Translate this page

Editor's Choise

IOTA PHI - MAZI (new single, 2024)

Εικόνα
“Η Βασίλισσα της avant-garde pop” - Esquire    “Queen of the Revolution” – Madame Figaro “Stunningly emotive vocals... atmospheric soundscapes” - Rolling Stone India “Ilia has perfected a performative style like no other in the music industry…she gradually shed her layers as she shuffled into a hypnotic and futuristic goth-pop that took a mystical turn with the use of the traditional organ of santour, creating a perfectly orchestrated musical chaos.” Maro Angelopoulou – Europavox Η IOTA PHI μετά την συνεργασία της με το εμβληματικό γκρουπ των ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ στο κομμάτι Ίριδα", κυκλοφορεί το πρώτο single από τον επερχόμενο της δίσκο. Σε σύνθεση και παραγωγή της ίδιας, με σταθερό συνεργάτη τον Μιχάλη Δέλτα, το ΜΑΖΙ είναι ένα αναπάντεχο και τολμηρό κράμα διαφορετικών μουσικών ειδών. Στοιχεία ρεμπέτικου, ντραμς 808, ηλεκτρονικός πειραματισμός και tribal στοιχεία συνθέτουν το ηχοτόπιο του ΜΑΖΙ. Ένα love story ή μια ιστορία για τις ψυχές των ανθρώπων. Την κυκλοφορία του πρώτου της δίσκο

Florence + The Machine

Florence and the Machine (συχνά εμφανιζόμενο ως Florence + The Machine είναι το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Florence Welch και μιας ομάδας άλλων καλλιτεχνών οι οποίοι παρέχουν φωνητικά στα τραγούδια της. Η μουσική των Florence and the Machine έχει χαρακτηριστεί ως συνδυασμός διαφόρων ειδών μουσικής, συμπεριλαμβανομένων ροκ και soul μουσικής. Η μουσική του συγκροτήματος είχε λάβει θετικές κριτικές από τη μουσική βιομηχανία προτού γίνουν γνωστοί στο ευρύ κοινό, ιδιαιτέρως από το BBC το οποίο έπαιξε μεγάλο ρόλο στην επιτυχία του συγκροτήματος, προωθώντας τους ως μέρος του BBC Introducing.
Τo πρώτο ολοκληρομένο album του συγκροτήματος Lungs, κυκλοφόρησε στις 6 Ιουλίου 2009 και παρέμεινε στη δεύτερη θέση του αγγλικού album chart για τις πέντε πρώτες εβδομάδες της κυκλοφορίας του. Στις 17 Ιανουαρίου 2010, το album έφτασε στο Νο. 1 του αγγλικού album chart, έχοντας παραμείνει στο συγκεκριμένο chart για 28 συνεχόμενες εβδομάδες μέχρι τότε. Το album έχει παραμείνει στο Top 40 του Ηνωμένου Βασιλείου για 58 συνεχόμενες εβδομάδες, καθιστώντας το ένα από τα πιο επιτυχημένα εμπορικά albums του 2009 και του 2010 μέχρι σήμερα. Στα 2010 BRIT Awards, το "Lungs", κέρδισε το βραβείο "Mastercard British Album". Οι Florence and the Machine εμφανίστηκαν και στα 2010 MTV Video Music Awards, με το τραγούδι "Dog Days Are Over"

Florence Welch

Η Florence Leontine Mary Welch (γεννημένη στις 28 Αυγούστου 1986 στο Λονδίνο) είναι κόρη της Evelyn Welch, απόφοιτος του Harvard και καθηγήτρια Αναγεννησιακών Σπουδών και Ακαδημαϊκή Kοσμήτωρ των Τεχνών στο πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου και του Nick Welch. Η επιρροή του πατέρα της όσο και της μητέρας της, ήταν καθοριστικής σημασίας για την Florence. Μια επίσκεψη σε μία από τις διαλέξεις της μητέρας της εντυπωσίασε σε μεγάλο βαθμό την έφηβη Florence. "Προσβλέπω σε κάτι παρόμοιο με αυτό αλλά με μουσική. Ελπίζω ότι η μουσική μου έχει κάποια μεγάλα θέματα - σεξ, θάνατος, αγάπη, βια - τα οποία θα παραμένουν κομμάτια της ανθρώπινης ιστορίας σε 200 χρόνια", δήλωσε χρόνια αργότερα, το 2010.
H Florence φοίτησε στο Alleyn's School του νοτιοανατολικού Λονδίνου. Η Welch πάσχει από δυσλεξία και δυσμετρία και πιστεύει πως πάσχει και από αϋπνία. Επίσης, υπέφερε κι από κατάθλιψη. Με την ολοκλήρωση των εκεί σπουδών της, η Florence φοίτησε στο Camberwell College of Arts, προτού αποφασίσει να αφοσιωθεί στη μουσική της.
Το ενδιαφέρον της Welch με τον τρόμο και τη μοίρα ενισχύθηκε από τον θάνατο των παππούδων της μέσα σε διάστημα λίγων χρόνων. Στα 10 της, η Welch παρακολούθησε από κοντά την κατάπτωση του παππού της και η γιαγιά της από τη μεριά της μητέρας της, αυτοκτόνησε όταν η Welch ήταν 14 χρονών Όταν η Welch ήταν 13 χρονών, η μητέρα της μετακόμισε στο σπίτι του γείτονά τους και των τριών έφηβων παιδιών του. Σύμφωνα με τη Welch: "Τα πάμε υπέροχα τώρα, αλλά ήταν εφιάλτης τότε. Συνήθιζα να μένω στο δωμάτιο μου και να χορεύω."
To 2010, η Welch συμμετείχε στο album Here Lies Love των David Byrne και Fatboy Slim, ένα album γα την Imelda Marcos, πολιτικό από τις Φιλιππίνες.
Η Welch εχει σχέση από το 2008, με τον Stuart Hammond και ο προσωρινός χωρισμός τους αποτέλεσε έμπνευση για μεγάλο μέρος του "Lungs",
Τον Αύγουστο του 2010, η Welch αποκάλυψε πως δέχθηκε πρόταση γάμου από τον βασικό τραγουδιστή των Libertines, Pete Doherty, την οποία αρνήθηκε ευγενικά.

The Machine

"The Machine" είναι το όνομα της ομάδας μουσικών που συνοδεύει την Welch, αποτελούμενη κυρίως από μουσικούς εμφανίσεων (session musicians), οι οποίοι διαφέρουν ανάλογα με τις ανάγκες της Welch στην εκάστοτε εμφάνισή της. Αρχικά, το όνομα ξεκίνησε από τη συνεργασία της με την Isabella "Machine" Summers. Η Welch και η Summers έκαναν εμφανίσεις μαζί για ένα χρονικό διάστημα με το ψευδώνυμο "Florence Robot/Isa Machine". Αργότερα, το όνομα θεωρήθηκε αρκετά δύσχρηστο και μετατράπηκε σε "Florence and the Machine". Η Welch συνέχισε να χρησιμοποιεί το όνομα αυτό για την μπάντα της ακόμα και όταν η Summers έφυγε από αυτή για ένα διάστημα, αν και τελικά η Summers επέστρεψε εν καιρώ ως η βασική της keyboard player.
Όπως οι περισσότεροι solo καλλιτέχνες, η Welch χρησιμοποιεί μια βασική ομάδα μουσικών για τις ζωντανές της εμφανίσεις. Η τρέχουσα ομάδα περιλαμβάνει τον μουσικό Robert Ackroyd στην κιθάρα, τον Chris Hayden στα drums, την Isabella Summers στο keyboard, τον Mark Saunders στο μπάσο και τον Tom Monger στην άρπα. Στο παρελθόν, η Welch έχει εκφραστεί θετικά για την ικανότητα της μπάντα της να κατανοεί τη δημιουργική της διεργασία, υποστηρίζοντας πως "Έχω δουλέψει μαζί τους για πολύ μεγάλο διάστημα και ξέρουν το στυλ μου, ξέρουν τον τρόπο που γράφω, ξέρουν τι θέλω".

Πρώτα Χρόνια

Σύμφωνα με την Welch, "Το όνομα Florence and the Machine ξεκίνησε ως αστείο που ξέφυγε. Έγραφα μουσική με τη φίλη μου, την οποία φωνάζαμε Isabella Machine και για την οποία ήμουν η Florence Robot. Μία σχεδόν ώρα πριν την πρώτη μου εμφάνιση, δεν είχα όνομα, οπότε σκέφτηκα "Εντάξει, θα είμαι η Florence Robot/Isa Machine", λίγο πριν συνειδητοποιήσω πως το όνομα αυτό ήταν τόσο μεγάλο που θα με τρέλαινε".
Το 2007, η Florence ηχογράφησε με το συγκρότημα Ashok, το οποίο κυκλοφόρησε ένα album με τίτλο "Plans" μέσω της δισκογραφικής εταιρείας Filthy Lucre/About Records. Το album αυτό περιελάμβανε την πρώιμη μορφή του αργότερα επιτυχημένου "Kiss With a Fist" , το οποίο τότε ονομαζόταν "Happy Slap".


Απολαυστε την Florence στο "Dog Days Are Over " (BBC introducing)




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)