Translate this page

Editor's Choise

Maud the moth + trajedesaliva - Bordando el manto terrestre (2023)

Εικόνα
 ...ένα μουσικό ταξίδι γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo... Το dark ambient project, trajedesaliva (Mon Ninguén & unavena) από τη Γαλικία της Ισπανίας, συνεργάζεται με τον γεννημένο στη Μαδρίτη τραγουδιστή και πιανίστα Maud the Moth (Amaya López-Carromero) για να δημιουργήσει ένα soundtrack για το έργο του Remedios Varo.   Το soundtrack έχει το τίτλο "Bordando el manto terrestre" (Κεντώντας τον μανδύα της Γης) και είναι ένα μουσικό ταξίδι dark ambient/drone/gothic synth με μια πινελιά νεοκλασικού και αιθέριου και περιστρέφεται γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo, ενός ζωγράφου που γεννήθηκε στην Ισπανία το 1908 και έζησε εξόριστος στο Μεξικό μέχρι τον θάνατό του το 1963. Χρησιμοποιώντας αναλογικά συνθεσάιζερ, ένα οπλοστάσιο ακουστικών οργάνων και πολύπλευρων φωνών, οι μουσικοί των δύο αyτών project φέρνουν αντίστοιχες ιδιοσυγκρασίες στην παλέτα, δημιουργώντας ένα soundtrack γεμάτο συμβ

Savages - Silence Yourself (2013)

Λίγες μέρες έμειναν ακόμα και το 2013 θα είναι παρελθόν. Όσον αφορά τη μουσική ήταν μιά χρονιά δημιουργική, γεμάτη από νέες κυκλοφορίες. Πάρα πολλες απο αυτές αφορούσαν νέα ονόματα, καλλιτέχνες και συγκροτήματα που γνωρίσαμε για πρώτη φορά. Εμείς εδώ στο Music Is Life..., όσον αφορά αυτές τις νέες κυκλοφορίες, δώσαμε περισσότερο βάρος στην ανεξάρτητη σκηνή προσπαθώντας να σας παρουσιάσουμε άλμπουμς που δύσκολα θα γίνονταν γνωστά στη χώρα μας και νομίζω πως κάτι κάναμε.
Σίγουρα μας ξέφυγαν πολλά αλλά σίγουρα δεν μπορούμε να τα προλαβαίνουμε όλα, μιας και εδω όταν έχουμε ελέυθερο χρόνο, κάνουμε περισσότερο απ όλα το "μεράκι μας", όπως συνηθίζουμε να λέμε με τους συνεργάτες μου.
'Ενα άλμπουμ από αυτά που μας ξέφυγαν λοιπόν είναι και το "Silence Yourself" των Savages, ένα από τα κορυφαία άλμπουμ που κυκλοφόρησαν το 2013. Οι Savages είναι ένα γυναικείο post punk γρουπ από το Λονδίνο, αποτελείται από τις: Jenny Beth (Γαλλίδα, το πραγματικό της όνομα είναι Camille Berthonier) στη φωνή, Fay Milton στα ντραμς, Ayse Hassan στο μπάσο και Gemma Thompson στη κιθάρα.
Το "Silence Yourself" ξεχειλίζει από δύναμη, ενέργεια και ποιότητα, άριστο post punk, δουλεμένο άψογα από όλη τη μπάντα, γεμάτο, αγχωτικό. Οι μελωδίες τους βγάζουν μια οργή που την εκφράζει η καταπληκτική φωνή της Camille που σίγουρα θα σας θυμίσει Siouxsie στα πιό κλασικά της.
Προσωπικά με γοήτευσε το αντιπολεμικό "Marshal Dear", ένα κομμάτι εκτός γενικού κλίματος του άλμπουμ που τελειώνει με μπάσο κλαρινέτο. Μέσα από αυτό το τραγούδι βγαίνει και ο τίτλος του άλμπουμ. Από τα υπόλοιπα κομμάτια ξεχωρίζουν... όλα.!
'Ακούστε το άλμπουμ και ίσως σκεφθείτε... "London calling again"...!!!

Περισσότερα για τις Savages θα βρείτε εδώ.

Δείτε το videoclip του "Marshal Dear"...


Lyrics

I hope you're breathing your last breath
Of Marshall Dear
And you will die, you will die soon
I give you a quarter of an hour
Oh Marshall Dear
Can't you see I'm winning

Can you hear me now
Silence yourself
Silence yourself
Silence yourself
Silence yourself

There are suicides in every dreams
Oh Marshal dear
Even more when the army's on its knees
Crowds grow crazy and fire
Of Marshall dear
Can't you see we're losing

Can you see them now
Silence yourself
Silence yourself

Σχόλια

  1. Με το τραγουδι που ακουσα απο το videoclip του "Marshal Dear" πραγματικα με μαγεψαν, και φυσικο ειναι να θελω σαν τρελλος να αποκτησω το Αλμπουμ τους.
    Η κριτικη μου.......?
    μαγευτικες-ψυχεδελικες & καταπληκτικες....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ δυνατό κομμάτι και βίντεο. Μπράβο στα κορίτσια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)