Translate this page

Editor's Choise

Maud the moth + trajedesaliva - Bordando el manto terrestre (2023)

Εικόνα
 ...ένα μουσικό ταξίδι γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo... Το dark ambient project, trajedesaliva (Mon Ninguén & unavena) από τη Γαλικία της Ισπανίας, συνεργάζεται με τον γεννημένο στη Μαδρίτη τραγουδιστή και πιανίστα Maud the Moth (Amaya López-Carromero) για να δημιουργήσει ένα soundtrack για το έργο του Remedios Varo.   Το soundtrack έχει το τίτλο "Bordando el manto terrestre" (Κεντώντας τον μανδύα της Γης) και είναι ένα μουσικό ταξίδι dark ambient/drone/gothic synth με μια πινελιά νεοκλασικού και αιθέριου και περιστρέφεται γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo, ενός ζωγράφου που γεννήθηκε στην Ισπανία το 1908 και έζησε εξόριστος στο Μεξικό μέχρι τον θάνατό του το 1963. Χρησιμοποιώντας αναλογικά συνθεσάιζερ, ένα οπλοστάσιο ακουστικών οργάνων και πολύπλευρων φωνών, οι μουσικοί των δύο αyτών project φέρνουν αντίστοιχες ιδιοσυγκρασίες στην παλέτα, δημιουργώντας ένα soundtrack γεμάτο συμβ

Come As You Are

ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ

Το "Come as You Are" είναι ένα τραγούδι των Αμερικανών  Nirvana,  που γράφτηκε από τον  frontman του συγκροτήματος  Kurt Cobain και κυκλοφόρησε ως δεύτερο single από το άλμπουμ τους “ Nevermind” το 1992.  Ήταν το δεύτερο τους American Top 40 hit, και το δεύτερο  UK top 10 hit, έφτασε το Νο.32 του Billboard Hot 100, και το Νο.9 του UK Singles Chart.

Ο Cobain περιέγραψε τους στίχους του  "Come as You Are" ως αντιφατικούς  και ανέφερε ότι το τραγούδι είναι για τους ανθρώπους και το πως αυτοί αναμένεται να συμπεριφερθούν.
Μετά την αυτοκτονία του Cobain, ο Mark Deming του AllMusic  είπε: ακούγοντας τον Cobain να τραγουδάει “and I swear that I don't have a gun”  είδα το Come As You Are από  άλλη σκοπιά, η οποία δεν υπήρχε όταν κυκλοφόρησε.  Ότι δηλαδή,  αυτοί οι στίχοι ήταν η προσπάθεια του Cobain  να καθησυχάσει τους ακροατές,  πως στόχος του είναι ο κόσμος  γενικότερα και όχι  μεμονωμένα άτομα, κι ότι υπάρχει ακόμη χώρος για όλους σε αυτόν τον κατεστραμμένο κόσμο.


Η ΔΙΑΣΚΕΥΗ

Τον Οκτώβριο του 2011, οι Σουηδοί Mando Diao διασκευάζουν το Come As you Are.
Η διασκευή τους συμπεριλήφθηκε σε μια ειδική έκδοση του Γερμανικού μουσικού περιοδικού Musikexpress,  ένα tribute album  στο "Nevermind" που συνόδευε το τεύχος.


LYRICS

Come as you are,
as you were,
as I want you to be.
As a friend,
as a friend,
as an old enemy.

Take your time,
hurry up,
choice is yours don't be late.
Take a rest,
as a friend,
as an old memoria,
memoria, memoria, memoria.

Come dowsed in mud,
soaked in bleach,
as I want you to be.
As a trend,
As a friend,
As an old memoria
Memoria, memoria, memoria

And I swear
that I don't have a gun.
No I don't have a gun.
No I don't have a gun.

...memoria, memoria, memoria, memoria {don't have a gun}

And I swear
that I don't have a gun.
No I don't have a gun.
No I don't have a gun.
No I don't have a gun.
No I don't have a gun.
Memoria, memoria.

ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ

Σχόλια

  1. Το εμαθα απο τους Nirvana, το εμπεδωσα απο τους Mando Diao σε μια αλλη διασταση... Δεν διαλεγω καποιο απο τα δυο απλουστατα γιατι τρελαινομαι και για τα δυο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετικη, ιδιαιτερα μουσικα, η διασκευη των Mando Diao αλλα θα προτιμησω το original των Nirvana...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ αξιόλογη η διασκευή των Mando Diao, όμως κάτι η γοητεία του πρωτότυπου, κάτι ο θρύλος των Nirvana και του Kurt Cobain που έφυγε τόσο νωρίς, με ωθούν να δώσω την "ψήφο" μου στο original...

    Υ.Γ. Εδώ κοτζάμ "σύζυγος" του frontman των Mando Diao και δεν τους προτίμησε, αλλά τους έφερε ισοπαλία - ποια είμαι εγώ που δε θα προτιμήσω τους Nirvana;;; Εεεεε;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενδιαφέρουσα η οπτική γωνία των Μando Diao, έχουν γίνει επίσης αρκετές διασκευές πάνω στο συγκεκριμένο κομμάτι, καμία όμως δεν συγκρίνεται με το συναίσθημα και την φάση της ''γενιάς της αμφισβήτησης'' που ήθελε να εξωτερικεύσει ο Cobain.
    psilelsoundwaves

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)