκαετίας του '70, διατηρώντας παράλληλα κάποια στοιχεία του σήμερα εντυπωσιάζοντας το κοινό με της ενεργητικές live εμφανίσεις τους.

Στα πρώτα άλμπουμ που κυκλοφόρησαν δεν είχαν καθόλου φωνητικά και αυτό γιατί κανένα από τα μέλη της μπάντας δεν τραγουδούσε. 'Ήταν ανοιχτοί στις συνεργασίες με τραγουδιστές αλλά ταυτόχρονα και προστατευτικοί προς τη μουσική τους γνωρίζοντας πως τα φωνητικά μπορούν να αλλάξουν δραστικά τη μουσική προς το καλύτερο ή το χειρότερο Κάποια στιγμή προστέθηκε στο σχήμα ο Kelly Finnigan σαν  πληκτράς αλλά ήταν ευχάριστη έκπληξη για όλους ότι είναι επίσης ένας ταλαντούχος τραγουδιστής.

Ξεκίνησαν να εμφανίζονται σε χώρους του Bay Area, όπως The Fillmore, The Independent και Sweetwater Music Hall και δημιούργησαν έτσι αρχικά ένα τοπικό πυρήνα θαυμαστών πριν γίνουν γνωστοί και αποκτήσουν ένα θερμό κοινό σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα τελευταία δυο χρόνια έχουν δώσει πάνω από 250 συναυλίες σε 8 διαφορετικές χώρες και έχουν μοιραστεί τα στάδια με θρύλους της μουσικής σκηνής όπως ο Al Green, Quincy Jones, Rodriguez, Dennis Coffee, και Crosby Stills & Nash. Η μπάντα έχει παίξει επίσης σε κάποιες συναυλίες με κορυφαία funk και soul ονόματα όπως Budos Band, Ben l'Oncle Soul, Galactic, Syl Johnson, Dumpstaphunk, The New Mastersounds και Soulive. Έχουν εμφανιστεί σε μουσικά φεστιβάλ όπως Jam Cruise, High Sierra, Wakarusa Music Fest, Wannee Music Fest, Portland Waterfront Blues Fest, Rochester Jazz Fest, Telluride Blues and Brews, Bospop Festival, Rockwave Festival, The legendary Montreux Jazz Festival, και διάφορα διεθνή jazz festivals στη Βικτόρια και το Βανκούβερ.

Έχουν ως τώρα κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ, (Playin & Simple, 2007 και  Into The Infrasounds, 2010) και δύο singles (I'd Be Nowhere Today,
2014 και My Heart Cries ft. Tiffany Austin, 2015).
Μόλις πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε σε ψηφιακή μορφή στο διαδίκτυο το νέο τους άλμπουμ με τίτλο "Sound Of Sinning". Πρόκειται για ένα πραγματικό μουσικό διαμάντι, 45 λεπτά υπέροχης psychedelic soul, με 11 καταπληκτικά τραγούδια που θέλεις να ακούς ξανά και ξανά. Μπορώ να πω πως οι Monophonics φέρνουν το μουσικό καλοκαίρι στη νωθρότητα που επικρατεί τελευταία στη μουσική.

Το πρώτο κομμάτι που ξεχώρισε είναι το "Promises" που παίζεται εδώ και αρκετό καιρό στους ραδιοφωνικούς σταθμούς και ακολούθησε το "Strange Love" με ένα πολύ όμορφο videoclip σε ελληνική παραγωγή. (σημ. οι Monophonics είναι ιδιαίτερα αγαπητοί στη χώρα μας και σε πρόσφατη συνέντευξή τους δήλωσαν πως το καλοκαίρι θα εμφανιστούν στην Αθήνα, αναμένουμε!)
Έχοντας ακούσει το "Sound Of Sinning" αρκετές φορές μπορώ να πώ πως πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ που το κάθε κομμάτι έρχεται να ακουστεί σαν συνέχεια του προηγούμενου, χωρίς να σε αφήνει να πάρεις ανάσα.



Η επίσημη κυκλοφορία του "Sound Of Sinning" των Monophonics θα γίνει στις 12 Μαΐου, σε βινύλιο και cd. Περισσότερες πληροφορίες στο link που ακολουθεί:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)