Translate this page

Editor's Choise

Maud the moth + trajedesaliva - Bordando el manto terrestre (2023)

Εικόνα
 ...ένα μουσικό ταξίδι γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo... Το dark ambient project, trajedesaliva (Mon Ninguén & unavena) από τη Γαλικία της Ισπανίας, συνεργάζεται με τον γεννημένο στη Μαδρίτη τραγουδιστή και πιανίστα Maud the Moth (Amaya López-Carromero) για να δημιουργήσει ένα soundtrack για το έργο του Remedios Varo.   Το soundtrack έχει το τίτλο "Bordando el manto terrestre" (Κεντώντας τον μανδύα της Γης) και είναι ένα μουσικό ταξίδι dark ambient/drone/gothic synth με μια πινελιά νεοκλασικού και αιθέριου και περιστρέφεται γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo, ενός ζωγράφου που γεννήθηκε στην Ισπανία το 1908 και έζησε εξόριστος στο Μεξικό μέχρι τον θάνατό του το 1963. Χρησιμοποιώντας αναλογικά συνθεσάιζερ, ένα οπλοστάσιο ακουστικών οργάνων και πολύπλευρων φωνών, οι μουσικοί των δύο αyτών project φέρνουν αντίστοιχες ιδιοσυγκρασίες στην παλέτα, δημιουργώντας ένα soundtrack γεμάτο συμβ

Keep Shelly In Athens - At Home (2013)

Το ντουέτο από την Κυψέλη (ή αλλιώς Keep Shelly), το οποίο εκθείασαν οι κριτικοί του Guardian και για το οποίο το μουσικό περιοδικό Dazed and Confused έγραψε πως «η υπέροχη μουσική τους ανακουφίζει και στοιχειώνει σε ίσες αναλογίες», κυκλοφόρησε πριν δύο περίπου χρόνια το πρώτο του EP, «In love with dusk», ενώ τα επόμενα βινύλιά τους με τις νέες down tempo διαδρομές τους έκαναν τον γύρο της πιο εναλλακτικής διαδικτυακής κοινότητας εν ριπή οφθαλμού.
Ακολούθησαν εμφανίσεις στα πιο hip φεστιβάλ της Ευρώπης και της Αμερικής, όπως τα Camden Crawl, Coachella, Europavox, Fun Fun Fun και Parklife fest.

Η μπάντα γεννήθηκε το καλοκαίρι του 2010 και αποτελείται από την Σάρα και τον RPR. Όσον αφορά το όνομά τους, αυτό ήρθε σχεδόν μεταφυσικά. Συνέδεσαν την πόλη τους, τη γειτονιά τους και τη... Shelly». Αρχικά, ανέβασαν κάποια κομμάτια τους στο ΜySpace και όσα ακολούθησαν έγιναν πολύ γρήγορα. Τα τραγούδια τους ξεκίνησαν να παίζουν σε κάποια blogs και ραδιόφωνα του εξωτερικού και στη συνέχεια άρχισαν να καταφτάνουν κάποιες προτάσεις για επικείμενες συνεργασίες και συναυλίες. Εκείνοι συνέχισαν να γράφουν τραγούδια και να κυκλοφορούν κάποια EPs και singles. Κάπως έτσι φτάσαμε στο σήμερα.
Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο "At Home" από την Cascine Records και ακουγωντάς το καταλαβαίνεις αμέσως γιατί ασχολούνται τόσο πολύ μαζί τους στο εξωτερικό.
Τα κομμάτια που ξεχώρισα είναι το "Time Only Exist To Betray Us" με τα εξαιρετικά φωνητικά παιχνίδια της Σάρα, το σκοτεινο, underground, "Madmen Love", το "Knife" και τα chillout downtempo "Recollection", "Flyway" και "Oostende".
Σε γενικές γραμμές βρίσκω το άλμπουμ εξαιρετικό, μια στιβαρή παραγωγή με πολλές μουσικές ιδέες να εμφανίζονται και με τα φωνητικά της Σάρα να τις συμπληρώνουν άψογα είτε αυτές είναι σκοτεινές underground είτε πατάνε στα μοντέρνα beat που επεξεργάζεται ο RPR.


Σχόλια

  1. Καλόοο! Νομίζω ότι ο χαρακτηρισμός «chillout» το αδικεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχω ακούσει ακομα το άλμπουμ, αλλά κρίνοντας από τις προηγούμενες κυκλοφορίες των Keep Shelly In Athens, μπορώ να πω πως στη μουσική του συγκεκριμένου γκρουπ ταιριάζει ο χαρακτηρισμός "chill out", καθώς αναδεικνύει την ποιότητα και τη δυναμική αυτού του ήχου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και μολις συνειδητοποιησα οτι στα αγγλικα το keep shelly προφερεται σαν την περιοχη της αθηνας Κυψελη, και εγω τοσο καιρο τους ονομαζα κραητστε την Σελλυ στην Αθηνα μην μας την παρουν. Οπως και να εχει ειναι πολυ ευστοχα φτιαγμενο το ονομά τους και απο τις 2 πλευρες. Το αλμπουμ το ακουσα και ειναι καταπληκτικο, οπως και εδω και 3 χρονια πορειας που εχουν στην μουσικη.
    Ενα μεγαλο Μπραβο στα παιδια !!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)