Translate this page

Editor's Choise

IOTA PHI - MAZI (new single, 2024)

Εικόνα
“Η Βασίλισσα της avant-garde pop” - Esquire    “Queen of the Revolution” – Madame Figaro “Stunningly emotive vocals... atmospheric soundscapes” - Rolling Stone India “Ilia has perfected a performative style like no other in the music industry…she gradually shed her layers as she shuffled into a hypnotic and futuristic goth-pop that took a mystical turn with the use of the traditional organ of santour, creating a perfectly orchestrated musical chaos.” Maro Angelopoulou – Europavox Η IOTA PHI μετά την συνεργασία της με το εμβληματικό γκρουπ των ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ στο κομμάτι Ίριδα", κυκλοφορεί το πρώτο single από τον επερχόμενο της δίσκο. Σε σύνθεση και παραγωγή της ίδιας, με σταθερό συνεργάτη τον Μιχάλη Δέλτα, το ΜΑΖΙ είναι ένα αναπάντεχο και τολμηρό κράμα διαφορετικών μουσικών ειδών. Στοιχεία ρεμπέτικου, ντραμς 808, ηλεκτρονικός πειραματισμός και tribal στοιχεία συνθέτουν το ηχοτόπιο του ΜΑΖΙ. Ένα love story ή μια ιστορία για τις ψυχές των ανθρώπων. Την κυκλοφορία του πρώτου της δίσκο

Camel - The Snow Goose (1975)

Το The Snow Goose είναι το τρίτο άλμπουμ του βρετανικού progressive rock συγκροτήματος Camel και κυκλοφόρησε το 1975. Η μεγάλη επιτυχία του "The White Rider"  (στον προηγούμενο δίσκο τους το Mirage), που ήταν βασισμένο στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών του J. R. R. Tolkien, έδωσε ώθηση στο γκρουπ να γράψει κι άλλες μουσικές σουίτες βασισμένες στη λογοτεχνία.
Άρχισαν να δουλεύουν πάνω στο Σιντάρτα του Έρμαν Έσσε, αλλά το εγκατέλειψαν για χάρη του Snow Goose του Paul Gallico.
Το άλμπουμ κυκλοφόρησε αρχικά με τον τίτλο The Snow Goose, αλλά μετά τις διαμαρτυρίες του Gallico, μετονομάστηκε σε “Music Inspired by The Snow Goose”. Η πρόθεση των Camel ήταν να υπάρχουν στίχοι βασισμένοι στα γραπτά του Gallico, αλλά εκείνος είχε αντιρρήσεις, οπότε κατέληξε ορχηστρικό.

Το μυθιστόρημα The Snow Goose: A Story of Dunkirk εκδόθηκε στις 7 Απριλίου του 1941 και μιλάει για τη δύναμη της φιλίας και της αγάπης με ιστορικό φόντο τη φρίκη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Περιγράφει τη γέννηση μιας φιλίας ανάμεσα στον Philip Rhayader, έναν καλλιτέχνη που ζει μοναχικά εξαιτίας κάποιας αναπηρίας σ’ έναν εγκαταλελειμμένο φάρο στο Έσσεξ και σ’ ένα νεαρό κορίτσι, τη  Fritha. Η Fritha βρίσκει τραυματισμένη από πυροβολισμούς τη Χήνα του Χιονιού και την πηγαίνει στο φάρο που ζει ο Rhayader να την περιθάλψει. Μεταξύ τους γεννιέται μια τρυφερή φιλία, η Χήνα γίνεται καλά  και πετάει μακριά, όμως τα επόμενα χρόνια τους επισκέπτεται πάντα κατά το αποδημητικό ταξίδι της. Η Fritha έχει μεγαλώσει και ο πόλεμος μαίνεται. Ο Rhayader φεύγει με τη μικρή του βάρκα για να σώσει όσους μπορεί μετά από τη Βρετανική υποχώρηση από τη Δουνκέρκη αλλά τελικά χάνει τη ζωή του. Η Χήνα που ήταν μαζί με το Rhayader επιστρέφει στην Fritha. Εκείνη ερμηνεύει αυτό το γεγονός σαν το ότι η ψυχή του Rhayader της στέλνει το τελευταίο αντίο και συνειδητοποιεί ότι τον αγαπάει.. Ακολούθως ένας γερμανός πιλότος βομβαρδίζει και καταστρέφει το φάρο του Rhayader καθώς και όλα τα έργα του εκτός από ένα: έναν πίνακα που απεικονίζει εκείνη όπως την είχε πρωτοδεί – ένα κοριτσάκι με μια πληγωμένη Χήνα του Χιονιού στην αγκαλιά της.
Το άλμπουμ κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 1975 κι έφτασε το Νο.22 του UK album chart το καλοκαίρι του ’75, όπου και παρέμεινε για 13 εβδομάδες. Στις ΗΠΑ κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 1975 και έφτασε το Νο. 162 του Billboard. Με την πάροδο των χρόνων εκτιμήθηκε πολύ, κυρίως στην Ευρώπη και στην Ιαπωνία και θεωρείται (δικαίως) ένα από τα αριστουργήματα του symphonic rock.


Tracklist

1."The Great Marsh"

2."Rhayader"

3."Rhayader Goes to Town"

4."Sanctuary"

5."Fritha"

6."The Snow Goose"

7."Friendship"

8."Migration"

9."Rhayader Alone"

10."The Flight of the Snow Goose"

11."Preparation"

12."Dunkirk"

13."Epitaph"

14."Fritha Alone"

15."La Princesse Perdue"

16."The Great Marsh"

RHAYADER



THE SNOW GOOSE





Σχόλια

  1. Συμπτωματικα 3 ημερες πριν βρηκα και εχω στην κατοχη μου τον δισκο
    Camel – The Snow Goose (2013),
    το οποιο κυκλοφορησε πριν λιγες ημερες ,και ειναι ξανα επανεγγραφη (re-recorded), πιστή στο πρωτότυπο με ατμοσφαιρικές ρυθμίσεις και βελτιώσεις για τη σκηνική παρουσίαση.
    Η αιτία της επανεγγραφης ειναι για τον εορτασμό της επιστροφής των Camel στην κεντρική σκηνή για τις επερχόμενες συναυλίες τους.
    Αυτή η καταγραφή στέκεται ως ένα φόρο τιμής στους πρώην bandmates Peter Bardens, Andy Ward και Doug Ferguson και παραμένει σταθερά πιστή στο πρωτότυπο έργο.
    σας εσωκλειω το εξωφυλλο του album στο link -->
    http://www.prog-sphere.com/wp-content/uploads/2013/10/Camel-The-Snow-Goose.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)