Translate this page

Editor's Choise

IOTA PHI - MAZI (new single, 2024)

Εικόνα
“Η Βασίλισσα της avant-garde pop” - Esquire    “Queen of the Revolution” – Madame Figaro “Stunningly emotive vocals... atmospheric soundscapes” - Rolling Stone India “Ilia has perfected a performative style like no other in the music industry…she gradually shed her layers as she shuffled into a hypnotic and futuristic goth-pop that took a mystical turn with the use of the traditional organ of santour, creating a perfectly orchestrated musical chaos.” Maro Angelopoulou – Europavox Η IOTA PHI μετά την συνεργασία της με το εμβληματικό γκρουπ των ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ στο κομμάτι Ίριδα", κυκλοφορεί το πρώτο single από τον επερχόμενο της δίσκο. Σε σύνθεση και παραγωγή της ίδιας, με σταθερό συνεργάτη τον Μιχάλη Δέλτα, το ΜΑΖΙ είναι ένα αναπάντεχο και τολμηρό κράμα διαφορετικών μουσικών ειδών. Στοιχεία ρεμπέτικου, ντραμς 808, ηλεκτρονικός πειραματισμός και tribal στοιχεία συνθέτουν το ηχοτόπιο του ΜΑΖΙ. Ένα love story ή μια ιστορία για τις ψυχές των ανθρώπων. Την κυκλοφορία του πρώτου της δίσκο

Manowar

Λίγα λόγια για το συγκρότημα:
Οι Manowar είναι ένα παραδοσιακό heavy metal και epic power metal συγκρότημα από το Auburn της Νέας Υόρκης. Το συγκρότημα αυτό έγινε ιδιαίτερα γνωστό για τους στίχους του όπου έχουν ως βάση την φαντασία (ιδιαίτερα το σπαθί και τη μαγεία), τα μυθολογικά θέματα (κυρίως Σκανδιναβική μυθολογία) και για τον heavy metal ήχο τους. Το 1984 η μπάντα είχε συμπεριληφθεί στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως το πιο θορυβώδες συγκρότημα του κόσμου, ένα ρεκόρ που από τότε το έχουν σπάσει σε 2 φορές. Επίσης να κατέχουν το παγκόσμιο ρεκόρ της μεγαλύτερης σε διάρκεια metal συναυλία όπου κράτησε 5 ώρες και 1 λεπτό στη Βουλγαρία το 2008. Τέλος έχουν γίνει γνωστοί για το σύνθημα "Death to false metal".

Πιο συγκεκριμένα:
Οι Manowar δημιουργήθηκαν το 1980 από τον μπασίστα Joey DeMaio και τον κιθαρίστα Ross "The Boss" Friedman, συμπληρώνοντας τη σύνθεση του συγκροτήματος ο τραγουδιστής Eric Adams και ο ντράμερ των Rods, Carl Canedy. Το νεοσύστατο συγκρότημα ξεκίνησε παίζοντας διασκευές σε hard rock και heavy metal συγκροτήματα σε διάφορα κλαμπ της Νέας Υόρκης. Την επόμενη χρονιά, ηχογράφησαν το πρώτο τους demo και ο Donnie Hamzik αντικατέστησε τον Canedy . Ενώ είχαν ξεκινήσει τις ηχογραφήσεις για το πρώτο τους άλμπουμ, τους ανέλαβε ο μάνατζερ William "Bill" Aucoin που είχε δουλέψει στο παρελθόν με τους KISS.
Τον Αύγουστο του 1982, κυκλοφόρησε ο δίσκος "Battle Hymns" με τη συμμετοχή του ηθοποιού Orson Welles ως αφηγητή στο τραγούδι "Dark Avenger". Η «άγρια» εικόνα του συγκροτήματος και η πίστη τους στο "αληθινό μέταλ" δημιούργησε φήμη γύρω από το όνομα τους. Παρ' όλα αυτά, η "ΕΜΙ" τους απέρριψε και η ανεπιτυχής προσπάθεια για νέα εταιρεία που θα τους εκπροσωπούσε οδήγησε τον Aucoin σε μία παρόμοια κίνηση. Στις αρχές του 1983, ο Hamzik απολύθηκε με το Scott Columbus να παίρνει τη θέση του και το συγκρότημα να περιοδεύει ανοίγοντας συναυλίες του Τεντ Νούτζεντ. Οι Manowar ηχογράφησαν το "Into Glory Ride", έχοντας υπογράψει με μεγάλη προσπάθεια το νέο τους συμβόλαιο στην "Megaforce Records". Την ίδια χρονιά, κυκλοφόρησαν το σινγκλ "Defender", επίσης με τη συμμετοχή του Orson Welles, η ηχογράφηση του οποίου είχε γίνει το ίδιο χρονικό διάστημα με αυτή του πρώτου τους άλμπουμ.


Στις αρχές του 1984, ηχογράφησαν το "Hail to England" μέσα σε δώδεκα ημέρες στα "Phase One Studios" του Τορόντο και το αφιέρωσαν στους Βρετανούς οπαδούς τους. Μέσα στην ίδια χρονιά υπέγραψαν στην "Virgin's Ten Records" και κυκλοφόρησαν το άλμπουμ "Sign of the Hammer", αναφερόμενοι για πρώτη φορά σε στιχουργικά θέματα πέραν του φανταστικού, όταν στο κομμάτι "Guyana (Cult of the Damned)" έγραψαν για τη μαζική αυτοκτονία στο Τζόουνσταουν της Γουιάνας. Το 1986, άλλαξαν και πάλι δισκογραφική εταιρεία υπογράφοντας με την "Atlantic Records". Την άνοιξη περιόδευσαν στην Ευρώπη μαζί με τους Motörhead και ηχογράφησαν το επόμενο τους άλμπουμ, το οποίο κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 1987 με τίτλο "Fighting the World", περιοδεύοντας στις Ηνωμένες Πολιτείες με τους Γερμανούς Victory να ανοίγουν τις εμφανίσεις τους.
Ακολούθησε το "Kings of Metal" το Νοέμβριο του 1988, μετά το οποίο ο Friedman αποχώρησε για να σχηματίσει τους Wild Kingdom
Τον ρόλο του κιθαρίστα  ανέλαβε ο David Shankle και το συγκρότημα μπήκε στα "Universal Recording Studios" για να δημιουργήσει τον επόμενο του δίσκο. Τον Σεπτέμβριο του 1989 ανακοινώθηκε ότι, λόγω προσωπικών προβλημάτων, ο Scott Columbus αποχωρούσε από το συγκρότημα. Αντικαταστάτης του ήταν ο Kenny Earl Edwards, με τον οποίο κυκλοφόρησαν το "The Triumph of Steel" σκαρφαλώνοντας στο γερμανικό Top-10, με το 28λεπτο "Achilles, Agony and Ecstasy in Eight Parts" να ξεχωρίζει. Για την προώθηση του άλμπουμ περιόδευσαν στην Ευρώπη με το βρετανικό folk metal συγκρότημα, Skyclad.
Το καλοκαίρι του 1994, ο Shankle αποφάσισε να δημιουργήσει τους Dave Shankle Group, και έτσι ο Karl Logan παίρνει τη θέση του. Το 1996 κυκλοφόρησαν το "Louder Than Hell" φτάνοντας στο # 7 στη Γερμανία και περιόδευσαν στα τέλη της χρονιάς στη Νότια Αμερική και τον Απρίλιο του 1997 στην Ευρώπη. Εκείνη τη χρονιά, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ζωντανά ηχογραφημένο άλμπουμ, το διπλό "Hell on Wheels". Τον Απρίλιο του 1999, ακολούθησε το επίσης ζωντανό "Hell on Stage", το οποίο ανέβηκε στο γερμανικό Top-20 πουλώντας πάνω από 40.000 αντίτυπα. Το συγκρότημα συνέχισε να περιοδεύει κατά καιρούς, κυκλοφορώντας το σινγκλ "Warriors of the World" τον Απρίλιο του 2002, το οποίο έφθασε στο # 15 στη Γερμανία. Ακολούθησε το ομώνυμο άλμπουμ, σκαρφαλώνοντας στο # 2 των γερμανικών τσαρτ, με το συγκρότημα να πραγματοποιεί την παρθενική του εμφάνιση στην βρετανική τηλεοπτική εκπομπή "Top of the Pops". Οι πωλήσεις του "Warriors of the World" βοήθησαν στην άνοδο των πωλήσεων και των παλιότερων δίσκων του συγκροτήματος, με το "The Triumph of Steel" να γίνεται χρυσό στη Γερμανία, η οποία αποδείχτηκε η μεγαλύτερη αγορά για τους Manowar. Μία εκτενής περιοδεία στη Γερμανία για τον Δεκέμβριο του 2002,  βοήθησε τις πωλήσεις του άλμπουμ να φτάσουν σε επίπεδο χρυσού δίσκου.


Την επόμενη χρονιά, ανακοινώθηκε ότι ο Joey DeMaio ανέλαβε το μάνατζμεντ των Ιταλών Rhapsody of Fire, μαζί με τους οποίους περιόδευσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2005. Την επόμενη χρονιά περιόδευσαν και πάλι με τους Rhapsody of Fire και τους Holy Hell στην Αμερική, στην περιοδεία "Demons, Dragons And Warriors World Tour 2006". Η περιοδεία ήταν σχεδιασμένη να συνεχιστεί στην Ευρώπη αλλά ο κιθαρίστας Karl Logan είχε ένα ατύχημα με τη μοτοσυκλέτα του με αποτέλεσμα να ακυρωθεί. Η περιοδεία θα συνόδευε το σινγκλ "The Sons of Odin", το οποίο ανέβηκε στο # 3 στη Δανία και το Top-20 στη Φινλανδία.
Τον Φεβρουάριο του 2007, κυκλοφόρησαν το άλμπουμ "Gods of War", το οποίο ανέβηκε στη δεύτερη θέση των γερμανικών και ελληνικών τσαρτ, ενώ μπήκε στο Top-20 στην Αυστρία, τη Φινλανδία και τη Σουηδία. Το ευρωπαϊκό κομμάτι της περιοδείας "Demons, Dragons And Warriors World Tour" αναπρογραμματίστηκε για το 2007 και το συγκρότημα ανακοίνωσε ότι θα παίξει ένα τραγούδι στην ελληνική γλώσσα στην εμφάνιση τους στο Ολυμπιακό Συγκρότημα του Ελληνικού, με τους οπαδούς τους να ψηφίζουν μέσω διαδικτύου το "Father". Δύο χρόνια αργότερα, εκδόσεις του κομματιού σε 15 γλώσσες κυκλοφόρησαν με το ΕΡ "Thunder in the Sky". Τον Απρίλιο του 2009, ανακοινώθηκε η επιστροφή του Hamzik μετά από 26 χρόνια και οι Manowar περιόδευσαν στην Ευρώπη το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς. Τον Ιούλιο του 2011, περιόδευσαν για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια στη Μεγάλη Βρετανία παίζοντας ολόκληρο το πρώτο τους άλμπουμ.
Στις 16 Ιουνίου 2012 κυκλοφόρησε το δωδέκατο στούντιο άλμπουμ της καριέρας τους με τίτλο "The Lord of Steel", αποκλειστικά μέσω iTunes και της ιστοσελίδας του συγκροτήματος. Τέλος ένα χρόνο αργότερα, ανακοινώθηκε ότι στα τέλη του 2013 θα κυκλοφορήσει μία επανέκδοση του "Kings of Metal" του 1988, με μία παγκόσμια περιοδεία να ακολουθεί στις αρχές του 2014. 


Δισκογραφία (Studio Album):
  • Battle Hymns (1982)
  • Into Glory Ride (1983)
  • Hail to England (1984)
  • Sign of the Hammer (1984)
  • Fighting the World (1987)
  • Kings of Metal (1988)
  • The Triumph of Steel (1992)
  • Louder Than Hell (1996)
  • Warriors of the World (2002)
  • Gods of War (2007)
  • The Lord of Steel (2012)
  • Kings of Metal MMXIV (2013)

Πηγές: el.wikipedia.org,  en.wikipedia.org

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)