Translate this page

Editor's Choise

IOTA PHI - MAZI (new single, 2024)

Εικόνα
“Η Βασίλισσα της avant-garde pop” - Esquire    “Queen of the Revolution” – Madame Figaro “Stunningly emotive vocals... atmospheric soundscapes” - Rolling Stone India “Ilia has perfected a performative style like no other in the music industry…she gradually shed her layers as she shuffled into a hypnotic and futuristic goth-pop that took a mystical turn with the use of the traditional organ of santour, creating a perfectly orchestrated musical chaos.” Maro Angelopoulou – Europavox Η IOTA PHI μετά την συνεργασία της με το εμβληματικό γκρουπ των ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ στο κομμάτι Ίριδα", κυκλοφορεί το πρώτο single από τον επερχόμενο της δίσκο. Σε σύνθεση και παραγωγή της ίδιας, με σταθερό συνεργάτη τον Μιχάλη Δέλτα, το ΜΑΖΙ είναι ένα αναπάντεχο και τολμηρό κράμα διαφορετικών μουσικών ειδών. Στοιχεία ρεμπέτικου, ντραμς 808, ηλεκτρονικός πειραματισμός και tribal στοιχεία συνθέτουν το ηχοτόπιο του ΜΑΖΙ. Ένα love story ή μια ιστορία για τις ψυχές των ανθρώπων. Την κυκλοφορία του πρώτου της δίσκο

British Sea Power - Machineries Of Joy (2013)

Οι British Sea Power είναι ένα Βρετανικό indie rock συγκρότημα που δημιουργήθηκε στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας και έχει για έδρα το Brighton της Αγγλίας  ενώ τρία από τα μέλη της μπάντας προέρχονται από το Natland, κοντά στο Kendal στην Cumbria. Από τότε έχουν κυκλοφορήσει 5 albums και αρκετά singles με εξαιρετική πορεία στα Βρετανικά Charts…
Η μπάντα αποτελείται από τα αδέλφια Yan και Hamilton που παίζουν κιθάρα και μπάσο αντίστοιχα, ενώ αποτελούν και τις φωνές του group, και από τους Noble (κιθάρα) Wood (drums), Bum (keyboards) και Abi Fry (βιολί).
Το συγκρότημα γοήτευσε τους πάντες στο ντεμπούτο του με το άλμπουμ "The Decline of British Sea Power" (2003), αποσπώντας επαινετικά σχόλια και πραγματοποιώντας πωλήσεις 60.000 στη Βρετανία νούμερο εντυπωσιακό για debut άλμπουμ  Χαρακτηριστικά, ο τύπος αλλά και καλλιτέχνες όπως ο David Bowie και o Lou Reed μίλησαν τότε για το καλύτερο Βρετανικό γκρουπ των τελευταίων ετών.
Η συνέχεια όμως δεν ήταν η αναμενόμενη, από τότε μέχρι το 2011 που κυκλοφόρησε το προηγούμενο άλμπουμ τους (Valhalla Dancehall) ο ήχος τους έγινε πολύπλοκος χωρίς ξεκάθαρες κατευθύνσεις και οι στίχοι τους άρχισαν να κουράζουν με συνεχείς λογοτεχνικές αναφορές.
Το νέο τους άλμπουμ με τίτλο "Machineries of Joy" έρχεται τώρα να διορθώσει όλα αυτά και να μας θυμίσει την εξαιρετική εκείνη μπάντα που γνωρίσαμε το 2003. Το άλμπουμ αυτό αποτελείται από δέκα επανηχογραφήσεις κομματιών, επιλεγμένων μέσα από τα έξι lilited edition demo EP's που κυκλοφόρησαν μέσα στο 2012. Αρκετά πιο απλές συνθέσεις, γεμάτες (σχεδόν pop) μελωδίες, άλλοτε πλαισιωμένες από δυνατές post-punk κιθάρες, άλλοτε πιο ήσυχες (σχεδόν σε όλο το δεύτερο μισό του δίσκου) και το Machineries οf Joy συνοψίζεται εύστοχα μέσα από τα λόγια του τραγουδιστή Yan: «Ο κόσμος μας φαίνεται αρκετά τρελός τώρα τελευταία. To άλμπουμ αυτό θα θέλαμε να είναι το αντίδοτο. Όπως ένα όμορφο παιχνίδι καρτών με ευχάριστη παρέα.»
Προσωπικά ξεχώρισα το ομότιτλο "Machineries of Joy" καθώς και τα "Radio Goddard", "When a Warm Wind Blows Through the Grass" και το καταπληκτικό "A Light Above Descending".




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)