Translate this page

Editor's Choise

Maud the moth + trajedesaliva - Bordando el manto terrestre (2023)

Εικόνα
 ...ένα μουσικό ταξίδι γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo... Το dark ambient project, trajedesaliva (Mon Ninguén & unavena) από τη Γαλικία της Ισπανίας, συνεργάζεται με τον γεννημένο στη Μαδρίτη τραγουδιστή και πιανίστα Maud the Moth (Amaya López-Carromero) για να δημιουργήσει ένα soundtrack για το έργο του Remedios Varo.   Το soundtrack έχει το τίτλο "Bordando el manto terrestre" (Κεντώντας τον μανδύα της Γης) και είναι ένα μουσικό ταξίδι dark ambient/drone/gothic synth με μια πινελιά νεοκλασικού και αιθέριου και περιστρέφεται γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo, ενός ζωγράφου που γεννήθηκε στην Ισπανία το 1908 και έζησε εξόριστος στο Μεξικό μέχρι τον θάνατό του το 1963. Χρησιμοποιώντας αναλογικά συνθεσάιζερ, ένα οπλοστάσιο ακουστικών οργάνων και πολύπλευρων φωνών, οι μουσικοί των δύο αyτών project φέρνουν αντίστοιχες ιδιοσυγκρασίες στην παλέτα, δημιουργώντας ένα soundtrack γεμάτο συμβ

Oasis - Talk Tonight (1995)


Λοιπόν, για να κάνουμε ένα διάλειμμα από τον καταιγισμό των νέων κυκλοφοριών και να ανεβάσουμε και καμιά άλλη από τις θεματικές ενότητες, σήμερα θα θυμηθούμε ένα από τα καλύτερα κομμάτια των Oasis, που ξεκίνησε την καριέρα του ως b-side, αλλά έχει πλέον αποκτήσει ισότιμο status με τα δημοφιλέστερα τραγούδια του γκρουπ.
Το "Talk Tonight" γράφτηκε από τον κιθαρίστα  Noel Gallagher, ο οποίος και το τραγουδάει, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τους Oasis, όταν παραλίγο να το διαλύσουν στη διάρκεια της αμερικανικής περιοδείας τους την άνοιξη του 1994 – κι είχαν βγάλει μόλις ένα άλμπουμ! Είναι ένα ακουστικό κομμάτι που ξαφνιάζει με την αμεσότητά του, πολύ προσωπικό και εύθραυστο, στον αντίποδα των rock 'n' roll «ύμνων» που ξεφούρνιζε σωρηδόν το γκρουπ εκείνη την περίοδο.

Κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 1995 ως δεύτερη πλευρά του "Some Might Say", No. 1 στην Αγγλία και πρώτου single από το υπερεπιτυχημένο άλμπουμ (What's The Story) Morning Glory?. Το 1998 συμπεριλήφθηκε στη συλλογή με b-sides The Masterplan και το 2006 πήρε και επίσημα τη θέση του ανάμεσα στα καλύτερα των Oasis, στο επίσημο «best of» του γκρουπ Stop The Clocks.

Άλλη μια τρανή απόδειξη ότι, όταν ξεπερνούσαν το αλαζονικό τσογλανιλίκι και τις εγωμανείς κοκορομαχίες, τα αδέρφια Gallagher και η παρέα τους μπορούσαν να φτιάξουν πραγματικά καλή μουσική.



ΣΤΙΧΟΙ

Sitting on my own
Chewing on a bone
A thousand million miles from home
When something hit me
Somewhere right between the eyes

Sleepin' on a plane
You know you can't complain
You took your last chance once again
I landed, stranded
Hardly even knew your name

I wanna talk tonight
Until the morning light
'Bout how you saved my life
You and me, see how we are
You and me, see how we are

All your dreams are made
Of strawberry lemonade
And you make sure I eat today
You take me, walking,
To where you played when you were young

I'll never say that I
Won't ever make you cry
And this I'll say, I don't know why
I know I'm leaving
But I'll be back another day

I wanna talk tonight
Until the morning light
'Bout how you saved my life
You and me, see how we are
You and me, see how we are


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)