Translate this page

Editor's Choise

IOTA PHI - MAZI (new single, 2024)

Εικόνα
“Η Βασίλισσα της avant-garde pop” - Esquire    “Queen of the Revolution” – Madame Figaro “Stunningly emotive vocals... atmospheric soundscapes” - Rolling Stone India “Ilia has perfected a performative style like no other in the music industry…she gradually shed her layers as she shuffled into a hypnotic and futuristic goth-pop that took a mystical turn with the use of the traditional organ of santour, creating a perfectly orchestrated musical chaos.” Maro Angelopoulou – Europavox Η IOTA PHI μετά την συνεργασία της με το εμβληματικό γκρουπ των ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ στο κομμάτι Ίριδα", κυκλοφορεί το πρώτο single από τον επερχόμενο της δίσκο. Σε σύνθεση και παραγωγή της ίδιας, με σταθερό συνεργάτη τον Μιχάλη Δέλτα, το ΜΑΖΙ είναι ένα αναπάντεχο και τολμηρό κράμα διαφορετικών μουσικών ειδών. Στοιχεία ρεμπέτικου, ντραμς 808, ηλεκτρονικός πειραματισμός και tribal στοιχεία συνθέτουν το ηχοτόπιο του ΜΑΖΙ. Ένα love story ή μια ιστορία για τις ψυχές των ανθρώπων. Την κυκλοφορία του πρώτου της δίσκο

Wolfmother - New Crown (2014)

Οι Wolfmother είναι μια βραβευμένη με Grammy, hard-rock μπάντα που συγκροτήθηκε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας το 2000. Αρχικά το συγκρότημα αποτελούνταν από τους Andrew Stockdale (κιθάρα, φωνητικά), Chris Ross (μπάσο, πλήκτρα), και Myles Heskett (τύμπανα). Οι Ross και Heskett αποχώρησαν το 2008. Με το αρχικό σχήμα το συγκρότημα κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ με τίτλο "Wolfmother" και έξι singles από τα οποία ξεχώρισε το "Joker and the Thief ", που έφτασε στο νούμερο οχτώ στα charts της Αυστραλίας.

Το 2004 άρχισαν να εμφανίζονται σε διάφορες σημαντικές μουσικές εκδηλώσεις όπως "Homebake" και "Big Day Out". Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησαν και το πρώτο τους EP με τίτλο το όνομά τους, στην Modular Recordings.
Το 2005 βρίσκονται στο Λος Άντζελες και με παραγωγό τον Dave Sardy (γνωστός από τη συνεργασία του με τους Red Hot Chilli Peppers, Marilyn Manson και Oasis) ηχογραφούν το ομότιτλο ντεμπούτο άλμπουμ τους, που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2005.
Το 2006 θριαμβεύουν στα βραβεία της ARIAs (Australian Recording Industry Association) κερδίζοντας τα "Best Breakthrough Album", "Best Album Rock", και "Best Group".
To 2008 ήταν πρώτο όνομα στο "Splendour in the Grass" festival που γίνεται κάθε χρόνο στο Byron Bay της Αυστραλίας, αμέσως όμως μετά οι Chris Ross και Myles Heskett αποχώρησαν από το γκρουπ, αφήνοντας τον Andrew Stockdale να ψάχνει για νέους μουσικούς πριν αρχίσουν οι ηχογραφήσεις του νέου άλμπουμ.
Από τον Φεβρουάριο του 2009, το νέο line up εμφανίστηκε σε δύο μυστικές συναυλίες με το όνομα Whitefeather. Επισήμως, η μπάντα αποτελείται από τον Dave Atkins στα τύμπανα, Ian Peres στο μπάσο και όργανα, και Aidan Nemeth ως έκπληξη, τέταρτο μέλος και νέο κιθαρίστα. Το πρώτο άλμπουμ του νέου lineup, "The Cosmic Egg", κυκλοφόρησε το 2009. Μια ακόμη αλλαγή στην σύνθεση των Wolfmother έγινε όταν ο Dave Atkins αποφάσισε να εγκαταλείψει το συγκρότημα για να περάσει περισσότερο χρόνο στο σπίτι με την οικογένειά του και τη θέση του σαν ντράμερ πήρε ο Will Rockwell-Scot.
Το επόμενο διάστημα βρήκε τους Wolfmother να περιοδεύουν σε Αυστραλία και εξωτερικό παίρνοντας μέρος σε διάφορα φεστιβάλ, ετοιμάζοντας παράλληλα το νέο τους άλμπουμ. Αυτό κυκλοφόρησε σε ψηφιακή μορφή πριν λίγες μέρες, ηχογραφήθηκε στο Λος Άντζελες και στο Byron Bay της Αυστραλίας . Ο δίσκος αυτός βρίσκει τον Andrew Stockdale στο καλύτερη στιγμή της καριέρας του και μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας μας προσφέρουν ένα πολύ δυνατό, εκρηκτικό θα έλεγα hard rock άλμπουμ που θυμίζει Black Sabbath στα πρώτα τους βήματα (How Many Times, Enemy Is In Your MInd) και όχι μόνο, καθώς υπάρχουν πινελιές punk (Feelings), psychedelic (Tall Ships, My Tangerine Dream) αλλά και metal (Heavy Weight, Radio), ενώ το "I Ain't Got No" είναι ίσως η κορυφαία στιγμή του άλμπουμ.


Περισσότερα για το άλμπουμ "New Crown" των Wolfmother θα βρείτε στο link που ακολουθεί:


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)