Translate this page

Editor's Choise

Maud the moth + trajedesaliva - Bordando el manto terrestre (2023)

Εικόνα
 ...ένα μουσικό ταξίδι γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo... Το dark ambient project, trajedesaliva (Mon Ninguén & unavena) από τη Γαλικία της Ισπανίας, συνεργάζεται με τον γεννημένο στη Μαδρίτη τραγουδιστή και πιανίστα Maud the Moth (Amaya López-Carromero) για να δημιουργήσει ένα soundtrack για το έργο του Remedios Varo.   Το soundtrack έχει το τίτλο "Bordando el manto terrestre" (Κεντώντας τον μανδύα της Γης) και είναι ένα μουσικό ταξίδι dark ambient/drone/gothic synth με μια πινελιά νεοκλασικού και αιθέριου και περιστρέφεται γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo, ενός ζωγράφου που γεννήθηκε στην Ισπανία το 1908 και έζησε εξόριστος στο Μεξικό μέχρι τον θάνατό του το 1963. Χρησιμοποιώντας αναλογικά συνθεσάιζερ, ένα οπλοστάσιο ακουστικών οργάνων και πολύπλευρων φωνών, οι μουσικοί των δύο αyτών project φέρνουν αντίστοιχες ιδιοσυγκρασίες στην παλέτα, δημιουργώντας ένα soundtrack γεμάτο συμβ

Hugh Laurie - Didn't It Rain (2013)

Η αληθεια ειναι πως ειχα πολλα θεματα στο μυαλο μου αυτες τις μερες ωστε να κανω το επομενο ποστ. Πανω λοιπον στη ζαλαδα αυτη, του τι να διαλεξω, ερχεται η Catherine με το νεο αλμπουμ του Hugh Laurie! Απο το πρωτο κιολας ακουσμα ειπα οτι αυτος ο τυπος που γνωρισαμε στα πρωτα του βηματα στα επεισοδια του "Blackadder" και εγινε γνωστος απο τη τηλεοπτικη σειρα "House M.D." επραξε πολυ σωστα που διαλεξε να στραφει σχεδον αποκλειστικα πλεον στη δευτερη μεγαλη του αγαπη, τη μουσικη...!!!

Αυτο φανηκε αλλωστε και μετα την κυκλοφορια του πρωτου του αλμπουμ "Let Them talk" (2011). Αμεσως μετα τη κυκλοφορια εκεινου του αλμπουμ, ξεκινησαν συνεχομενες συναυλιες καθως και εξαγγελια νεων δισκων. Η αγαπη του Hugh Laurie για τη μουσικη πρεπει να ειναι πολυ μεγαλη γιατι για χαρη της εγκατελειψε τη καριερα του ηθοποιου, τη στιγμη μαλιστα που ειχε κερδισει πολλα βραβεια και ειχε καταφερει να γινει ο πιο ακριβοπληρωμενος ηθοποιος στη τηλεοραση με κασε που εφτανε τις 260.000 λιρες για καθε επεισοδιο.
Ο τιτλος του αλμπουμ ειναι "Didn't it Rain", ειναι blues οπως και ο προηγουμενος, μονο που εδω θα βρουμε να συνυπαρχουν και αλλα ειδη μουσικης, οπως soul, R&B, jazz αλλα και tango, δινοντας του ενα χρωμα Νεας Ορλεανης. Περιλαμβανει κομματια απο τους προτωπορους, W.C. Handy ("St Louis. Blues") και Jelly Roll Morton ("I Hate A Man Like You") μεχρι τους πιο συγχρονους, Dr. John ("Wild Honey") και Alan Price των Animals ("Changes").
Το αλμπουμ κυκλοφορησε σε cd και διπλο βινυλιο στις 6 του Μαη, και ηχογραφηθηκε στα περιφημα Ocean Way Studios του Los Angeles. Στο βινυλιο, υπαρχουν και ορισμενα bonus tracks που δεν υπαρχουν στο cd.
Ο ιδιος ο Hugh παιζει πιανο και κιθαρα, ενω συνοδευεται ξανα απο την Copper Bottom Band. Τελος, για αλλη μια φορα, εχει guest καλλιτεχνες, οπως την θεσπεσια Gaby Moreno (απο την Γουατεμαλα) ("Kiss of Fire"), αλλα και τους Taj Mahal "Vicksburg Blues") και Jean McClain.
Αμεσως με τη κυκλοφορια του στην  Αγγλια (στην Αμερικη αναμενεται να κυκλοφορησει το Σεπτεμβριο) το κοινο εδειξε μεγαλο ενδιαφερον για τη δουλεια αυτη, την πρωτη κιολας εβδομαδα βρεθηκε στη τριτη θεση στην λιστα με τα κορυφαια αλμπουμ, πισω απο το "The Shocking Miss Emerald" της Caro Emerald και το "Home" των Rudimental.



Σχόλια

  1. Εξαιρετικό άλμπουμ...!!!!
    'Οχι πως ήταν έκπληξη για μένα μιας και τον γνώριζα ως μουσικό από την προηγούμενη δουλειά του.
    Respect...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραίος τύπος. Δεν είναι εύκολο πια να δώσεις κάτι φρέσκο στα μπλουζ, αλλά νομίζω ότι το έχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φοβερος! Δεν ειχα ιδεα οτι παιζει μουσικη και μαλιστα με τετοιο ταλεντο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)