Translate this page

Editor's Choise

Maud the moth + trajedesaliva - Bordando el manto terrestre (2023)

Εικόνα
 ...ένα μουσικό ταξίδι γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo... Το dark ambient project, trajedesaliva (Mon Ninguén & unavena) από τη Γαλικία της Ισπανίας, συνεργάζεται με τον γεννημένο στη Μαδρίτη τραγουδιστή και πιανίστα Maud the Moth (Amaya López-Carromero) για να δημιουργήσει ένα soundtrack για το έργο του Remedios Varo.   Το soundtrack έχει το τίτλο "Bordando el manto terrestre" (Κεντώντας τον μανδύα της Γης) και είναι ένα μουσικό ταξίδι dark ambient/drone/gothic synth με μια πινελιά νεοκλασικού και αιθέριου και περιστρέφεται γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo, ενός ζωγράφου που γεννήθηκε στην Ισπανία το 1908 και έζησε εξόριστος στο Μεξικό μέχρι τον θάνατό του το 1963. Χρησιμοποιώντας αναλογικά συνθεσάιζερ, ένα οπλοστάσιο ακουστικών οργάνων και πολύπλευρων φωνών, οι μουσικοί των δύο αyτών project φέρνουν αντίστοιχες ιδιοσυγκρασίες στην παλέτα, δημιουργώντας ένα soundtrack γεμάτο συμβ

Chapelier Fou - Darling , Darling, Darling... (2009)


Ο Chapelier Fou ή Mad Hatter έρχεται από την Γαλλία και συνηθίζει εκτός των άλλων να φοράει κι ένα καπέλο σήμα κατατεθέν του ονοματός του. Όνομα δανεισμένο από την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων όπου εκεί ο Mad Hatter διοργανώνει tea-parties και θέτει αναπάντητους γρίφους. Στην πραγματικότητα, ο μόλις 24-χρονος, Louis Warynski πρωτοεμφανίζεται στο tribute project των Immortal Coil, όπου προσθέτει λίγα ηλεκτρονικά και λίγο βιολί στο Dark Age Of Love.
Το πραγματικό του όμως ταλέντο ακούγεται στις 2 προσωπικές του δουλειές, το Scandale! και το πρώτο του ep, Darling, darling, darling...
Αρχικά σπούδασε κλασική μουσική και βιολί αλλά στη συνέχεια τον κέρδισε η ηλεκτρονική μουσική και τώρα μας προσφέρει 2 eps κάτι ενδιάμεσα στους πρώτους δίσκους του Four Tet και του Manyfingers. Έχει κάτι απο την μελωδικότητα του δεύτερου και τους ρυθμούς του πρώτου, αλλά τελικά το αποτέλεσμα είναι καθαρά δικό του και ίσως καινοτόμο. Κάτι σαν αυτό που είχε το Rounds ή ο πρώτος δίσκος του Chris Cole αλλά πιο νευρικά παιγμένο.
Μέχρι στιγμής έχει κυκλοφορήσει και τα δύο 2 eps στην Ici D'allieurs, γνωστή κι από τις κυκλοφορίες του Yann Tiersen, Matt Elliott κ.α. και πρόσφατα μάλιστα πρόσφερε ένα Oumupo mix, στην χειμωνιάτικη συλλογή της εταιρείας.
Στην βινυλιακή έκδοση του πρώτου του ep, υπάρχει κι ενα bonus remix από Third Eye Foundation στο Darling, darling, το καλύτερο ίσως κομμάτι του Chapelier Fou μέχρι τώρα, όπου ένα καταπληκτικό βιολί μαζί μ'ένα vocal sample δοκιμάζουν τα όρια και τις αντοχές του repeat σας.
Και στα δύο eps είναι λίγες οι αδιάφορες στιγμές κι ακούγονται κομμάτι προς κομμάτι. Μέσα και στα δύο υπάρχει από 8-bit κι Aphex Twin μέχρι κομμάτια που θα μπορούσαν να'χαν μείνει έξω από το soundtrack της Αμελί. Υπάρχουν πιο χορευτικά κινηματογραφικά και πιο πειραματικά.

Ζωντανά όλο αυτό που κάνει ο τρελοκαπελάς από την Γαλλία, έχει μεγαλύτερη δυναμική και σίγουρα live λειτουργεί πολύ καλύτερα απ'ότι σ'ένα στούντιο, οπότε ας τον φέρει κάποιος σύντομα. Ίσως το αμφιθέατρο στο Synch να του ταίριαζε γάντι!





Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)