Translate this page

Editor's Choise

IOTA PHI - MAZI (new single, 2024)

Εικόνα
“Η Βασίλισσα της avant-garde pop” - Esquire    “Queen of the Revolution” – Madame Figaro “Stunningly emotive vocals... atmospheric soundscapes” - Rolling Stone India “Ilia has perfected a performative style like no other in the music industry…she gradually shed her layers as she shuffled into a hypnotic and futuristic goth-pop that took a mystical turn with the use of the traditional organ of santour, creating a perfectly orchestrated musical chaos.” Maro Angelopoulou – Europavox Η IOTA PHI μετά την συνεργασία της με το εμβληματικό γκρουπ των ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ στο κομμάτι Ίριδα", κυκλοφορεί το πρώτο single από τον επερχόμενο της δίσκο. Σε σύνθεση και παραγωγή της ίδιας, με σταθερό συνεργάτη τον Μιχάλη Δέλτα, το ΜΑΖΙ είναι ένα αναπάντεχο και τολμηρό κράμα διαφορετικών μουσικών ειδών. Στοιχεία ρεμπέτικου, ντραμς 808, ηλεκτρονικός πειραματισμός και tribal στοιχεία συνθέτουν το ηχοτόπιο του ΜΑΖΙ. Ένα love story ή μια ιστορία για τις ψυχές των ανθρώπων. Την κυκλοφορία του πρώτου της δίσκο

The Oscillation - From Tomorrow (2013)


Το From Tomorrow είναι το τρίτο άλμπουμ των Oscillation, που δημιουργήθηκαν το 2006 στο Λονδίνο από τον «πολυμουσικό» και παραγωγό Damien Castellanos. Έχουν προηγηθεί τα Out Of Phase (2007) και Veils (2011), καθώς και αρκετά ΕΡ. Αρχικά ο Castellanos ασχολούνταν παράλληλα με διάφορα projects και θέλησε με τους Oscillation να δώσει διέξοδο στην πιο ροκ πλευρά του.
Με την πάροδο του χρόνου όμως ο ήχος τους έγινε πιο «βαρύς» και δυσοίωνος, ενσωματώνοντας στοιχεία Krautrock και ψυχεδέλειας, ενώ παράλληλα το γκρουπ εδραίωνε τη φήμη του ως μπάντα συναυλιών, επιφυλάσσοντας στα ηχογραφημένα κομμάτια του μια κατά γενική ομολογία εντυπωσιακή, πιο δαιδαλώδη και πιο σκληρή live μεταχείριση.
          Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του γκρουπ για την κυκλοφορία του νέου τους δίσκου, πρόκειται για «μια απόπειρα να ανακαλύψουμε νέες πνευματικές και ψυχικές ζώνες, μακριά από τις ψυχολογικές επιδράσεις του σύγχρονου αστικού τοπίου και την παράξενη κενότητα του κόσμου της ψηφιακής επικοινωνίας στον οποίο έχουμε υποχρεωθεί να κατοικούμε. Η εσωστρέφεια τούτων των ζοφερών και ανησυχητικών συνθηκών αντανακλάται στη μουσική μας με όλα τα διφορούμενα συναισθήματα ελπίδας, απελπισίας, επιθετικότητας, νωθρότητας και ναρκοληπτικής ευδαιμονίας».
          Αυτοί λοιπόν είναι οι παράγοντες που ευθύνονται για τα κλειστοφοβικά ηχοτοπία του From Tomorrow. Τώρα, σε ελαφρώς πιο… πρακτικό επίπεδο, στη σκοτεινή ατμοσφαιρικότητα των κομματιών εύκολα αναγνωρίζει κανείς ως κυρίαρχη επιρροή τους Pink Floyd εποχής Barrett, τα παιδιά όμως αγαπάνε εξίσου το garage και το πρώιμο hard rock. Η δυνατή rhythm section (ο μπασίστας Tom Relleen και η ντράμερ Valentina Magaletti, σταθερό line-up στις πρόσφατες ζωντανές εμφανίσεις του συγκροτήματος) κατέχει εξίσου πρωταγωνιστικό ρόλο με τα reverb φωνητικά του Castellanos και τους κιθαριστικούς/ηλεκτρονικούς κυματισμούς του, που συνεχώς υποβάλλουν την ιδέα της «ταλάντωσης», δικαιώνοντας έτσι το όνομα του γκρουπ.
          Από τα κομμάτια του δίσκου ξεχωρίσαμε βασικά… τα πάντα, με ιδιαίτερη μνεία στα “From Tomorrow”, “No Place To Go”, “Descent” και το τελευταίο στη σειρά “Out Of Touch”, όπου οι Oscillation διαστρεβλώνουν τις ψυχεδελικές νόρμες δημιουργώντας κάτι απόλυτα δικό τους. Ανατρέξτε στο www.theoscillation.com για να παρακολουθήσετε το ολοκαίνουργιο video clip για το “From Tomorrow” σε σκηνοθεσία του Julian Hand (προς το παρόν δεν υπάρχει στο YouTube).

THE OSCILLATION - DESCENT


Σχόλια

  1. Ωραίοι!!! Η επιρροή των Pink Floyd είναι εμφανής, το Descent μου θύμησε πολύ το Set The Controls For The Heart Of The Sun...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)