Translate this page

Editor's Choise

IOTA PHI - MAZI (new single, 2024)

Εικόνα
“Η Βασίλισσα της avant-garde pop” - Esquire    “Queen of the Revolution” – Madame Figaro “Stunningly emotive vocals... atmospheric soundscapes” - Rolling Stone India “Ilia has perfected a performative style like no other in the music industry…she gradually shed her layers as she shuffled into a hypnotic and futuristic goth-pop that took a mystical turn with the use of the traditional organ of santour, creating a perfectly orchestrated musical chaos.” Maro Angelopoulou – Europavox Η IOTA PHI μετά την συνεργασία της με το εμβληματικό γκρουπ των ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ στο κομμάτι Ίριδα", κυκλοφορεί το πρώτο single από τον επερχόμενο της δίσκο. Σε σύνθεση και παραγωγή της ίδιας, με σταθερό συνεργάτη τον Μιχάλη Δέλτα, το ΜΑΖΙ είναι ένα αναπάντεχο και τολμηρό κράμα διαφορετικών μουσικών ειδών. Στοιχεία ρεμπέτικου, ντραμς 808, ηλεκτρονικός πειραματισμός και tribal στοιχεία συνθέτουν το ηχοτόπιο του ΜΑΖΙ. Ένα love story ή μια ιστορία για τις ψυχές των ανθρώπων. Την κυκλοφορία του πρώτου της δίσκο

Nothing - Guilty of Everything (2014)

Οι Nothing σχηματίστηκαν στη Φιλαδέλφεια το 2011 από τον Domenic Palermo. Ο ίδιος υπήρξε ο εγκέφαλος πίσω από τους Horrow Show, ένα hardcore/punk γκρουπ που έπαψε να υπάρχει το 2002 μετά από ένα μαχαίρωμα που τελικά οδήγησε τον Palermo σε φυλάκιση δύο ετών.
Μετά την αποφυλάκισή του ο Palermo θα έχει μια μεγάλη παύση από τη μουσική. Άρχισε να επαναδραστηριοποιείται το 2011 κυκλοφορώντας ένα demo με τίτλο "Poshlost" και χρησιμοποιώντας το παρατσούκλι "Nothing".
Μετά από πολλές προσπάθειες για την οικοδόμηση μιας σταθερής σύνθεσης της νέας μπάντας συναντήθηκε με τον Brandon Setta. Ο Setta θα φέρει ένα νέο πλούσιο ηχόχρωμα και θα δώσει μια νέα προσέγγιση σε ότι οραματιζόταν ο Palermo για τους Nothing. Οι δυο τους θα γράψουν τα τραγούδια για την επόμενη έκδοση, ένα πολύ σπάνιο 12" EP που κυκλοφόρησε από την Ιαπωνική Big Records με τίτλο "Sons and Lovers" (ένα play off του ομότιτλου βιβλίου του DH Lawerence). Κυκλοφόρησε σε μόλις 300 αντίτυπα και τα έσοδα δόθηκαν για φιλανθρωπική αρωγή στα θύματα του τσουνάμι που έπληξε την Ιαπωνία το 2011.
Ακολούθησε ένα EP 5 τραγουδιών με τίτλο "Downward Years To Come" που ηχογραφήθηκε στο στο Rubber Tracks Studio στο Μπρούκλιν με τον Kyle "Slick" Johnson. Ο δίσκος κυκλοφόρησε από την A389 Records της Βαλτιμόρης το Νοέμβριο του 2012 και τα τραγούδια έγραψαν πάλι ο Palermo και ο Setta.
Η ιδέα για την επόμενη δουλειά τους ήταν ένα αφιέρωμα σε διάφορους ποιητές. Αυτό τους οδήγησε στο στούντιο Uniform Recordings, αυτή τη φορά με τον Jeff Zeigler (παραγωγός των Kurt Vile, War On Drugs κ.α. ) και εκεί έγραψαν το debut LP “Guilty Of Everything” υπογράφοντας ταυτόχρονα με την Relapse Records και τολμώ να πώ ότι οι Nothing αξίζουν μια υποψηφιότητα για το άλμπουμ της χρονιάς.
Ο δίσκος αυτός είναι μια έκρηξη, ένα σαγηνευτικό, σκοτεινό, όμορφο μείγμα εκπληκτικών φωνητικών με fuzz κιθάρες που θυμίζουν My Bloody Valentine και Smashing Pumpkins φτάνοντας μέχρι τα όρια του post-metal/hardcore. "Hymn To The Pillory" και "Dig" ξεκινούν δυνατά το δίσκο, ενώ  ξεχωρίζουν ακόμα το ατμοσφαιρικό "Somersault" και το ομότιτλο "Guilty Of Everything", χωρίς ωστόσο να θεωρώ πως κάποιο κομμάτι υστερεί. Τολμώ να πω ότι οι Nothing αξίζουν μια υποψηφιότητα για το άλμπουμ της χρονιάς.


Περισσότερα για το άλμπουμ "Guilty of Everything" των Nothing θα βρείτε στο link που ακολουθεί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)