Translate this page

Editor's Choise

IOTA PHI - MAZI (new single, 2024)

Εικόνα
“Η Βασίλισσα της avant-garde pop” - Esquire    “Queen of the Revolution” – Madame Figaro “Stunningly emotive vocals... atmospheric soundscapes” - Rolling Stone India “Ilia has perfected a performative style like no other in the music industry…she gradually shed her layers as she shuffled into a hypnotic and futuristic goth-pop that took a mystical turn with the use of the traditional organ of santour, creating a perfectly orchestrated musical chaos.” Maro Angelopoulou – Europavox Η IOTA PHI μετά την συνεργασία της με το εμβληματικό γκρουπ των ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ στο κομμάτι Ίριδα", κυκλοφορεί το πρώτο single από τον επερχόμενο της δίσκο. Σε σύνθεση και παραγωγή της ίδιας, με σταθερό συνεργάτη τον Μιχάλη Δέλτα, το ΜΑΖΙ είναι ένα αναπάντεχο και τολμηρό κράμα διαφορετικών μουσικών ειδών. Στοιχεία ρεμπέτικου, ντραμς 808, ηλεκτρονικός πειραματισμός και tribal στοιχεία συνθέτουν το ηχοτόπιο του ΜΑΖΙ. Ένα love story ή μια ιστορία για τις ψυχές των ανθρώπων. Την κυκλοφορία του πρώτου της δίσκο

Agnes Obel - Aventine (2013)

Το debut album της Agnes Obel που κυκλοφόρησε το 2010 με τίτλο "Philarmonics" έκανε αίσθηση στη πατρίδα της τη Δανία, όπου έγινε πλατινένιο και έκανε ιδιαίτερη αίσθηση σε όλη την Ευρώπη. Ακολούθησαν αρκετές περιοδείες ενώ παράλληλα δούλευε το υλικό για το επόμενο άλμπουμ της. Αρχικά το υλικό αυτό περιελάμβανε instrumentals μόνο με πιάνο και συνοδεία φωνής ενώ αργότερα προστέθηκε και τσέλο καθώς όπως λέει η ίδια είναι δυσκολότερο για εκείνη να συνθέτει μελωδίες και πως δεν είναι ακόμα έτοιμη να συνθέσει ορχηστρικά κομμάτια.

Τον Απρίλιο του 1912 άρχισε να ηχογραφεί το νέο της άλμπουμ στο lichte Studio στο Βερολίνο και τον Ιανουάριο του 2013 το είχε ολοκληρώσει. Τίτλος του άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει αύριο 30 Σεπτεμβρίου εiναι  "Aventine". Aventine είναι το όνομα ενός από τους λόφους που υπάρχουν γύρω από τη Ρώμη και η ίδια λέει πως επέλεξε αυτό το όνομα επειδή της αρέσει ο τρόπος που ηχεί.

"I recorded everything quite closely, miking everything closely in a small room, with voices here, the piano here - everything is close to you. So it's sparse, but by varying the dynamic range of the songs I could create almost soundscapes. I was able to make something feel big with just these few instruments."

Το πρώτο single με τίτλο "Curse" κυκλοφόρησε στις 20 Αυγούστου συνοδευόμενο από videoclip σε vintage και oniric αισθητική σε σκηνοθεσία Alex Brüel Flagstad. H Agnes Obel έπαιξε στο "iTunes UK Festival" στο Roundhouse στο Λονδίνο στις 17 Σεπτεμβρίου 2013. Η παράσταση ήταν διαθέσιμη σε streaming media στο iTunes. Οι πρώτες κριτικές ήταν πολύ θετικές μιλώντας για την κομψότητα της Agnes και τη σπάνια χάρη της στο γράψιμο. Οι στίχοι είναι ιμπρεσιονιστικά σκίτσα (στο "Fuel to Fire" αναστενάζει: "Roses on parade, they follow you round").
Ο Tom Burgel έγραψε:

 "The few reactions collected have been very positive and, already, full with love : The elegance of Agnes and the rare grace of her writings will cause, without any doubts, some strong palpitations in the hearts of the amateurs."

Το Mushroom promotions υπογραμμίζει: Το "Aventine" είναι ένας υπέροχος δίσκος, ενδιαφέρον και χωρίς βιασύνες. Αν ο πρώτος δίσκος ήταν μια περιπλάνηση μέσα στο δάσος, εδώ έχεις το χρόνο να δεις την ομορφιά και να αισθανθείς την υφή ενός μόνο φύλλου.

...ένα υπέροχο άλμπουμ για το φθινόπωρο θα προσθέσω εγώ...!!!







Σχόλια

  1. Το άλμπουμ το άκουσα πρώτη φορά το βράδυ της Παρασκευής. Έκτοτε το άκουσα κάπου 10 φορές ακόμα, μιας και δεν μπορούσα να αντισταθώ σε αυτή τη γλυκιά αίσθηση που με κυρίευε σε κάθε ακρόαση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραίο άλμπουμ! Η αλήθεια είναι πως έχουμε γεμίσει σκανδιναβικά στοιχειά που ξεπετάγονται στη δισκογραφία όπως οι τάρανδοι στα δάση της Σουηδίας! Τι σου κάνει το άτιμο το κλίμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ....δεν υπάρχουν λόγια...ευχαριστούμε για τις ωραίες μελωδίες που μας προσφέρετε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)