Translate this page

Editor's Choise

IOTA PHI - MAZI (new single, 2024)

Εικόνα
“Η Βασίλισσα της avant-garde pop” - Esquire    “Queen of the Revolution” – Madame Figaro “Stunningly emotive vocals... atmospheric soundscapes” - Rolling Stone India “Ilia has perfected a performative style like no other in the music industry…she gradually shed her layers as she shuffled into a hypnotic and futuristic goth-pop that took a mystical turn with the use of the traditional organ of santour, creating a perfectly orchestrated musical chaos.” Maro Angelopoulou – Europavox Η IOTA PHI μετά την συνεργασία της με το εμβληματικό γκρουπ των ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ στο κομμάτι Ίριδα", κυκλοφορεί το πρώτο single από τον επερχόμενο της δίσκο. Σε σύνθεση και παραγωγή της ίδιας, με σταθερό συνεργάτη τον Μιχάλη Δέλτα, το ΜΑΖΙ είναι ένα αναπάντεχο και τολμηρό κράμα διαφορετικών μουσικών ειδών. Στοιχεία ρεμπέτικου, ντραμς 808, ηλεκτρονικός πειραματισμός και tribal στοιχεία συνθέτουν το ηχοτόπιο του ΜΑΖΙ. Ένα love story ή μια ιστορία για τις ψυχές των ανθρώπων. Την κυκλοφορία του πρώτου της δίσκο

Calexico - Edge of the Sun (2015)

Το ‘Edge of the Sun’ αναδύεται από το σκοτάδι στο φως, ή κάθεται μεταξύ αυτών! Εσείς σε ποια πλευρά είστε;

Είναι γνωστό πως στους Calexico αρέσουν οι συνεργασίες και δεν τους πειράζει καθόλου να μοιράζονται τα φώτα της δημοσιότητας με άλλους καλλιτέχνες. Έχουν ως τώρα συμμετοχές σε τέσσερα άλμπουμ της Neko Case, συνεργάστηκαν με τους Iron & Wine στο καταπληκτικό EP, "In The Rains" και έχουν παίξει μαζί με την R&B τραγουδίστρια Lizz Wright. Δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν πως το νέο τους άλμπουμ "Edge of the Sun" που έρχεται δύο χρόνια μετά το "Algiers" είναι γεμάτο από μουσικούς επισκέπτες.

"Καθώς αρχίσαμε να εργαζόμαστε πάνω σε αυτό, αρχίσαμε να καλούμε τους ανθρώπους και αυτό ήταν ένα φυσικό πράγμα," εξηγεί ο frontman Joey Burns. Έτσι, το "Edge of the Sun" που θα κυκλοφορήσει στις 13 Απριλίου θα διαθέτει συνεργασίες με Neko Case, Sam Beam (Iron & Wine), Ben Bridwell (Band of Horses),  Νικ Urata (DeVotchKa), Gaby Moreno (γνωστή από την συνεργασία της με τον Hugh 'House' Laurie), Carla Morrison, και άλλους.

Από την Πόλη του Μεξικού, όπου ηχογραφήθηκε το άλμπουμ, ο Burns δήλωσε:

"Το ‘Edge of the Sun’ αναδύεται από το σκοτάδι στο φως, ή κάθεται μεταξύ αυτών! Εσείς σε ποιά πλευρά είστε; Το να κοιτάς το φως του ηλίου για μένα είναι ό,τι πιο κοντινό σε αυτόν το δίσκο, και στην πορεία της μπάντας γενικότερα. αλλά και στα σημεία που μας προσδιορίζουν μουσικά παγκοσμίως. Μαδρίτη, Nashville, Tucson, El Paso, Βερολίνο, είναι ένα εκλεκτικό μίγμα! Στο κάτω-κάτω, αυτό το album θα μας σπρώξει σε φωτεινότερες μέρες! Οι Calexico πάντα έδιναν αυτόν τον τόνο ελπίδας με τη μουσική τους, αγκαλιάζοντας σκοτεινά θέματα που πιστεύω πως όλοι μας μοιραζόμαστε!"

Το κλίμα αυτό γίνεται ξεκάθαρο μέσα από την μουσική των Calexico και είναι διάχυτο σε ολόκληρο τον δίσκο. Έτσι η μελαγχολική americana του "Bullets & Rocks" έρχεται σε άμεση αντίθεση με την ska του "Beneath The City Of Dreams", αλλά στο τέλος μιας ολοκληρωμένης ακρόασης του δίσκου το αποτέλεσμα προκύπτει απόλυτα ομοιογενές.
Μπορούμε να πούμε πως οι Calexico κυκλοφόρησαν για μια ακόμα φορά έναν ενδιαφέροντα και αξιόλογο δίσκο σε συνέχεια της συνολικής τους δισκογραφίας που ποτέ δεν μας απογοητεύει. Ξεχωρίσαμε το "Cumbia de Donde" με τα εξαιρετικά φωνητικά της Gaby Moreno αλλά και της Amparo Sanchez των Amparanoia (γνωστή μας από την συνεργασία της με τους Locomondo), το "Moon Never Rises" με ένα σκοτεινό και γοητευτικό burlesque vibe και το "World Undone" με μια ζεστή τραγανή ακουστική από βιολί, κανονάκι, ούτι και κλαρινέτο από το ελληνικό folk γκρουπ των Takim.

Στα bonus track του δίσκου θα βρούμε άλλο ένα κομμάτι με έντονο το ελληνικό στοιχείο, πρόκειται για το "Roll Tango", ένα κομμάτι που ηχογραφήθηκε στην χώρα μας, ενώ περιλαμβάνει τον Eric Burdon στα φωνητικά αλλά και την αναγνωρίσιμη folk των Αθηναίων Takim.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)