Translate this page

Editor's Choise

Maud the moth + trajedesaliva - Bordando el manto terrestre (2023)

Εικόνα
 ...ένα μουσικό ταξίδι γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo... Το dark ambient project, trajedesaliva (Mon Ninguén & unavena) από τη Γαλικία της Ισπανίας, συνεργάζεται με τον γεννημένο στη Μαδρίτη τραγουδιστή και πιανίστα Maud the Moth (Amaya López-Carromero) για να δημιουργήσει ένα soundtrack για το έργο του Remedios Varo.   Το soundtrack έχει το τίτλο "Bordando el manto terrestre" (Κεντώντας τον μανδύα της Γης) και είναι ένα μουσικό ταξίδι dark ambient/drone/gothic synth με μια πινελιά νεοκλασικού και αιθέριου και περιστρέφεται γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo, ενός ζωγράφου που γεννήθηκε στην Ισπανία το 1908 και έζησε εξόριστος στο Μεξικό μέχρι τον θάνατό του το 1963. Χρησιμοποιώντας αναλογικά συνθεσάιζερ, ένα οπλοστάσιο ακουστικών οργάνων και πολύπλευρων φωνών, οι μουσικοί των δύο αyτών project φέρνουν αντίστοιχες ιδιοσυγκρασίες στην παλέτα, δημιουργώντας ένα soundtrack γεμάτο συμβ

Dr. John - Locked Down (2012)

Περασε ενας χρονος απο τη κυκλοφορια του τελευταιου αλμπουμ του Dr. John, με τιτλο "Locked Down" και πιστευω πως ειναι το ιδανικο για να ξεκινησουμε την νεα ενοτητα "Συνεργασιες".Το νεο μελος του Rock And Roll Hall Of Fame, Dr. John, συνεργαστηκε στν παραγωγη για το αλμπουμ αυτο με τον Dan Auerbach των The Black Keys.

Ειναι η πρωτη κυκλοφορια του Dr. John στη Nonesuch Records. Η ηχογραφηση έγινε στο Nashville, στο Easy Eye Studio, ιδιοκτησιας του ιδιου του Dan Auerbach, ο οποιος δηλωσε: «Ο Dr. John με ενεπνεε καθε μερα που ημασταν μαζι στο studio. Με ενεπνεε μουσικα, ψυχικα, κοσμικα... Κατι το ξεχωριστο εμοιαζε να συμβαινει και το αισθανονταν οσοι βρισκονταν τριγυρω. Ειναι ενας απο τους καλυτερους μουσικους που εχουν υπαρξει η θα υπαρξουν. Ειναι πραγματικα μεγαλη μου τιμη να δουλευω μαζι του».
Ο Auerbach ζητησε ο ιδιος απο τον "Night Tripper" το 2010 την αδεια να κανει την παραγωγη στο "καλυτερο αλμπουμ που εχεις κανει εδω και πολυ καιρο", (πιστεψτε με, ενα απο τα καλυτερα του ever...!!!). Συμμαχοι του τα παιδια του Dr. John που εδωσαν τις καταλληλες συστασεις και μαλλον τον γλυτωσαν απο καποια καταρα voodoo.
Μετα το ευτυχες παντρεμα των δυο μουσικων ο ιδιος ο Auerbach διαλεγει νεους και σπουδαιους μουσικους οι οποιοι κατω απο την δικη του διευθυνση οχι μονο εκτελουν αλλα και δημιουργουν μαζι με τους πρωτους τις συνθεσεις σε μια -οπως φαινεται και απο το αποτελεσμα- πραγματικα ομαδικη δουλεια.
Το αλμπουμ ξεκιναει με το ομωνυμο και το "Revolution", κομματια βγαλμενα απο τα ψυχεδελικα μονοπατια του παρελθοντος μεσα απο τα οποια συναντας την αφρικανικη μουσικη παραδοση. Πολυ δυνατο Groove και εδω χρησιμοποιειται ξανα η Farfisa (Synthesizer που χρησιμοποιηθηκε πολυ στα 60's). Ο στιχος πολιτικος, σε ενα σημειο του κομματιου, ο Dr. John τραγουδαει: "KKK, CIA, all playing in the same game".
Στο "Getaway" με το απιστευτο rhythm section ξεχωριζει το παιξιμο του Auerbach στη κιθαρα, ειδικα το σολο στο τελος ειναι εκπληκτικο.
Στο "You Lie" θα βρουμε τον Nick Movshon, κορυφαιο μπασιστα που γνωρισαμε ιδιαιτερα απο τη συμμετοχη του στο "Back To Back" της  Amy Winehouse, ενω στο "Eleggua" η καταπληκτικη μπαντα μας θυμιζει παλιες καλες στιγμες της funk και soul μουσικης.
Καπου εδω ο Dr. John βγαζει την στολη του "Night Tripper", αφηνει τη στηλιτευση των πολιτικων και των κυβερνησεων και βουτα σε πιο ευαισθητα και προσωπικα θεματα οπως η σχεση του με τα παιδια του (στα οποια απολογειται) και τον Θεο, τον οποιο ευχαριστει για τη μεχρι τωρα αντιμετωπιση. Με τα "My Children, My Angels" και "God's So Good" κλεινει λοιπον το "Locked Down" αφηνοντας τις πιο ομορφες εντυπωσεις.
Προκειται για ενα υπεροχο αλμπουμ που περικλειει αριστοτεχνικα δεμενα μεταξυ τους τα σπουδαια στοιχεια της μουσικης που πρεσβευει ο Dr. John και η γενετειρα του, η Νεα Ορλεανη. Funk, Soul, Αφρική, Blues, voodoo και ψυχεδελεια ειναι ολα εδω παντρεμενα μαγικα, παιγμενα απο μια κορυφαια μπαντα και περασμενα απο την ταυτοχρονα ρετρο και μοντερνα ματια του Auerbach (μια απο τις αρχηγικες προσωπικοτητες στην σημερινη rock σκηνη).
Δικαια βραβευτηκε με το Grammy Award του Best Blues Album για το 2013.



Lyrics

Blind eyes of justice, deaf ears of power
Dumb lose our money
Left us in a desperate hour
Economy
Driving me out of my sanity
Rebellious, Revolution
Is it the final solution?
Final Solution!
Angels surrender, killed in their tracks
Babies, women raped
Leaders on their backs
Religious delusions
Stoned confusions
Prepare your Revolution
Is this the final solution?
The roots of man's insanity
The truth of wars inhumanity
Let's all just pray on it right now...
Brother the warpath
Is painted with liberty
Propaganda, hypocrisy
Have we lost our constitution?
Rebellious, revolution
Is this the final solution?
A rebellious revolution
Is this the final solution?



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)