Translate this page

Editor's Choise

IOTA PHI - MAZI (new single, 2024)

Εικόνα
“Η Βασίλισσα της avant-garde pop” - Esquire    “Queen of the Revolution” – Madame Figaro “Stunningly emotive vocals... atmospheric soundscapes” - Rolling Stone India “Ilia has perfected a performative style like no other in the music industry…she gradually shed her layers as she shuffled into a hypnotic and futuristic goth-pop that took a mystical turn with the use of the traditional organ of santour, creating a perfectly orchestrated musical chaos.” Maro Angelopoulou – Europavox Η IOTA PHI μετά την συνεργασία της με το εμβληματικό γκρουπ των ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ στο κομμάτι Ίριδα", κυκλοφορεί το πρώτο single από τον επερχόμενο της δίσκο. Σε σύνθεση και παραγωγή της ίδιας, με σταθερό συνεργάτη τον Μιχάλη Δέλτα, το ΜΑΖΙ είναι ένα αναπάντεχο και τολμηρό κράμα διαφορετικών μουσικών ειδών. Στοιχεία ρεμπέτικου, ντραμς 808, ηλεκτρονικός πειραματισμός και tribal στοιχεία συνθέτουν το ηχοτόπιο του ΜΑΖΙ. Ένα love story ή μια ιστορία για τις ψυχές των ανθρώπων. Την κυκλοφορία του πρώτου της δίσκο

The Brian Jonestown Massacre - Revelation (2014)

Ψυχεδέλεια από τα 90s Οι Brian Jonestown Massacre και ο χαρισματικός, πολυτάλαντος frontman τους Αnton Alfred Newcombe επιστρέφουν με τον 14ο τους δίσκο ‘’Revelation’’ (19/5) . Ένα band name που έχει αλλάξει πάνω από σαράντα μέλη στην σχεδόν εικοσιπενταετή πορεία του , είναι ο βασικός δίαυλος εξωτερίκευσης των ιδιορρυθμιών και των ιδιοφυών δημιουργιών του Νewcombe.
Ο καινούργιος δίσκος στο σύνολο του διαχέεται από μια βαθιά psych folk μελαγχολία που απορρέει από τον αέρα μιας ιδιάζουσας ηλεκτρικής fuzz αισθητικής αναμειγνύοντας τον καπνό της shoegaze μέ ένα συνεχή διαφεύγων mellotron ήχο. Το Revelation μοιάζει ως μια ηχητική διαδρομή σε μια απόκοσμη μωβ έρημο με τέρμα τα γκάζια του μυαλού υπό περιορισμένη ορατότητα σε ομιχλώδες τοπίο. Όνειρα και ταξίδια, βγαίνοντας από το σεντούκι της πιο ζωηρής φαντασίας προβάλλουν ως μοναδικές διέξοδοι ηρεμίας και γαλήνης σε μια σχιζοφρενή αγορά συνειδήσεων και ματαιότητας. 
Ξεκινώντας με το Vad Hands Med Dem , μια φασαριόζικη αρχή με την συμμετοχή του Σουηδού Joachim Ahlund (Les Big Byrds) στα φωνητικά, αφήνεσαι στον ψυχεδελικό κράχτη του δίσκου What you isn’t (που μπορείτε να ακούσετε και εδώ), το Μemory Camp με stoner ήχο που καρφώνεται σαν εμμονή ‘’θέλω να βολτάρω μαζί σου’’ στο μυαλό , τις υψηλές θερμοκρασίες σε χαμηλό southern blues τέμπο με το Days Weeks and Moths, το Primal Scream-ικό ιντερλούδιο του Duck and Cover, την άρτια δομημένη σύνθεση του Food for Clouds με μια γεύση από 80s βαθύ λυρισμό αιώρησης συναισθημάτων, την ακουστική φολκ συνοδεία μαγικών ήχων φλάουτου στο Second Sighting , τον βιομηχανικό ρεαλισμό του Μemorymix να επαναφέρει σύγχρονες τεχνολογικές νόρμες ψηφιοποιώντας τις σκέψεις του Νewcombe, επιστρέφοντας με το Νightbird στην εθιστική αύρα καλοκαιρινών παραλιακών συναθροίσεων συνοδεία φωτιάς και ακουστικής κιθάρας, ενώ για το τέλος στέλνουν μηνύματα άγνοιας κινδύνου για επερχόμενες πειραματικές αναζητήσεις σε φευγάτα κιθαριστικά τέμπο με φωνητικά που ακούγονται από μια υπερβατική διάσταση στο Xibalba, και κλείνουν με το Goodbye (Butterfly) περνώντας μας με ταχύτητα να χάνονται σταδιακά από τον ορίζοντα μέχρι να τους συναντήσουμε πάλι στο επόμενο ταξίδι τους.
Μετά την αγωνία των ουσιών και των εξαρτήσεων, οι ΒJM καταθέτουν τον πιο ‘’ψαγμένο’’ μουσικά δίσκο τους, με συνθέσεις που βγαίνουν ολοκληρωτικά τα απομεινάρια της ψυχεδελικής πορείας τους, λουστραρισμένα με αιθέριο υπνωτικό desert rock άρωμα, που κάνει τους Black Angels και τους Αllah Las να υποκλίνονται στον πρωτοπόρο της σκηνής που δρέπουν σήμερα καρπούς. ΥΓ. Οι Brian Jonestown Massacre θα μας επισκεφθούν στις 14 Ιουλίου στην Αθήνα. Μια συναυλία που δεν πρέπει να χαθεί από τους λάτρεις του είδους και όχι μόνο. Τέτοια ονόματα στα μέρη μας δεν τα βλέπεις και συχνά...


Σχόλια

  1. Ακομα και αν δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σαν κλασικός BJM δίσκος, το "Revelation" είναι μιά υπέροχη εμπειρία. Σημαντική η επιστροφή του Rick Maymi στη μπάντα...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)