Translate this page

Editor's Choise

Maud the moth + trajedesaliva - Bordando el manto terrestre (2023)

Εικόνα
 ...ένα μουσικό ταξίδι γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo... Το dark ambient project, trajedesaliva (Mon Ninguén & unavena) από τη Γαλικία της Ισπανίας, συνεργάζεται με τον γεννημένο στη Μαδρίτη τραγουδιστή και πιανίστα Maud the Moth (Amaya López-Carromero) για να δημιουργήσει ένα soundtrack για το έργο του Remedios Varo.   Το soundtrack έχει το τίτλο "Bordando el manto terrestre" (Κεντώντας τον μανδύα της Γης) και είναι ένα μουσικό ταξίδι dark ambient/drone/gothic synth με μια πινελιά νεοκλασικού και αιθέριου και περιστρέφεται γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo, ενός ζωγράφου που γεννήθηκε στην Ισπανία το 1908 και έζησε εξόριστος στο Μεξικό μέχρι τον θάνατό του το 1963. Χρησιμοποιώντας αναλογικά συνθεσάιζερ, ένα οπλοστάσιο ακουστικών οργάνων και πολύπλευρων φωνών, οι μουσικοί των δύο αyτών project φέρνουν αντίστοιχες ιδιοσυγκρασίες στην παλέτα, δημιουργώντας ένα soundtrack γεμάτο συμβ

The Pains Of Being Pure At Heart - Days of Abandon (2014)


Οι πόνοι των παιδιών του Morissey.

Oι Pains of Being Pure At Heart  μετά από τρία χρόνια επιστρέφουν με την τρίτη ολοκληρωμένη δισκογραφική τους δουλειά μετά το αριστουργηματικό EP τους Higher Than The Stars τo 2007, το πολυαναμενόμενο ομώνυμο πρώτο άλμπουμ τους το 2009 και το εντυπωσιακό Belong το 2011, ακολουθώντας τους γνώριμους δρόμους της καρδιάς και της ψυχής, που  τους ξεχώρισαν από τις υπόλοιπες παρωχημένες indie νεο χίπστερ μπάντες και τους καθιέρωσαν σαν ένα από τα πολλά πνευματικά παιδιά της βρετανικής κιθαριστικής ποπ σκηνής  της δεκαετίας του 80.

Οι Field Mice είναι εδώ και πάλι, οι Another Sunny Day, o Johnny Marr νοιώθουν περήφανοι που υπάρχουν ακόμα μπάντες που βρίσκονται στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού και παραμένουν ανεπηρέαστες από τα λάδια και τις βαλβολίνες του νέο garage stoner trend, καθώς και τα παραισθησιογόνα ψυχεδελικά ηλιοτρόπια, καταθέτοντας τις ειλικρινείς τους επιρροές στα δέκα καινούργια τους κομμάτια.  Συμμετοχές έκπληξη της Jen Goma (Sunny Day in Glascow) και της Κelly Pratt (Beirut).
Στην πιο ώριμη και δημιουργική τους περίοδο, οι συνθέσεις του Κip Berman ακουμπούν με ένα δυναμικό ηχόχρωμα τους  την φωτεινή πλευρά των Cure του Just Like Heaven (Until The Sun Explodes), η υποθάλπουσα μελαγχολία της μοναχικότητας των ανθρώπων αφού βρίσκεται στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα του Αrt Smock εκρήγνυται στο τελευταίο κομμάτι του δίσκου (Τhe Asp In My Chest) ως πλημμύρα συναισθημάτων και λυρισμού απέναντι σε καιρούς τραχείς και δύσκολους, το Coral and Gold φέρνει τον αέρα του φετινού καλοκαιριού, το Βeautiful You είναι το σύγχρονο ηλεκτρικό Wonderful Woman των Smiths, το Simple and Sure έρχεται ως το καινούργιο indie hit με φόντο την κιθαριστική new wave των 90s, το Kelly και το Masokissed ξεχωρίζουν για την noise pop δυναμική τους,  το Εurydice είναι ίσως αυτό που θέλαμε να ακούσουμε από τους Αrcade Fire. 
Είναι αναμφίβολα ένας δίσκος σημείο αναφοράς για την μέχρι τώρα πορεία τους και σίγουρα θα μας απασχολήσει στις λίστες με τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς στα τέλη του χρόνου.
Η μουσική των Pains απευθύνεται στους αθεράπευτα ρομαντικούς λαθρεπιβάτες μιας εποχής που βάλλεται από την σκληρότητα, τον κυνισμό, τους political correct ήχους, την απάθεια και μέσα σε αυτό τον ανυπόφορο βίο οι αντιστάσεις τους είναι η μουσική, το συναίσθημα, ο λυρισμός.
To Αbandon Days είναι ένα soundtrack σύγχρονης κινηματογραφικής ταινίας που πραγματεύεται την αγάπη, την μοναξιά, τις ανθρώπινες σχέσεις, τους πόνους του να είσαι καθαρός στην καρδιά... 

ΥΓ. Παρεπιπτόντως, από τους πλέον αμφιλεγόμενους ο περυσινός των Arcade Fire, οι Pains πολύ απλά επιβεβαιώνουν με την κυκλοφορίας τους τις αρχικές μας επιφυλάξεις. Εμ πάσει περιπτώσει και ο χρόνος είναι εδώ για να κρίνει...

 

Σχόλια

  1. Καλωσοριζω στην ομαδα μας τον Dimmer K. εξαιρετικη η παρουσιαση, καλα ανεβασματα φιλε μου...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς ήρθες Dimmer K. Πολύ δυνατό ξεκίνημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ Πολύ!!! Καλώς σας βρήκα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακουσα το κομματι στο βιντεοκλιπ, μαρεσαν παρα πολυ, Ενα μεγαλο ευχαριστω στον Dimmer και την καταπληκτικη αναφορα τους στο ποστ και Καλως ηρθες..,.!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σας ευχαριστώ και πάλι όλους για το ζεστό σας καλωσόρισμα!! Καλώς σας βρήκα!! Όλοι μαζί ένα λιθαράκι να μοιραζόμαστε τις μουσικές που αγαπάμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο Dimmer K! Πολύ καλή παρουσίαση!
    Ισίδωρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)