Translate this page

Editor's Choise

Maud the moth + trajedesaliva - Bordando el manto terrestre (2023)

Εικόνα
 ...ένα μουσικό ταξίδι γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo... Το dark ambient project, trajedesaliva (Mon Ninguén & unavena) από τη Γαλικία της Ισπανίας, συνεργάζεται με τον γεννημένο στη Μαδρίτη τραγουδιστή και πιανίστα Maud the Moth (Amaya López-Carromero) για να δημιουργήσει ένα soundtrack για το έργο του Remedios Varo.   Το soundtrack έχει το τίτλο "Bordando el manto terrestre" (Κεντώντας τον μανδύα της Γης) και είναι ένα μουσικό ταξίδι dark ambient/drone/gothic synth με μια πινελιά νεοκλασικού και αιθέριου και περιστρέφεται γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo, ενός ζωγράφου που γεννήθηκε στην Ισπανία το 1908 και έζησε εξόριστος στο Μεξικό μέχρι τον θάνατό του το 1963. Χρησιμοποιώντας αναλογικά συνθεσάιζερ, ένα οπλοστάσιο ακουστικών οργάνων και πολύπλευρων φωνών, οι μουσικοί των δύο αyτών project φέρνουν αντίστοιχες ιδιοσυγκρασίες στην παλέτα, δημιουργώντας ένα soundtrack γεμάτο συμβ

Monika - Secret in the Dark (2014)

πρέπει να κερδίσεις τα φτερά σου...

Ο νέος δίσκος της Μόνικα έρχεται και μας ξαφνιάζει όλους. Μετά τα "Avatar" και "Exit" που μας χάρισαν μερικά πραγματικά μουσικά διαμάντια η νεαρή τραγουδίστρια αφήνει πίσω της τις Χατζιδακικές επιρροές που σημάδεψαν τα δύο πρώτα της άλμπουμ και κάνει στροφή προς νέους μουσικούς κόσμους.

Ένα ταξίδι στην Αμερική δύο χρόνια πριν την έφερε μπροστά στα Dunham Studios, εκεί που η Amy Winehouse ηχογράφησε έναν από τους πιο εμβληματικούς δίσκους της μουσικής ιστορίας - το "Back to Black".
Εκεί συνάντησε κορυφαίους μουσικούς, όπως ο Thomas Brenneck που έχει παίξει κιθάρα για την Sharon Jones και τους Dap Kings, και ο Homer Steinweiss (ντράμερ των Sharon Jones & The Dap Kings).
Η Μόνικα είχε μαζί της demo και μετά από πολλές ακροάσεις δημιουργήθηκε το "Secret in the Dark", o τρίτος δίσκος της Μόνικα σε παραγωγή Thomas Brenneck και ήχους funk και soul pop των 70s να κυριαρχούν. Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε αναλογικά με τη συμβολή των δυο μουσικών που αναφέραμε και της Menahan Street Band (The Black Keys, Lee Fields).
Ήδη στα ραδιόφωνα ακούγονται τα τραγούδια “Give Us Wings”, “Shake Your Hands” (ντουέτο με τον Andrew Wyatt των Miike Snow) και “Secret In The Dark”.

Το άλμπουμ θα παρουσιαστεί στο Αθηναϊκό κοινό σε μία και μοναδική παράσταση στο Ηρώδειο στις 16 Ιουλίου με τη συμμετοχή όλων των μουσικών που πήραν μέρος στην ηχογράφηση.



Σχόλια

  1. Μόλις επέστρεψα από τη συναυλία της Μόνικα στο Ηρώδειο και έχοντας ακούσει το δίσκο ήξερα περίπου τι να περιμένω, αυτό όμως που είδα και άκουσα ξεπέρασε το αναμενόμενο...!!!
    Κατ 'αρχήν ήταν όλοι εκεί, ο κόσμος που την αγαπάει και την εμπιστεύεται (sold out), οι μουσικοί που μαζί ηχογράφησαν το νέο της άλμπουμ και φυσικά η ίδια, φρέσκια και με απίστευτη ενέργεια (Ανέβηκε δυο φορές μέχρι το πάνω διάζωμα του θεάτρου, έγινε ένα με το κόσμο και τραγούδησε από ψηλά χαζεύοντας τους μουσικούς).
    Η βραδιά είχε ρυθμό, φως και κέφι που πρόσφεραν τα τραγούδια του νέου της δίσκου, ενώ τα παλιά της ακούστηκαν σαν να γράφτηκαν ξανά, ολόφρεσκα. (Avatar, Baby, Over the Hill, Not Enough, Bloody Sth, Misery loves company).
    Η έκπληξη της βραδιάς ήταν όταν τραγούδησε μόνη της το "φύγε λοιπόν, μη στέκεσαι" και ας μπέρδεψε λίγο τα λογία...!!!
    Έφυγα από το Ηρώδειο "γεμάτος" μουσική, για τη μπάντα δεν υπάρχουν λόγια, funk, groovy μέχρι και surf κιθάρες ακούστηκαν, respect στον Nick Movshon (τεράστιος μπασίστας), όσο για την Μόνικα... ναι, τόλμησε και τα κατάφερε, γιατί οι ικανοί κερδίζουν τα φτερά τους με το σπαθί τους...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)